Επανάληψη σκηνικού για τις νέες καταγγελίες κατά Αστυνομίας-Άγνοια Εισαγγελίας

Το ίδιο σκηνικό φαίνεται να επαναλαμβάνεται γύρω από τις νέες καταγγελίες της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών, αναφορικά με μάρτυρες που προσεγγίστηκαν και στους οποίους προσφέρθηκαν ανταλλάγματα, με σκοπό να καταθέσουν εναντίον των Φυλακών στη δεύτερη ποινική έρευνα που διέταξε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται πως, σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο διαφθοράς με τον τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ, παρά το γεγονός ότι υπήρχε επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων από τη Διεύθυνση, εντούτοις η Νομική Υπηρεσία, παρά τη σοβαρότητα των καταγγελιών, ανέμενε γραπτή καταγγελία, διορίζοντας τρεις μέρες μετά ποινικό ανακριτή, ο οποίος εντόπισε ποινικά σε βάρος του Μιχάλη Κατσουνωτού και άλλων δύο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιβεβαιώνει ο Πογιατζής την καταγγελία κατά Αστυνομίας-Το μπαλάκι στον Σαββίδη

Μετά το πόρισμα Αιμιλιανίδη, το φως της δημοσιότητας είδε νέα καταγγελία, που έχει να κάνει με ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας των δύο εκ των τεσσάρων ποινικών ανακριτών, που προέρχονται από τις τάξεις της Αστυνομίας, με μέλη της Δύναμης, οι οποίοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, προσέφεραν ανταλλάγματα σε πρόσωπα για να καταθέσουν εναντίον της Διεύθυνσης, γιατί, όπως ανέφεραν σε ένα πρόσωπο, «ο Διοικητής είναι κρίμα».

Παρά τη σοβαρότητα των καταγγελιών, που θέτει υπό αμφισβήτηση την ανεξαρτησία δύο εκ των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, η Νομική Υπηρεσία, με ανακοίνωσή της, θέλησε να αναφέρει πως επικοινώνησε με τον ανακριτή που ηγείται της ομάδας, χωρίς όμως να ενημερώνει εάν αποτάθηκε στον Επίτροπο Διαφάνειας, Χάρη Πογιατζή, ώστε να λάβει ενημέρωση για την καταγγελία που είχε ενώπιον του.

Σημειώνεται, όμως, πως ο κ. Πογιατζής, σε δημόσιες δηλώσεις του, επιβεβαίωσε την καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της διαφθοράς, ενώ από την πλευρά της η Διεύθυνση, επίσης σε δημόσιες δηλώσεις, και ερωτηθείσα εάν ενημερώθηκε σχετικά ο Γενικός Εισαγγελέας, απάντησε πως η ίδια καθηκόντως διαβίβασε την καταγγελία ενώπιον της Αρχής, στην οποία θα μπορούσε να αποταθεί η Νομική Υπηρεσία για ενημέρωση. Ωστόσο, ο Γενικός Εισαγγελέας, σε ανακοίνωσή του, θέλησε να αναφέρει πως δεν υπάρχει ενώπιον του καταγγελία, και πως σε επικοινωνία του με τον ανακριτή, του ανέφερε πως οι έρευνες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Μάλιστα, η Νομική Υπηρεσία αναφέρει ότι αναμένει το τελικό πόρισμα και η συλλεχθησόμενη μαρτυρία θα αξιολογηθεί δεόντως στο κατάλληλο στάδιο.

Παρά τη σοβαρότητα των καταγγελιών, που θέτουν σοβαρά ζητήματα, δεδομένου πως οι έρευνες επεκτείνονται και στην Αστυνομία, από την οποία προέρχονται οι δύο εκ των ανακριτών, ο Γενικός Εισαγγελέας απέφυγε να τοποθετηθεί σε σχέση με τις σκιές που δημιουργούνται γύρω από την ανεξαρτησία των ανακριτών και την ακεραιότητα της έρευνας, ενώ ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός γιατί η Νομική Υπηρεσία δεν αποτάθηκε στην Αρχή Διερεύνησης κατά της διαφοράς, ώστε να τύχει ενημέρωσης για τις καταγγελίες.

Σημειώνεται πως, πρωταγωνιστής στη δεύτερη έρευνα είναι οι Φυλακές και, παρά το γεγονός ότι αναφέρθηκε πως οι έρευνες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, αξίζει να αναφερθεί πως, μέχρι στιγμής, οι ανακριτές δεν έλαβαν καμία κατάθεση από το Τμήμα Φυλακών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς τοποθετείται η Νομική Υπηρεσία μετά τις νέες καταγγελίες κατά τις Αστυνομίας

Δειτε Επισης

Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)