Ξέσπασε η μητέρα του Θανάση μετά το όχι για το πόρισμα-«Αν ήταν το παιδί σας;»

Έντονη δυσφορία προκάλεσε στην οικογένεια του 26χρονου εθνοφρουρού, Θανάση Νικολάου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός πριν από 17 χρόνια στο γεφύρι της Άλασσας, η απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, όπως μην παραδώσει το πόρισμα των ποινικών ανακριτών. Η μητέρα του, που εδώ και τόσα χρόνια παλεύει να βρει το δίκαιό της, για ακόμη μία φορά έρχεται αντιμέτωπη με τις αποφάσεις των αρμοδίων, με την ίδια να κάνει λόγο για ανευθυνότητα και αδιαφορία.

Η οικογένεια του άτυχου εθνοφρουρού είχε αποστείλει, στις 20 Σεπτεμβρίου, επιστολή προς την Νομική Υπηρεσία, με θέμα «Παράλειψη παράδοσης του πορίσματος στην οικογένεια του δολοφονηθέντος Θανάση Νικολάου», μέσω του δικηγόρου Λουκή Λουκαΐδη, ζητώντας να τους παραδοθεί το πόρισμα, βάσει νομολογίας και των αποφάσεων του ΕΔΑΔ.

Η Νομική Υπηρεσία απάντησε στην οικογένεια, στις 22 Σεπτεμβρίου και μέσω επιστολής αναφέρει ότι η οικογένεια μπορεί να τύχει ενημέρωσης για το πόρισμα σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Γενικό Εισαγγελέα, ωστόσο δεν θα τους παραδοθεί αυτούσιο, κάτι που προκαλεί έντονη δυσφορία στην οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όχι Νομικής Υπηρεσίας στην παράδοση του πορίσματος στην οικογένεια του Θανάση

Η μητέρα του Θανάση, η κα. Ανδριάνα, η οποία ήταν έδωσε τους δικούς της αγώνες όλα αυτά τα χρόνια, για να αποδείξει ότι τελικά ο θάνατος του παιδιού της οφειλόταν σε δολοφονία, ξέσπασε κατά της Νομικής Υπηρεσίας, μέσω μίας μακροσκελούς ανάρτησης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας λόγο για έλλειψη σεβασμού στη μνήμη του παιδιού της, του στρατιώτη που τους υπηρετούσε.

«Προς τούς αρμόδιους πού αρνούνται πεισματικά να μάς δώσουν το πόρισμα. Ακούγοντας τον Βοηθό Γενικού να αναφέρεται στους λόγους τους οποίους δεν μάς δίνουν το πόρισμα, καταλαβαίνω και τον λόγο που δεν αποδίδεται δικαιοσύνη σ αυτό τον τόπο. Κατακρατούν τα πορίσματα για τον εαυτό τους, τα μελετούν μόνο εκείνοι και χειρίζονται τις υποθέσεις όπως τούς βολεύει χωρίς να δίνουν πληροφορίες στα επηρεασμένα θύματα».

Η κα. Ανδριάνα πρόσθεσε πως απαιτούν πάραυτα να «δοθεί το πόρισμα και σε εμάς τους γονείς κύριοι. Θέλουμε να το μελετήσουμε και εμείς.  Έχουμε όλο το δικαίωμα. Είναι νόμος και τον καταπατείτε. Αυτό είναι άλλο ένα έγκλημα που κάνετε εσείς οι ίδιοι σε εμάς. Δεν σέβεστε  τουλάχιστο την Μνήμη τού δολοφονημένου παιδιού μας, τού στρατιώτη που σας υπηρετούσε. Έλεος πια με την γραφειοκρατία που αναφέρεστε και δεν αντιλαμβάνεστε και το ανθρώπινο κομμάτι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν δόθηκε το πόρισμα στην οικογένεια του Θανάση-Τελευταία προειδοποίηση σε Σαββίδη

Η κα. Ανδριάνα, συνεχίζοντας, υπέδειξε πως δεν «μιλάμε για λεφτά ή για περιουσία ή για κάποιο σκύλο ή γάτο. Μιλάμε για ανθρώπινη ζωή, για το ίδιο μας το παιδί πού  κάποιοι ευθύνονται για τον μαρτυρικό θάνατο του και τούς καλύπτετε ακόμα εσείς οι ίδιοι. Εάν ήταν το δικό σας παιδί έτσι θα το χειριζόσασταν; Με τόση ανευθυνότητα και αδιαφορία».

Επεσήμανε, δε, ότι «σαν να μην έφταναν τα 17 χρόνια που αγωνιστήκαμε με νύχια και με δόντια για να φτάσουμε μέχρι εδώ, μας ταλαιπωρείτε ακόμα και σήμερα εσείς οι ίδιοι. Ζούμε σε Κράτος Δημοκρατικό... ή σε δικτατορικό καθεστώς. Απλά διερωτώμαι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θανάσης, Μεταξάς, Στυλιανός… Ευθύνες που θάφτηκαν μαζί με τα θύματα

Δειτε Επισης

Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα-Κλάπηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά από οικία
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί