Βλέπουν ΥΠΟΙΚ οι δεσμοφύλακες της ΠΑΣΥΔΥ και αποφασίζουν τα επόμενά τους βήματα

Καθοριστική σημασίας χαρακτηρίζεται η συνάντηση του κλάδου δεσμοφυλάκων της ΠΑΣΥΔΥ με το Υπουργείο Οικονομικών, όπου και θα διαφανούν και τα επόμενα βήματα των δεσμοφυλάκων που ανήκουν στη Συντεχνία, οι οποίοι αν δεν δουν ανταπόκριση στα αιτήματά τους, τότε αναμένεται να λάβουν δυναμικά μέτρα αντίδρασης, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να κατέλθουν και αυτοί σε απεργία, μαζί με τα περίπου 200 μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κλάδος δεσμοφυλάκων της ΠΑΣΥΔΥ, αναμένεται να πραγματοποιήσει συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών σήμερα το μεσημέρι, για να διεκδικήσει τα αιτήματά του, αναφορικά με την παροχή του ειδικού επιδόματος σε όλους τους δεσμοφύλακες και την αναβάθμιση των κλιμάκων τους από Α2-5-7 σε Α3-5-7, με ταυτόχρονη τοποθέτησή τους στο σημείο των συνδυασμένων κλιμάκων που θα βρίσκονταν, αν δεν αναστέλλονταν οι προσαυξήσεις για πέντε συναπτά έτη.

Από πλευράς ΠΑΣΥΔΥ, ευελπιστούν ότι θα υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους και θα υπάρξει κατάληξη στα αιτήματά τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε δυναμικά μέτρα. Μάλιστα, η απεργία για τους ίδιους, είναι η έσχατη λύση, αλλά όπως επισημάνθηκε από τους ίδιους τους δεσμοφύλακες, εάν στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων, φανεί ότι υπάρχει αρνητική στάση από την πλευρά της εργοδοτικής πλευράς του υπουργείου Οικονομικών, τότε δεν θα αφήσουν άλλα περιθώρια για απεργία, ενώ στα μέτρα αντίδρασης που θα εξεταστούν, είναι η μη παραλαβή και μεταφορά κρατουμένων, κάτι που σημαίνει πως θα παραλύσουν οι Φυλακές.

Σημειώνεται, ότι ο κλάδος της ΠΑΣΥΔΥ έχει δώσει περιθώριο στην Κυβέρνηση για να διαβουλευτεί τα αιτήματά του, εν αντίθεση με την Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα, που ήδη βρίσκεται σε απεργία και αναμένει τα επόμενα βήματα των μελών της ΠΑΣΥΔΥ. 

Παράλληλα, ενώ το κλίμα μεταξύ των δεσμοφυλάκων είναι τεταμένο, η υπουργός Δικαιοσύνης, έχει δώσει ήδη οδηγίες στην Αστυνομία, αφού σε περίπτωση που προχωρήσουν σε απεργία οι δεσμοφύλακες, να συνδράμουν τα μέλη της Δύναμης για να τους αντικαταστήσουν, κάτι που φυσικά θα προκαλέσει αντιδράσεις. Εξάλλου, όπως αναφέρθηκε από τους δεσμοφύλακες, οι αστυνομικοί δεν είναι εκπαιδευμένοι και δεν γνωρίζουν το σύστημα ασφάλειας στις Φυλακές, για να μπορέσουν να τους αντικαταστήσουν τόσο εύκολα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)