Αρνείται τα περί συγκάλυψης θανάτου του Θανάση ο Αρχηγός-Πώς απαντά

Το πόρισμα της πολύκροτης υπόθεσης του Θανάση Νικολάου που πλέον βρίσκεται στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα, κλήθηκε να σχολιάσει ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος σημείωσε πως η Αστυνομία δεν έχει να κάνει κάτι στο παρόν στάδιο. 

Όπως ανέφερε ο Αρχηγός, «σε ό,τι αφορά το Θανάση να περιμένουμε να μελετήσουν το πόρισμα. Είναι παλιά υπόθεση και είναι καλό τέτοιες υποθέσεις να τις βλέπουμε με περισσότερη ευαισθησία και επαγγελματισμό για να βγαίνει η αλήθεια στην επιφάνεια. Υποθέσεις που στην αρχή μπορεί να φαίνεται αιφνίδιος θάνατος, έχουμε ετοιμάσει πρωτόκολλο για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Ως Αστυνομία δεν έχουμε να κάνουμε κάτι στο παρόν στάδιο, εν αναμονή της μελέτης και τη λήψη αποφάσεων από το Γενικό Εισαγγελέα».

Κληθείς να σχολιάσει τα περί συγκάλυψης από την Αστυνομία για τα ευρήματα της έρευνας, ο κ. Παπαθεοδώρου απάντησε ότι, «δεν ξέρω τι λένε οι φήμες. Εμείς γνωρίζουμε το σήμερα αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι αστυνομικοί εκείνης της εποχής ανακάλυψαν φόνο και δεν το είπαν».

Εάν θα υπάρξουν αλλαγές στο πλαίσιο των διερευνήσεων, ο Αρχηγός είπε ότι, «σε σχέση με τέτοιας φύσεως υποθέσεων, η πρώτη μας έγνοια είναι να διαφανεί αν είναι εγκληματική ενέργεια ή αιφνίδιος θάνατος. Εκεί εστιάζουμε με τη συμμετοχή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας και εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό».

Από την πλευρά της, η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, για το πόρισμα του Θανάση Νικολάου, απάντησε ότι, «είναι ένα θέμα που θα με απασχολήσει και ήδη με απασχολεί. Έχω διευθετήσει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, κάτω από την αρμοδιότητα του οποίου είναι οι ιατροδικαστές. Θα μιλήσω και με τον Γενικό Εισαγγελέα για να δούμε που έχουν πορίσματα και προβλήματα. Θα δούμε το θέμα για να μην αντιμετωπίσουμε άλλα παρόμοια προβλήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου