ΒΙΝΤΕΟ: Οι Φυλακές μετατράπηκαν σε Άγιο Δομίνικο και οι κρατούμενοι σε Survivors

Σε Άγιο Δομίνικο μετατράπηκαν οι Κεντρικές Φυλακές και οι κρατούμενοι σε Survivors, οι οποίοι έπαιξαν, αθλήθηκαν και διασκέδασαν στο πλαίσιο της εβδομάδας Be Active.

Συγκεκριμένα, η εβδομάδα αθλητισμού Be Active ξεκίνησε και επίσημα το πρωί της Παρασκευής και αναμένεται να διαρκέσει μία εβδομάδα και προς αυτό το σκοπό, η Διεύθυνση των Φυλακών αποφάσισε να μετατρέψει για λίγη ώρα το γήπεδο… σε στίβο μάχης, όπως αυτούς που συνηθίσαμε να βλέπουμε στην τηλεόραση.

Οι κρατούμενοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και έτρεξαν σε ένα απαιτητικό στίβο μάχης, που έπρεπε να μετακινήσουν ένα μεγάλο τροχό, να τρέξουν κουβαλώντας ένα ειδικό σακίδιο γεμάτο νερό, να πετύχουν κρίκους, να κάνουν ασκήσεις χεριών και στη συνέχεια να καταλήξουν σε ένα στεφάνι και καθιστοί να πετύχουν δύο καλάθια.

Και αφού αυτός ο αγώνας έληξε σε ισοπαλία, τελικά οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά σε παιχνίδι βολών, με την πράσινη ομάδα να φτάνει πρώτη τους πέντε πόντους και να κερδίζει. Όλα αυτά, με τη βοήθεια των γυμναστών του ΚΟΑ, που εδώ και χρόνια επισκέπτονται τις φυλακές, ώστε να λειτουργεί το γυμναστήριό τους.

Στη συνέχεια, η Διευθύντρια των Φυλακών Άννα Αριστοτέλους κατέβηκε και χαιρέτησε τους κρατούμενους και τους γυμναστές, με τους πρώτους στη θέα της να ξεσπούν σε χειροκροτήματα και τραγούδια. Η ίδια, στη συνέχεια, φανερά συγκινημένη, έβγαλε φωτογραφία με όλους.

Σε μία σύντομη ομιλία, ευχαρίστησε τους γυμναστές, που καθημερινά βρίσκονται στο πλευρό τους, αλλά και τους κρατούμενους για την καθημερινή στήριξη, τα τελευταία οκτώ χρόνια που βρίσκεται η ίδια στις Φυλακές. «Σίγουρα είναι πολύ σημαντική, επειδή είναι πολύ δύσκολη η περίοδος που διανύουμε. Είναι δύσκολη και με τα διαχρονικά προβλήματα του προσωπικού, με το θέμα της μισθοδοσίας τους. Αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα, αλλά θα αντέξουμε, με τη δική σας τη συνεργασία».

Η κα. Αριστοτέλους, καταλήγοντας, έστειλε το μήνυμα ότι θα συνεχίσουν να παλεύουν το άδικο και τους ευχαρίστησε εκ νέου για όλα.

 

Δειτε Επισης

«Θέλουμε μία ζωή απαλλαγμένη από τον φόβο της αστυνομικής βίας»-Ειρηνική διαμαρτυρία μεταναστών
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης