Δευτέρα 28 Νοε, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Στο εδώλιο ο δημοσιογράφος για σεξουαλική παρενόχληση

  10/09/2022 11:37
Στο εδώλιο ο δημοσιογράφος για σεξουαλική παρενόχληση

Στο εδώλιο ο δημοσιογράφος για σεξουαλική παρενόχληση

  10/09/2022 11:37

Διώκεται ποινικά ο δημοσιογράφος που κατηγορείται, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος συναδέλφου του, στον χώρο εργασίας τους, έπειτα από σχετική απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας. 

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η Νομική Υπηρεσία, έπειτα από μελέτη των στοιχείων που συνέλλεξε η Αστυνομία από τις έρευνες της, αποφάσισε ότι υπάρχει υπόβαθρο για άσκηση ποινικής δίωξης, κατά του εν λόγω δημοσιογράφου. Τόσο η καταγγέλλουσα όσο και ο καταγγελλόμενος εργάζονταν, κατά τη δεδομένη στιγμή στο κανάλι Sigma. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα χέρια Σαββίδη ο φάκελος για την σεξουαλική παρενόχληση δημοσιογράφου

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της Αστυνομίας, ο φάκελος προωθήθηκε στη Νομική Υπηρεσία και αποφασίστηκε όπως καταχωρηθεί η υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με την κατηγορία, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η πρώτη δικάσιμος ορίστηκε για τις 13 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσιογράφος κατήγγειλε τον περασμένο Φεβρουάριο, στην Αστυνομία ότι έπεσε το 2020, θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, από τον τότε αρχισυντάκτη της στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma. Ο φερόμενος θύτης, όπως καταγγέλλει η δημοσιογράφος, της απέστελλε πρόστυχα και χυδαία μηνύματα.

Αρχικά η κοπέλα δεν απαντούσε, ενώ όσο περνούσε ο χρόνος, ο αρχισυντάκτης γινόταν όλο και πιο πιεστικός. Σε κάποια στιγμή, η δημοσιογράφος ενημέρωσε την διοίκηση του σταθμού, με τον αρχισυντάκτη να απομακρύνεται από τη θέση του, ενώ σε κάποια στιγμή αποχώρησε και η ίδια από τον τηλεοπτικό σταθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σάλος με παρενόχληση στο Sigma-H καταγγελία, η επαναπρόσληψη και η θέση του καναλιού

Τελικά, στις αρχές του 2022, το κανάλι αποφάσισε να επαναπροσλάβει τον αρχισυντάκτη, γεγονός που έφερε την αντίδραση της κοπέλας, η οποία αποφάσισε να καταγγέλλει τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε, στην Αστυνομία.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε λάβει θέση και η Ένωση Συντακτών, η οποία ζητούσε από τους υπαλλήλους του τηλεοπτικού σταθμού να συμβάλουν στις έρευνες της Αστυνομίας, ενώ απηύθυνε έκκληση και προς τις διωκτικές αρχές να καταβάλουν το άπαν των δυνάμεων τους για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητά διερεύνηση της καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση σε δημοσιογράφο η Ένωση Συντακτών

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας