Είσοδος στα γήπεδα με fake κάρτες φιλάθλου-Πώς απαντά η Αστυνομία

Σε δημόσιες καταγγελίες για πλαστές κάρτες φιλάθλου, με παραποιημένα στοιχεία, προχώρησε ο γενικός διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, με την Αστυνομία να απαντά πως, μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει οποιεσδήποτε επίσημες καταγγελίες.  

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κωνσταντινίδη στην εφημερίδα Αλήθεια, τις τελευταίες ημέρες, έχει εκδοθεί αριθμός πλαστογραφημένων καρτών φιλάθλου, για την είσοδο οργανωμένων φιλάθλων στο γήπεδο.

«Με την έκδοση κάρτα φιλάθλου μέσω διαδικτύου υπάρχει η δυνατότητα πλαστογράφησης στοιχείων και τη χρήση άσχετης φωτογραφίας. Κατά τους ελέγχους εισόδου από τους επιτηρητές έχει εντοπισθεί και κατασχεθεί αριθμό πλαστών καρτών φιλάθλου, πράγμα που επιβεβαιώνει τις πλαστογραφίες. Το θέμα έχει τεθεί και σε σύσκεψη με την Αστυνομία», πρόσθεσε ο γενικός διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε πως αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί την Αστυνομία και ότι υπήρξαν κάποιες αναφορές, χωρίς συγκεκριμένες καταγγελίες. 

«Εμείς καλούμε όσους εντοπίζουν τέτοια φαινόμενα να τα αναφέρουν στην Αστυνομία, ώστε να προχωρούμε στη διερεύνηση και να οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Μας προβληματίζει και το ότι στα τελευταία παιχνίδια, έγιναν κάποια επεισόδια, στους εξωτερικούς χώρους, βέβαια δεν έχει σχέση η κάρτα φιλάθλου. Για εμάς η κάρτα φιλάθλου είναι ένα υποβοηθητικό στοιχείο, στην περίπτωση που διαπράττονται  οποιαδήποτε αδικήματα εντός του σταδίου. Ο έλεγχος για την κάρτα φιλάθλου, των φιλάθλων που εισέρχονται στο γήπεδο, γίνεται από επιτηρητές και όχι από την Αστυνομία. Το έχουμε ακούσει και εμείς και θέλουμε να πιστεύουμε ότι γίνεται καλή και σωστή διαδικασία κατά της εισόδους στα στάδια, για να μπορούμε και εμείς όταν χρειάζεται να εντοπίζουμε και να ταυτοποιούμε πρόσωπα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
LIVE: Επιτίθεται σε Εισαγγελία η πλευρά της οικογένειας του Θανάση-«Η στάση της ενίσχυσε την προσπάθεια συγκάλυψης»
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι