Τον έδιωξε η οικογένεια του γιατί ήταν ομοφυλόφιλος, του χαμογέλασαν οι βαρόνοι

«Τον Δεκέμβριο του 2014 ο κατηγορούμενος αφίχθη στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, προερχόμενος από Sao Paolo μέσω Abu Dhabi. Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο που έγινε στον κατηγορούμενο για το λόγο της άφιξης του στην Κύπρο και το χρόνο παραμονής του, δημιούργηθηκαν υποψίες στις ανακριτικές αρχές οι οποίες προς τούτο ειδοποίησαν το Τμήμα Τελωνείου του Αεροδρομίου Λάρνακας.
 
Κατά τον έλεγχο της αποσκευής του εντοπίστηκαν 8 συσκευασίες σαμπουάν και σπρέι μέσα στις οποίες βρέθηκε κοκαΐνη συνολικού βάρους 2 κιλών 46gr και 66/100gr. Συνελήφθηκε προς τούτο ο κατηγορούμενος και ανάφερε ότι ανέλαβε τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών από το Sao Paolo στη Λάρνακα έναντι αμοιβής 5,000 ευρώ.
 
Προς τούτο θα διέμενε σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο στη Λάρνακα το οποίο ήταν προπληρωμένο, όπου εκεί θα παραλάμβανε τις ουσίες πρόσωπο το οποίο ωστόσο ο κατηγορούμενος δεν γνώριζε. Ο κατηγορούμενος συγκατατέθηκε για ελεγχόμενο παράδοση των ναρκωτικών με μέλη της ΥΚΑΝ, στο ευρύτερο χώρο του ξενοδοχείου χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο κατηγορούμενος δεν έχει προηγούμενες καταδίκες». (απόφαση Δικαστηρίου)
 
Ο Φερνάντο… Ένας αγαπητός φίλος από την Βραζιλία που γνώρισα πριν δύο χρόνια στις Κεντρικές φυλακές όταν είχα επισκεφθεί το σωφρονιστικό ίδρυμα στα πλαίσια ενός ντοκιμαντέρ. Ευγενικός και πολύ πρόσχαρος νέος. Καθόμασταν στο παγκάκι και τον ρώτησα τον λόγο που βρίσκεται στην φυλακή. «Εμπορία ναρκωτικών» μου απαντά και ξαφνιάστηκα, καθώς είναι από τους ανθρώπους που βλέπεις και λες «αποκλείεται».  
 
Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι πίσω από κάθε «εγκληματία» (σίγουρα όχι σε όλους) κρύβεται και μια ιστορία. Μια ιστορία που είτε τους ανάγκασε να ακολουθήσουν λάθος δρόμο, είτε ήταν δική τους επιλογή, την δεδομένη στιγμή, για κάποιο λόγο… Είμαι επίσης από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η φτώχεια είναι ένα από τα πιο σκληρά πράγματα που μπορεί να βιώνει ο άνθρωπος. «Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία» λέει το ρητό… μα χωρίς αυτά δεν μπορείς να έχεις τα βασικά… Μια στέγη, ένα κρεβάτι να κοιμηθείς, ένα πιάτο φαγητό, την υγεία σου… Και όλα αυτά γίνονται πιο σκληρά όταν τα βιώνεις από παιδί. Είτε είσαι από την Κύπρο, είτε από οποιαδήποτε χώρα. Τα συναισθήματα δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν φύλο ή φυλή..
 
Έτσι και ο Φερνάντο…  Από την απόρριψη, την απόγνωση και την φτώχεια, ντίλερ ναρκωτικών. Και ας μην είναι χρήστης. Και ας μην έκανε ποτέ τέτοια δουλειά. Και ας είναι εναντίον των ναρκωτικών. Οι βαρόνοι όμως, ξέρουν να βρίσκουν καλό «θήραμα».  
 
Κοιμόταν στα σκουπίδια γιατί είναι ομοφυλόφιλος
 
Ήταν 26 ετών. Η οικογένεια του χαμηλής κοινωνικοοικονομικής κατάστασης. Ένα παιδί που ήρθε από σχέση που διατηρούσε η μητέρα του η οποία απεβίωσε όταν ο ίδιος ήταν σε ηλικία 10 ετών. Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του. Μετά το θάνατο της μητέρας του, την φροντίδα τόσο του ιδίου όσο και του αδελφού του, ανέλαβε αποκλειστικά η μητρική τους γιαγιά.
 
Οι σχέσεις του όμως με τη γιαγιά και τον αδελφό του (από διαφορετικό πατέρα), ήταν συγκρουσιακές λόγω του ότι διαφωνούσαν με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.
 
Σε ηλικίας 13 ετών ο Φερνάντο ανακοίνωσε στην οικογένεια του ότι είναι ομοφυλόφιλος. Δεν είχε όμως την αντιμετώπιση που περίμενε ή ήθελε. Ένιωσε την απόρριψη, τον έδιωξαν και μετακινήθηκε σε άλλη πόλη και για να επιβιώσει άρχισε να εργάζεται σε νυχτερινά μαγαζιά. Μέχρι όμως να βρει δουλειά και να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν άστεγος, κοιμόταν στους δρόμους και έτρωγε από τα σκουπίδια.
 
Με την πάροδο κάποιου χρόνου, ο Φερνάντο άρχισε να έχει ξανά τηλεφωνική επαφή με την γιαγιά του. Την αγαπούσε πολύ και παρά το γεγονός ότι είχε πληγωθεί, μετά που βρήκε δουλειά την βοηθούσε όσο μπορούσε οικονομικά, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
 
Το καλύτερο θήραμα για τους ντίλερ…
 
Στα νυχτερινά μαγαζιά, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, υπάρχουν άνθρωπο της νύχτας. Άνθρωποι «διαβασμένοι» που ξέρουν που να χτυπήσουν. Και κάπως έτσι έριξαν τα δίκτυα τους στον Φερνάντο, γνωρίζοντας ότι είναι μόνος, φτωχός και είχε ανάγκη από χρήματα. Του πρότειναν την δουλειά έναντι του ποσού των πέντε χιλιάδων ευρώ. Χρήματα τα οποία ο Φερνάντο είχε ανάγκη, τόσο για την επιβίωση του, όσο και την οικονομική στήριξη της γιαγιάς του που έπρεπε να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Επίσης αντιμετώπιζε και ο ίδιος κάποια προβλήματα υγείας.
 
Οι έμποροι τον διαβεβαίωναν ότι «είναι καθαρή δουλειά και σίγουρη». Έτσι, δελεασμένος και από το ποσό, έκλεισε τη συμφωνία. Μια συμφωνία όμως που έμελλε να ήταν η πρώτη και η τελευταία, αφού η τύχη που πίστευε ότι θα του χαμογελάσει με αυτόν τον λανθασμένο τρόπο, δεν του χαμογέλασε.
 
Βαρύς ο πέλεκυς
 
«Δεν είναι έμπορος ναρκωτικών και χρησιμοποιήθηκε από τους εμπόρους ως βαποράκι ή πιόνι. Δεν ανήκει σε οποιαδήποτε διεθνή και/ή εθνική εγκληματική οργάνωση μεταφοράς και/ή διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Λόγω του ομοφυλοφιλικού σεξουαλικού του προσανατολισμού που άρχισε να εκδηλώνεται από μικρή ηλικία, ο κατηγορούμενος αντιμετώπισε την απόρριψη και τον χλευασμό από το κοινωνικό του περιβάλλον, συνεπεία της διαφορετικότητας του. Υπήρξε θύμα εκμετάλλευσης από επιτήδειους και εμπόρους».
 
Αυτά ανέφερε ο δικηγόρος του Φερνάντο αφού συνελήφθη και κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ζητώντας από το Δικαστήριο όπως επιδειχθεί κάθε δυνατή επιείκεια.
 
Και εκεί που πίστευε ότι θα ερχόταν η άνοιξη με ένα ταξίδι, ο Φερνάντο κατέληξε στην φυλακή όπου εκτίει ποινή δέκα ετών.
 
«Μετάνιωσα πολύ. Ήταν η πρώτη φορά, με εκμεταλλεύτηκαν. Δεν ήξερα, ήθελα χρήματα. Έκανα λάθος. Να σου πω όμως κάτι; Είμαι καλά. Εδώ ένιωσα αγάπη, βρήκα οικογένεια, πήρα δύναμη και εδώ έχω φαγητό…», μου είπε χαμογελώντας ο Φερνάντο στο τέλος της συζήτησης μας.  Ένα χαμόγελο μέσα από το οποίο κρύβει όσα πέρασε και σε καμία περίπτωση δεν σε αφήνει να τον λυπηθείς αλλά το αντίθετο.
 
Διαβάστε επίσης στις ΔΟΣΕΙΣ... αλήθειας: 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί