Τρίτη 29 Νοε, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Βίντεο από την επίθεση στη Λήδρας σε ακτιβιστές-«Πάεννε σκουπίστου τωρά»

  26/09/2022 16:05
Βίντεο από την επίθεση στη Λήδρας σε ακτιβιστές-«Πάεννε σκουπίστου τωρά»

Βίντεο από την επίθεση στη Λήδρας σε ακτιβιστές-«Πάεννε σκουπίστου τωρά»

  26/09/2022 16:05

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο το οποίο δείχνει την ένταση που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ακτιβιστών, οι οποίοι, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, δέχθηκαν επίθεση από πολίτες, με την υπόθεση να διερευνάται από την Αστυνομία.  

Όπως φαίνεται στο βίντεο, άνδρας που περνούσε από το σημείο, ενοχλήθηκε με την παρουσία των ακτιβιστών και στην συνέχεια τους επιτίθεται. Ο άνδρας ακούγεται στο βίντεο να φωνάζει σε ακτιβιστή, ο οποίος τοποθέτησε κόκκινη μπογιά στο σώμα του, «πάεννε σκουπίστου τωρά. Έχει κόσμο που σε βλέπει ρε γύφτο».

Σε σχετική ανακοίνωση του το Κόμμα για τα Ζώα αναφέρει πως, πολίτης επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά δύο ακτιβιστές (ένα άνδρα και μια γυναίκα), οι οποίοι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

Όπως καταγγέλλεται, «το Σάββατο (24/9/22) και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ειρηνική εκδήλωση ακτιβιστών στην Λευκωσία των οργανώσεων AV και 269Life Κύπρου ( Παγκόσμιες οργανώσεις) και μάχονται για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των ζώων, απροειδοποίητα πολίτης επιτέθηκε σε δύο ακτιβιστές (μία γυναίκα και ένα άντρα). Τους τραυμάτισε σοβαρά όπως επίσης προκάλεσε υλικές ζημιές. Οι ακτιβιστές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περίθαλψη και περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις».

Το Κόμμα για τα Ζώα στην ανακοίνωση του σημειώνει πως, «τέτοια περιστατικά και τέτοιες βίαιες συμπεριφορές μας δείχνουν ότι η δημοκρατία στην χώρα μας δεν λειτουργεί σωστά. Ο κάθε άνθρωπος έχει το ελεύθερο να εκφραστεί για αυτά που πιστεύει και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να του στερήσει αυτό το δικαίωμα έστω και εάν διαφωνεί κάποιος».

Τέλος, το Κόμμα για τα Ζώα καλεί την υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό αστυνομίας όπως «άμεσα διατάξουν έρευνα για το περιστατικό και να αναζητηθούν ο/οι ένοχος/οι εάν και εφόσον προκύψουν τα οποιαδήποτε στοιχεία εναντίον τους να οδηγηθούν εκεί και όπου τους αξίζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βίαιη σύγκρουση έδειξε η νεκροτομή στη σορό του άτυχου Γιώργου

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας