Μετατίθεται από την ΥΚΑΝ ο Κατσουνωτός-Η πρώτη αντίδραση Αρχηγού

Μετακινείται από την ΥΚΑΝ ο Μιχάλης Κατσουνωτός, μετά και το σκάνδαλο διαφθοράς, το οποίο κατήγγειλε η Διεύθυνση των Φυλακών, με την εμπλοκή του ιδίου, αλλά και την παράδοση του πορίσματος του ποινικού ανακριτή για την υπόθεση, βάσει του οποίου εισηγείται ποινική δίωξή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη Λιμενική Αστυνομία μετατίθεται ο Κατσουνωτός

Μετά την παράδοση του πορίσματος του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη στον Γενικό Εισαγγελέα, αλλά και την ανακοίνωση του Μιχάλη Κατσουνωτού, στην οποία ανακοίνωσε ότι οικειοθελώς θέτει εαυτόν εκτός υπηρεσίας, μέχρι την ολοκλήρωση της διερεύνησης του πορίσματος, ο Αρχηγός Αστυνομίας είχε συνάντηση με τον Διοικητή της ΥΚΑΝ και συζήτησαν τα γεγονότα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απασφάλισαν κατά Δράκου οι δικηγόροι Αριστοτέλους, απάντηση-καρφί σε Κατσουνωτό

Σε δηλώσεις του ο Στέλιος Παπαθεοδώρου σημείωσε πως το πόρισμα πρέπει να μελετηθεί, ώστε να τύχουν ενημέρωσης. «Είχα μία καθηκόντος συνάντηση με τον κ. Κατσουνωτό και ο ίδιος ασπάζεται ότι δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να εργάζεται από αυτή τη θέση και ως εκ τούτου μελετώ το θέμα, με τη μετακίνηση του σε άλλο πόστο».

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο ο Μιχάλης Κατσουνωτός υπέβαλε την παραίτησή του, ο Αρχηγός ξεκαθάρισε ότι «δεν υπέβαλε παραίτηση αλλά και ο ίδιος νιώθει ότι δεν θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του αποτελεσματικά και για την καλή λειτουργία της Αστυνομίας, θα μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία. Θεωρούμε ότι η μετακίνηση αυτή θα πρέπει να γίνει σύντομα και αυτό θα πράξουμε».

Την ίδια ώρα, όσον αφορά στο άλλο πρόσωπο, εντός της Αστυνομίας, εναντίον του οποίου γίνεται εισήγηση από τον κ. Αιμιλιανίδη να διωχθεί ποινικά, ο κ. Παπαθεοδώρου εξέφρασε άγνοια για το ποιο πρόσωπο αφορά, τονίζοντας πως αναμένουν ενημέρωση από τη Νομική Υπηρεσία.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις επικρίσεις που δέχθηκε η Αστυνομία, σχετικά με τη στάση σιωπής που διατήρησε, ο Αρχηγός της Δύναμης τόνισε πως η Αστυνομία δεν σιωπά σε καμία περίπτωση, αλλά μιλά όταν πρέπει. «Εμείς είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή διαφθοράς και προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθούμε καθημερινά».

Ερωτηθείς αν επιδίωξε ο ίδιος συνάντηση με τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο Στέλιος Παπαθεοδώρου τόνισε πως θεωρεί ότι θα ήταν παρέμβαση στο έργο του αν ζητούσε συνάντηση μαζί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετασεισμοί στην Αστυνομία από εισηγήσεις για διώξεις-Το βάρος στον Εισαγγελέα

«Πιστεύω ότι σωστά χειρίστηκα το θέμα»

Από πλευράς της, η υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, επεσήμανε πως ενημερώθηκε από το Γενικό Εισαγγελέα ότι παρέλαβε το πόρισμα και θα χρειαστεί χρόνο για τη μελέτη, ενώ η ίδια δεν το έλαβε, καθώς ο ποινικός ανακριτής το παρέδωσε σε αυτό που διέταξε την έρευνα.

«Ήμουν σαφής σε όλες τις δηλώσεις μου, υπήρξε καταγγελία, διορίστηκε ποινικός ανακριτής, ήταν σε διαθεσιμότητα ο κ. Κατσουνωτός, ανανεώθηκε η διαθεσιμότητα, έληξε χθες. Σε ενημέρωση από τον Γενικό Εισαγγελέα, πληροφορήθηκα ότι χρειάζεται χρόνος για μελέτη, επειδή είναι ογκωδέστατο το πόρισμα και θα με ενημερώσει και ανάλογα θα τοποθετηθώ. Το πόρισμα δεν κοινοποιείται στην υπουργό, δίνεται στον Γενικό Εισαγγελέα και από εκεί και πέρα, ένα ογκωδέστατο ποινικό έργο, πρέπει να τύχει σωστής μελέτης και ο Γενικός Εισαγγελέας μου είπε όταν είναι έτοιμος θα με ενημερώσει».

Πάντως, η ίδια ερωτηθείσα τόνισε πως δεν είχε επικοινωνία με τον Μιχάλη Κατσουνωτό, για τα επόμενα βήματα, σημειώνοντας πως ανέθεσε στον Αρχηγό πώς θα χειριστεί την υπόθεση. Η ίδια θεωρεί ότι χειρίστηκε το θέμα σωστά.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα ήξεις-αφήξεις Δράκου, η αυτοαναίρεση Κατσουνωτού και το μπαλάκι στον Σαββίδη

Κληθείσα να σχολιάσει κατά πόσο χρειάζονται να γίνουν τομές στην Αστυνομία, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η υπουργός ήταν κατηγορηματική, ότι η Αστυνομία εργάζεται σωστά και έχει ένα σοβαρό ρόλο να επιτελέσει, σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια του πολίτη. 

«Τι εννοείτε τομές; Μπορεί να υπάρχουν περιστατικά που δημιουργούν κακές εντυπώσεις, από εκεί και πέρα δεν αντιλαμβάνομαι τις τομές. Ο Αρχηγός, μαζί με εμένα και με βοήθεια εμπειρογνωμόνων κάνει μία γενική αναδιοργάνωση στην Αστυνομία και σύντομα θα έχουμε λεπτομέρειες».

 

Δειτε Επισης

ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή