Πέντε χρόνια χωρίς τον θρύλο του αστυνομικού ρεπορτάζ-«Ο παράδεισος έχει τον ήρωά μου»

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από τον χαμό του πολυτάλαντου, χαρισματικού και ανατρεπτικού αστυνομικού συντάκτη Δημήτρη Μάμα ο οποίος έφυγε σε ηλικία 69 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Δημήτρης Μάμας, ήταν ο άνθρωπος και δημοσιογράφος, που άφησε το στίγμα του στην κυπριακή τηλεόραση ως «θρύλος» του αστυνομικού ρεπορτάζ αφού για πολλά χρόνια βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων. Ένας δημοσιογράφος με πάθος και αγάπη για τη δουλειά του, που δεν φοβόταν τίποτα και κανένα. Όπως λένε εκείνοι που τον έζησαν, ο Δημήτρης Μάμας «ήταν εκεί πριν καν γίνει το έγκλημα».

Ακούραστος, κυνηγούσε με πάθος την κάθε είδηση. Η αποφώνηση του, με την μοναδική, χαρακτηριστική, μακρόσυρτη φωνή του, «για το Αnt1 Δημήτρης Μάμας»,  θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των τηλεθεατών. Εξάλλου ποιος δεν θυμάται την μια από τις πιο πετυχημένες εκπομπές της Κύπρου, «Πέστα στον Μάμα» η οποία άφησε την δική της ιστορία στην Κυπριακή τηλεόραση.

Μια εκπομπή που ξεκίνησε το 1998 και σταμάτησε το 2003, και μέσα από την οποία ο τολμηρός δημοσιογράφος με τις σοκαριστικές του έρευνες καθήλωνε την κυπριακή κοινωνία, με τεράστια ποσοστά τηλεθέασης.

Ο Δημήτρης Μάμας μέσα από τα μάτια του γιου του

Αν και η δημοσιογραφία ήταν η μεγάλη του αγάπη την οποία υπηρέτησε όπως λίγοι, πιο μεγάλη αποδείχθηκε η αγάπη του για τα παιδιά του, τα οποία περιγράφουν τον Δημήτρη Μάμας ως τον καλύτερο πατέρα και άνθρωπο που πάντα ήταν δίπλα τους.

Ο Δημήτρης Μάμας απέκτησε πέντε παιδιά εκ των οποίων ο ένας αστυνομικός. O Στέλιος Μάμας που μίλησε στο παρελθόν στον REPORTER μίλησε για το ποιος ήταν ο πατέρας του, για άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του και για το μεγάλο του παράπονο που πήρε μαζί του στο μεγάλο ταξίδι.

«Θυμάμαι τον πατέρα μου από μικρός που έκανε τη ληστεία και ήρθε σπίτι και τα έδειχνε στην μητέρα μου. Της έβαζε το ράδιο, Εγώ φοβήθηκα που άκουσα τις φωνές του. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι είχε απόλυτο δίκιο για εκείνα που έλεγε και για πολλά άλλα πράγματα.  Θυμάμαι που μου έλεγε για τους φόνους του Αλ Καπόνε που βρήκαν τα πτώματα στον Κοτσιάτη και τα γεγονότα. Μετά όταν ξετυλίχθηκε το κουβάρι. Μου έλεγε πόσο αδίσταχτοι άνθρωποι ήταν». Και κάπως έτσι ξεκίνησε η συζήτηση μας με τον γιο του Δημήτρη Μάμα ο οποίος άρχισε να μας μιλά με περηφάνια για τον πατέρα του».  

Επί ευκαιρίας της συμπλήρωσης πέντε χρόνων από τον χαμό του παππού της, η Μαριάννα Σιατή, γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό, «σ' αγαπώ ήρωά μου! Πέντε χρόνια μακριά σου!». Ενώ, η εγγονή του Δημήτρη Μάμα, έχει γράψει στο χέρι της, «ο παράδεισος έχει τον ήρωά μου».  

    

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στις φλόγες συνεργείο στη Λευκωσία-Κάηκαν ολοσχερώς δώδεκα αυτοκίνητα (pics)
Κλάπηκε όχημα αξίας 30 χιλιάδων στη Λεμεσό-Συνελήφθη 21χρονος
Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση σε εκκλησία στο Σίδνεϊ-Δεκαπεντάχρονος ο δράστης
Πάνω από 100 οι μετανάστες που έφθασαν τη Δευτέρα στην Κύπρο-Δύο συλλήψεις
LIVE: Νετανιάχου: Η ανταπόδοση της επίθεσης του Ιράν πρέπει να είναι έξυπνη, θα προειδοποιήσουμε τις ΗΠΑ
Οι Βρυξέλλες δίνουν τον ρυθμό στα κρίσιμα ζητήματα-Οι επιδιώξεις της Λευκωσίας για Κυπριακό και Μεταναστευτικό
Καμπανάκι για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λόγω πολέμου-Κίνδυνο εκμετάλλευσης προβλέπουν οι καταναλωτές
Τι σηματοδοτεί η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ-Η επόμενη μέρα και τα απόνερα στην Κύπρο
Αρχές Ιουλίου οι πρώτες αναδομήσεις πολυκατοικιών για ΚτίΖΩ-Αρχίζει η β’ φάση του σχεδίου
Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ-Ανάμεσα τους Πύρρος Δήμας και Ελεονώρα Μελέτη