Έθεσε θέμα για Σαββίδη-Αγγελίδη η υπεράσπιση στην πρώτη δικάσιμο για Al Jazeera

Σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου παραπέμφθηκαν οι τέσσερις πρωταγωνιστές στο βίντεο του Al Jazeera που για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια από τη δημοσιοποίηση του, βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με τον δικηγόρο του Δημήτρη Συλλούρη, να θέτει σοβαρά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και θέμα για την εμπλοκή σε κάποιες από τις κατηγορίες του Γενικού και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, οι οποίοι προηγουμένως ήταν στο Υπουργικό που ενέκρινε τις πολιτογραφήσεις που βρίσκονται υπό διερεύνηση. 

Κατά την επίσημη πρώτη, οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο με τους δικηγόρους του, ενώ η Κατηγορούσα Αρχή εκπροσωπήθηκε από την Έλλη Παπαγαπίου. Ειδικότερα ο Δημήτρης Συλλούρης εκπροσωπήθηκε από ομάδα νομικών μεταξύ των οποίων ο Κρις Τριανταφυλλίδης, ο Χριστάκης Τζιοβάνης και ο συνεργάτης του από τον δικηγόρο Γιώργο Παπαϊωάννου, ενώ ο κ. Πιττάτζιης εκπροσώπησε ο ίδιος τον εαυτό του. Μετά από μια σύντομη ακροαματική διαδικασία, το Δικαστήριο ανακοίνωσε πως η πρώτη δικάσιμος ορίζεται για τις 26 Οκτωβρίου.  

Ο κ. Πιττάτζιης ο οποίος εκπροσωπεί τον εαυτό του ενώπιον του Δικαστηρίου, θέλησε να επισημάνει πως από το μαρτυρικό υλικό λείπουν εκ παραδρομής κάποιες καταθέσεις. Το ζήτημα που έθεσε ο κ. Πιττάτζιης ενστερνίστηκε και οι υπόλοιποι δικηγόροι.

Πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ζήτησε τον λόγο ο Κρις Τριανταφυλλίδης, ο οποίος εκπροσωπεί με ομάδα νομικών τον Δημήτρη Συλλούρη. Ο κ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε πως επιθυμεί να κάνει μια δήλωση για να είναι καταγεγραμμένη για τη συνέχεια, θέτοντας τρία ζητήματα σε σχέση με την εμπλοκή του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, με την προηγούμενη ιδιότητα τους ως υπουργοί. 

«Το πρώτο», εξήγησε ο Κρις Τριανταφυλλίδης, «είναι πως στις κατηγορίες 1,2 και 3, εμπλέκονται υπό την ιδιότητα τους ως υπουργοί οι κ. Σαββίδης και Αγγελίδης. Συγκεκριμένα, στην πρώτη κατηγορία», εξήγησε, «εμπλέκεται ο κ. Αγγελίδης, ενώ στη δεύτερη και οι δύο. Στην τρίτη ο Γενικός και ο Βοηθός που αποφάσισαν την έγκριση των διαβατηρίων για τα οποία κατηγορείται ο πελάτης μου», πρόσθεσε. «Το εγείρω», συνέχισε ο κ. Τριανταφυλλίδης, «ως ζήτημα ενώπιον του Κακουργιοδικείου και δεν θα επεκταθώ περισσότερο». 

Το δεύτερο θέμα που έθεσε ο κ. Τριανταφυλλίδης, είναι πως στις κατηγορίες 4 και 5, γίνεται αόριστη αναφορά σε αλλοδαπό, χωρίς να αναφέρεται όπως σε άλλες περιπτώσεις το όνομα. Για το θέμα, όπως ενημέρωσε το Δικαστήριο, απέστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, με την οποία ζητά ενημέρωση για το ποιος είναι ο αλλοδαπός που αναφέρεται.

Στον Κρις Τριανταφυλλίδη απάντησε η Κατηγορούσα Αρχή η οποία δήλωσε πως αυτά τα ζητήματα δεν είναι της παρούσης. Πάντως ο Δικαστής από την πλευρά του, υπέδειξε πως οφείλει να καταγράψει τις παρατηρήσεις του κ. Τριανταφυλλίδη. 

Ο κ. Τριανταφυλίδης συνέχισε με το τρίτο ζήτημα που θέτει ενώπιον του Δικαστηρίου το οποίο αφορά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, λόγω δημοσιεύματος εφημερίδας. «Θέλω μετά λύπης να παραδώσω αντίγραφο δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πολίτης» της δεκάτης Σεπτεμβρίου του 2022 για να καταγραφεί. Ως μέρος της δήλωσης μου εγώ ο δικηγόρος του Δημήτρη Συλλούρη, άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας, στη σελίδα δέκα λέει πως ΄ας ελπίσουμε η δικαιοσύνη θα έχει ανοικτά και τα δύο μάτια και αυτιά και δεν θα καταλήξουμε όπως σε άλλες υποθέσεις'». Όπως εξήγησε ο Κρίς Τριανταφυλλίδης καλεί την Εισαγγελία να επέμβει κάνοντας λόγο για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του ο κ. Πιττάτζιης, σημείωσε πως το θέμα της δημόσιας προβολής της δίκης, είναι κάτι που θα απασχολήσει και σε μεταγενέστερο στάδιο. Ο κ. Πιττάτζιης έκανε λόγο ακόμα και για διάπραξη ποινικών αδικημάτων από δημοσιογράφους, για τα οποία θα πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας. 

Από την πλευρά του ο Δικαστής κάλεσε τον Εισαγγελέα μέσω της εκπροσώπου του στη δίκη να διερευνήσει το θέμα. Από το Δικαστήριο επιβλήθηκαν όροι για να εξασφαλιστεί η παρουσία των κατηγορουμένων στην δίκη. Σύμφωνα με την απόφαση, οι τρεις θα καταβάλουν εγγύηση ύψους πενήντα χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, ενώ ο κ. Πιττάτζιης θα καταβάλει τριάντα χιλιάδες ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή. 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη