Βόμβες από Ισότητα για ανεξάρτητους ανακριτές-«Συνελήφθη συγγενής με ναρκωτικά»

Το ένα χτύπημα μετά το άλλο, δέχεται η Αστυνομία, με την σκυτάλη αυτή τη στιγμή να παίρνουν τα ίδια τα μέλη της δύναμης που υπάγονται στην Συντεχνία Ισότητα, η οποία εξαπολύει πυρά κατά της Ανεξάρτητης Αρχής Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, η οποία σε χθεσινή ανακοίνωση της κούνησε το δάχτυλο σε συντεχνίες.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πλήγμα στην αμεροληψία της δεύτερης έρευνας για Φυλακές-«Μίλησε» και ο δικανικός

Σηκώνοντας το γάντι, η Συντεχνία Ισότητα προβαίνει σε σοβαρές αποκαλύψεις που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ανεξαρτησία των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών που προέρχονται από τις τάξεις της Αστυνομίας. Καταγγελίες, οι οποίες έρχονται λίγο μετά την καταγγελία της Διεύθυνσης των Φυλακών μετά από μαρτυρίες που εξασφάλισε και οι οποίες επίσης θέτουν υπό αμφισβήτηση τους δύο εκ των τεσσάρων ανακριτών που ήταν πρώην αξιωματικοί. 

Η Ισότητα αποκαλύπτει μάλιστα πως συνελήφθη στενό συγγενικό πρόσωπο ανακριτή - πρώην αξιωματικού της Αστυνομίας - με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, ωστόσο δεν απομακρύνθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή ώστε να μην προκύπτει θέμα ασυμβίβαστου, ενώ την ίδια ώρα δείχνει παρεμβάσεις και υπενθυμίζει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε οδηγίες όπως οι ανεξάρτητοι ανακριτές δεν προέρχονται από τις τάξεις της Αστυνομίας. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ισότητα, που υπογράφει ο πρόεδρος της, Νίκος Λοϊζίδης, «φαίνεται ότι η ΑΔΙΠΑ με ανακοινώσεις απειλητικού χαρακτήρα, υιοθετώντας τακτικές παρελθόντος, θεωρεί ότι τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας ή η κοινή γνώμη θα φοβηθούν την ύπαρξη της, και θα ασκεί επιρροή στα Σώματα Ασφαλείας. Αναφέρουμε λοιπόν κάποια σημεία για να γνωρίζει όλος ο Κυπριακός λαός και να ενημερωθεί για τα αληθινά γεγονότα:

1) Από την ημέρα ίδρυσης της ΑΔΙΠΑ το 2006, δεν καταγγέλθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα από την η ίδια την Αρχή, ούτε και ένας πολίτης από τις χιλιάδες που αποδείχθηκε ότι έδωσαν ¨ψευδείς πληροφορίες¨ για συγκεκριμένο ποινικό αδίκημα, δηλαδή ψευδή καταγγελία εναντίον Αστυνομικών.

2) Η ΑΔΙΠΑ να δώσει στη δημοσιότητα, τις ώρες που πληρώθηκαν από την ημέρα ίδρυσης τους, το 2006, δηλαδή τα λεφτά που εισέπραξαν από τον φορολογούμενο πολίτη οι ποινικοί της ανακριτές, για όλες τις υποθέσεις, για να γίνει ταυτοποίηση από τον Γενικό Ελεγκτή και τους ανακρινόμενους, εάν τις δούλεψαν πραγματικά. Καταθέσεις 30 λεπτών μετατρέπονταν σε 6 και 7 ώρες. Μάλλον η πρόσληψη 12 νέων ποινικών ανακριτών αυτά τα κενά θέλει να καλύψει.

3) Να δώσει στη δημοσιότητα η ΑΔΙΠΑ, πόσα λαμβάνουν ως σύνταξη οι ποινικοί ανακριτές πρώην Αξιωματικοί της Αστυνομίας και πρώην Δικαστές και πόσα εισπράττουν την ώρα, για μια κατάθεση από το Κράτος. Πόσο προϋπολογισμό σπατάλησε από τον φορολογούμενο πολίτη σε αδικαιολόγητες και εκφοβιστικές έρευνες εναντίον Αστυνομικών, από το 2006 μέχρι σήμερα σαν ΑΔΙΠΑ ;

4) Υπάρχει ποινικός ανακριτής εντός της ΑΔΙΠΑ, όπου συγκεκριμένος συγγενής του Α’ Βαθμού, είχε συλληφθεί πριν περίπου ένα χρόνο με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και ακόμη δεν ενημέρωσε γραπτώς τον Γεν. Εισαγγελέα για την σύγκρουση συμφερόντων που έχει να ανακρίνει αστυνομικούς. Πως μπορεί να είναι αμερόληπτος; Γιατί αποκρύβεται αυτό το γεγονός από την ΑΔΙΠΑ;

5) Έστειλε επιστολή η ΑΔΙΠΑ στον Αρχηγό Αστυνομίας και ίσως έκανε παρέμβαση στον τρόπο πειθαρχικής διαδικασίας για την υπόθεση Μεταξά, ενώ δεν είχε βάσει νόμου τέτοιο δικαίωμα. Ποιο το αλλότριο ίσως κίνητρο;

6) Συνεννοήθηκε ίσως η ΑΔΙΠΑ με πολιτικό πρόσωπο να περάσει την πόρτα της, και να καταγγείλει αστυνομικούς στην υπόθεση Μεταξά, για να απαλλαγεί ηθικά και νομικά από τις ευθύνες του, ως επικεφαλής τμήματος, που δεν είχε δημιουργήσει πρωτόκολλα για ελλείποντα πρόσωπα;

7) Ξεκάθαρα οι οδηγίες της Ε. Ε. το 2018, ήταν να μην έχει πρώην Αξιωματικούς της Αστυνομίας στις τάξεις της η ΑΔΙΠΑ! Ακόμα δεν μετακινήθηκαν εν έτη 2022.

8) Δεν αντιλαμβανόμαστε το κάλεσμα στην ανακοίνωση της ΑΔΙΠΑ προς την Ηγεσία της Αστυνομίας να ταχθεί στο πλευρό της. Ποια η σκοπιμότητα; Ο Ηγεσίες είναι αμερόληπτες και ανεξάρτητες από οποιεσδήποτε διαδικασίες. Εκτός αν συμβαίνει κάτι άλλο το οποίο δεν δημοσιεύτηκε ακόμα.

9) Η επιλεκτική αυτεπάγγελτη διερεύνηση της ΑΔΙΠΑ δείχνει πλέον που και πότε θέλει να εξασκεί πίεση ίσως στην διερεύνηση ποινικών αδικημάτων εκ μέρους της Αστυνομίας.

Τέλος, ο κ. Λοϊζίδης αναφέρει πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και όλοι οι βουλευτές θα ενημερωθούν για την δράση της ΑΔΙΠΑ από το 2006 και τα σημερινά της δεδομένα», ενώ στέλνει το μήνυμα πως «απειλές τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας δεν ανέχονται από καμία ΑΔΙΠΑ. Εμείς κρατάμε την ευνομία στον τόπο εδώ και περίπου 60 χρόνια. Συνεχίστε να μας απειλείτε με ανακοινώσεις. Οι υπερεξουσίες που έδωσαν το 2006 στην ΑΔΙΠΑ, την γέμισαν με αλαζονεία και την εντύπωση ότι θα ελέγχει τις ενέργειες των Αστυνομικών και της εκάστοτε Ηγεσίες και θα τους εκφοβίζει μέσω ανυπόστατων διώξεων αλλά και απειλών μέσω ανακοινώσεων. Θα προχωρήσουμε σε καταγγελία σαν Συντεχνία των Σωμάτων Ασφαλείας μέσω των Νομικών Συμβούλων μας, στα αρμόδια όργανα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εκφοβισμό και παρέμβαση της ΑΔΙΠΑ, στη λειτουργεία των Σωμάτων Ασφαλείας». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστολή σε Εισαγγελέα για τις... προσφορές σε μάρτυρες-«Σύγκρουση συμφέροντος»

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ