Πέμπτη 6 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Δεν κάνουν πίσω οι δεσμοφύλακες με απεργία-Οδηγίες σε Αστυνομία για ετοιμότητα από Δράκου

  22/09/2022 17:30
Δεν κάνουν πίσω οι δεσμοφύλακες με απεργία-Οδηγίες σε Αστυνομία για ετοιμότητα από Δράκου

Δεν κάνουν πίσω οι δεσμοφύλακες με απεργία-Οδηγίες σε Αστυνομία για ετοιμότητα από Δράκου

  22/09/2022 17:30

Οδηγίες για να βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας σε ετοιμότητα ώστε αν χρειαστούν να συνδράμουν για την ασφάλεια στις Κεντρικές Φυλακές, λόγω της απεργίας περίπου 200 δεσμοφυλάκων της Συντεχνίας Ισότητας, έδωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, η οποία καλεί τα μέλη να αναστείλουν τα απεργιακά τους μέτρα και να προσέλθουν σε διάλογο. Ωστόσο, τα μέλη της Ισότητας, φαίνεται να μην κάνουν πίσω, ενώ υπενθυμίζεται πως και τα μέλη της ΠΑΣΥΔΥ, έδωσαν προθεσμία δυο εβδομάδων ώστε να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις του το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σε διαφορετική περίπτωση, θα λάβουν και αυτοί δυναμικά μέτρα. 

Υπενθυμίζεται πως με την απεργία των 200 δεσμοφυλάκων, έχει δημιουργηθεί πρόβλημα υποστελέχωσης, εξ ου και τα μέλη της ΠΑΣΥΔΥ, έδωσαν περιθώριο δεκαπέντε ημερών, αφού εκφράστηκαν φόβοι πως σε περίπτωση που εισέλθουν μέλη της Αστυνομίας στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα ενδεχομένως να προκληθούν επεισόδια, αφού η Αστυνομία θεωρείται για τους κρατούμενους κόκκινο πανί, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς με εμπλεκόμενο τον διοικητή της ΥΚΑΝ. 

Σε ανακοίνωσή της η Υπουργός Δικαιοσύνης, αναφέρει ότι ενήργησε άμεσα ώστε να στηρίξει τη Διεύθυνση των Φυλακών στην διεκπεραίωση των καθηκόντων της, αναγνωρίζοντας έγκαιρα τα ζητήματα που ενδεχομένως να δημιουργήσει η επ’ αόριστο απεργία του Κλάδου Δεσμοφυλάκων της Παγκύπριας Συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ» στην ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία των Κεντρικών Φυλακών και κατόπιν σχετικής επιστολής της Διευθύντριας του Τμήματος Φυλακών.

Η Υπουργός έδωσε γραπτώς οδηγίες τόσο στον Αρχηγό Αστυνομίας ώστε να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με σκοπό να παράσχει όποια βοήθεια ζητηθεί από την Διεύθυνση των Φυλακών σε προσωπικό, όσο και στη Διεύθυνση των Φυλακών ώστε να συνεργαστούν προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία και η διατήρηση συνθηκών ασφάλειας, πειθαρχίας και τάξης μέσα στις Φυλακές για όσο χρόνο διαρκούν τα μέτρα αυτά.

Οι οδηγίες της Υπουργού δόθηκαν στη βάση της ισχύουσας νομοθεσίας που αναφέρει πως στις Φυλακές μπορούν να υπηρετούν ή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και άλλα μέλη της Δημόσιας Υπηρεσίας ή της Αστυνομίας και ότι σε μια τέτοια περίπτωση τα πρόσωπα αυτά βρίσκονται κάτω από την διεύθυνση, τον έλεγχο και την εποπτεία της Διευθύντριας του Τμήματος Φυλακών.

«Επ’ ευκαιρία καλώ τον Κλάδο Δεσμοφυλάκων της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ να αναστείλει τα απεργιακά μέτρα και να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας