Σοβαρός τραυματισμός 25χρονου από τα επεισόδια-Εικόνες ντροπής, ορφανές ευθύνες

Ο τραυματισμός ενός προσώπου, ζημιές σε οχήματα, επιθέσεις, φωτοβολίδες και καμένη γη είναι ο απολογισμός των σοβαρών επεισοδίων, που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής, μεταξύ οπαδών μετά το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ, την ώρα που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλειστεί με βίντεο από τα επεισόδια, με τις έρευνες των Αρχών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Με το πρώτο φως της ημέρας, μέλη της Αστυνομίας έχουν ήδη μεταβεί στο ΓΣΠ, ώστε να συνεχίσουν τις έρευνες για τα σοβαρά επεισόδια, την ώρα που ομάδα της Αστυνομίας έχει επισκεφτεί και το Nuevo Campo, αφού όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση, στο γήπεδο υπήρχε μεγάλος αριθμός φωτοβολίδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιές, φωτοβολίδες σε οχήματα και πέτρες στη μέση του δρόμου-Πεδίο μάχης έξω από το ΓΣΠ

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας 25χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και κρατήθηκε για νοσηλεία, ωστόσο παραμένει άγνωστο το αντικείμενο που τον τραυμάτισε. Στο μεταξύ, ζημιές έχουν καταγραφεί σε ένα όχημα, ενώ υπάρχει καταγγελία για ζημιές και σε δεύτερο όχημα. 

Η Αστυνομία αναμένεται να θέσει υπό μελέτη τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης για να εντοπίσει τους οπαδούς που προκάλεσαν τα επεισόδια, αλλά και όσους συμμετείχαν σε αυτά. Παράλληλα, από τις έρευνες η Αστυνομία επιδιώκει να εντοπίσει και αυτούς που έβαλαν φωτιά σε χόρτα και έριξαν φωτοβολίδα σε εν κινήσει όχημα, με αποτέλεσμα σε αυτό να ξεσπάσει πυρκαγιά. 

Εξάλλου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα επεκτάθηκε και σε παρακείμενα οχήματα, τα οποία από τις πρώτες ενδείξεις, φαίνεται να ήταν ακινητοποιημένα. 

 

Στο μεταξύ, νέα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας αργά το βράδυ, οπαδοί φαίνονται να τρέχουν στον αυτοκινητόδρομο, πετώντας ξύλα και πέτρες, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να διαφύγουν τις συγκρούσεις.

Τα επεισόδια πρέπει να αποτελούν ντροπή για όλους, αφού μετέτρεψαν το ΓΣΠ και τον περίγυρό του σε πεδίο μάχης, χωρίς να υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος. Και αυτή, δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά, αφού μόνο σε δύο εβδομάδες, είναι η τρίτη φορά που παρατηρούνται τέτοιας φύσης επεισόδια.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τρίτη στον τελικό του φούτσαλ, οπαδοί προκάλεσαν επεισόδια, ρίχνοντας καρέκλες μέσα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό δημοσιογράφου, την ώρα που μέλη της Αστυνομίας παρακολουθούσαν παρατεταγμένα, χωρίς να παρεμβαίνουν. Την προηγούμενη των σοβαρών επεισοδίων στη Λευκωσία και συγκεκριμένα το Σάββατο, στο ΑΕΚ Αρένα, οπαδοί έσπασαν καρέκλες και τις πέταξαν εντός του γηπέδου, ενώ έβαψαν τους τοίχους του σταδίου με γκράφιτι, προκαλώντας αρκετές ζημιές.

 

Αποκορύφωμα αποτελούν τα επεισόδια έξω από το ΓΣΠ, με τις φωτιές σε ξηρά χόρτα και την φωτοβολίδα σε διερχόμενο όχημα στον αυτοκινητόδρομο, αλλά και τις συμπλοκές μεταξύ των οπαδών. Αυτό θα έπρεπε να ανησυχήσει τις Αρχές, αφού δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τη μέρα που οπαδοί προκάλεσαν πυρκαγιά έξω από το Αντώνης Παπαδόπουλος, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό νεαρού, που είχε βγάλει για βόλτα το σκύλο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νύχτα τρόμου για υπάλληλο πρακτορείου-Του έστησαν καρτέρι και τον λήστεψαν

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη