Δευτέρα 3 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Σ. Αγγελίδης: Τα πορίσματα δεν είναι δεσμευτικά

  21/09/2022 22:10
Σ. Αγγελίδης: Τα πορίσματα δεν είναι δεσμευτικά

Σ. Αγγελίδης: Τα πορίσματα δεν είναι δεσμευτικά

  21/09/2022 22:10

Την ώρα που δύο πορίσματα είδαν το φως της δημοσιότητας, που εισηγούνται ποινικές διώξεις αστυνομικών, τόσον στην υπόθεση του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, όσο και στην υπόθεση του τέως Διοικητής του Μιχάλη Κατσουνωτού, με την κοινή γνώμη να περιμένει την απόδοση ευθυνών, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε πως τα πορίσματα βρίσκονται υπό μελέτη, ωστόσο διαμήνυσε πως δεν είναι δεσμευτικά για το Γενικό Εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φιάσκο τα περί διαρροής email από Αριστοτέλους-Έκλεισε η υπόθεση, άνθρακας η έρευνα

Συγκεκριμένα, ο Σάββας Αγγελίδης, σε δημόσιες δηλώσεις του στο LegalMatters Podcast, κληθείς να σχολιάσει το πόρισμα για τον εθνοφρουρό Θανάση Νικολάου, ανέφερε πως τα πορίσματα δεν πρέπει να δίνονται στη δημοσιότητα. «Το πόρισμα είναι συμπεράσματα ενός ανακριτή. Την αξιολόγηση ενός μαρτυρικού υλικού, δεν είναι ο ανακριτής που την κάνει αλλά και με τις εξουσίες που προκύπτουν από το Σύνταγμα, καθ’ ύλη αρμόδιος είναι ο Γενικός Εισαγγελέας. Εκείνο έχει σημασία και όχι το πόρισμα. Είναι τα στοιχεία που αξιολογούνται».

Ωστόσο, για την συγκεκριμένη υπόθεση υπέδειξε πως δημιουργούνται άλλα δικαιώματα που έχουν σχέση με το δικαίωμα στη ζωή. «Υπάρχει τεράστιος σεβασμός στη μητέρα και μετά από 17 χρόνια αγώνα, σωστά νιώθει αυτά που νιώθει για τις αρμόδιες Αρχές διαχρονικά. Όταν ήρθε η ώρα να αποφασιστεί η εκταφή, ήταν με δική μας συγκατάθεση, επειδή σκοπός ήταν να συμβάλουμε στην περαιτέρω διερεύνηση. Ενημέρωση θα υπάρξει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστολή σε Εισαγγελέα για τις... προσφορές σε μάρτυρες-«Σύγκρουση συμφέροντος»

Κληθείς να σχολιάσει το πόρισμα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, για τις καταγγελίες της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών, κατά του κ. Κατσουνωτού, αλλά και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι τα δημοσιεύματα δεν είναι δεσμευτικά, ούτε τα πορίσματα.

«Σίγουρα δεν είναι δεσμευτικό το πόρισμα για το Γενικό Εισαγγελέα. Πρέπει όλες οι διαδικασίες να ακολουθούν τη σωστή πορεία, να υπάρχει διερεύνηση, αξιολόγηση, απόφαση. Αν με τον Α, Β, Γ τρόπο έξω του πλαισίου των διαδικασιών, βγάζουμε συμπεράσματα και δημιουργούνται εικόνες, πού πάμε;», διερωτήθηκε, ενώ υπέδειξε ότι πρέπει να γίνουν σεβαστοί οι ρόλοι της κάθε υπηρεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας