Οι νέοι, ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια και ο ρόλος των γονιών

Οι νέοι και τα τυχερά παιχνίδια είναι το αντικείμενο εκπαιδευτικού σεμιναρίου που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού 2020, η οποία λαμβάνει χώρα από τις 5 έως τις 11 Οκτωβρίου και πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων.
 
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο υπό τον τίτλο «Νέοι και τυχερά παιχνίδια», απευθύνεται κυρίως σε γονείς, και θα διεξαχθεί διαδικτυακά, την Τρίτη, από τις 18:00 μ.μ. έως τις 19:30 μ.μ.
 
Η εκπαίδευση αποτελεί βασικό κομμάτι της πρόληψης σε ό,τι αφορά το πρόβλημα του εθισμού. Το σεμινάριο προσφέρει σε όσους θα συμμετέχουν μια εξαιρετική ευκαιρία ενημέρωσης, απόκτησης χρήσιμων γνώσεων και πρακτικών δεξιοτήτων, τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν ως γονείς στην προσπάθειά τους να προλάβουν ή να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες εθιστικές συμπεριφορές των παιδιών τους στα τυχερά παιχνίδια.
 
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα συζητηθούν θέματα, όπως:
 
*Ορισμός, φύση, επιπτώσεις των τυχερών παιχνιδιών στους νέους.
*Πώς να εντοπίσετε τα σημάδια ενός νεαρού ατόμου που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον τζόγο.
*Πληροφορίες για σωστή καθοδήγηση.
 
Εκπαιδεύτρια θα είναι η Isabella Brobbey, Youth Outreach Officer στην GamCare, ρόλος της οποίας είναι να παρέχει εκπαιδευτικά εργαστήρια για την ευαισθητοποίηση των νέων και των νέων επαγγελματιών γύρω από τα  τυχερά παιχνίδια. Η Isabella, εργάστηκε επίσης σε Κέντρο Νεολαίας στο Λονδίνο, ενώ πρόσφερε τις υπηρεσίες της εθελοντικά σε τοπικά συμβούλια που ασχολούνται με νέους από χαμηλό κοινωνικό και οικονομικό υπόβαθρο. Είναι κάτοχος πτυχίου στη ψυχολογία, καθώς και μεταπτυχιακού στην εκπαιδευτική ψυχολογία. Η Isabella, αυτή την περίοδο στην GamCare επικεντρώνεται στην ενημέρωση των νέων από μειονοτικές κοινότητες (έγχρωμοι, ασιάτες), σε θέματα που αφορούν τον τζόγο και τα τυχερά παιχνίδια. 
 
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Δωρεάν συμμετοχή.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, κάντε κλικ εδώ.  

Διοργανωτής: Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Gold, Συντονιστής: IMH
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com