Οκτώ συμβουλές για ασφαλές στοίχημα

Τα τυχερά παιχνίδια, όταν αντιμετωπίζονται με μέτρο και στα πλαίσια του παιχνιδιού, αποτελούν μια υγιή ενασχόληση η οποία βρίσκεται στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου από αρχαιοτάτων χρόνων.

Ο παίκτης ο οποίος στοιχηματίζει υπεύθυνα, βλέπει το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια ως ένα τρόπο διασκέδασης, δεν στοιχηματίζει περισσότερα από όσα μπορεί να χάσει, και κατανοεί απόλυτα τις πιθανότητες του τυχερού παιχνιδιού.

Για να κρατηθεί η ενασχόλησή με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια ως μια διασκεδαστική δραστηριότητα, θα πρέπει ο παίκτης να ελέγχει πόσο χρόνο και χρήματα ξοδεύει σε αυτή.

Η ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, όταν ξεφύγει από το πλαίσιο της διασκέδασης, καταλήγει σε προβληματικές καταστάσεις, όχι μόνο για τον ίδιο τον παίκτη, αλλά και για την οικογένεια και τους φίλους του.

Μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένες συμβουλές για να στοιχηματίζετε υπεύθυνα:

-Μην βλέπεις το στοίχημα ή τα τυχερά παιχνίδια ως ένα τρόπο να «βγάλεις» χρήματα. Στο τέλος, πιθανότατα να καταλήξεις να χάνεις περισσότερα χρήματα σε σχέση με αυτά που κερδίζεις. Μην ξεχνάς ποτέ να το βλέπεις απλώς ως μια μορφή ψυχαγωγίας.

-Στοιχημάτισε μόνο όσα χρήματα μπορείς να ξοδέψεις από τον μηνιαίο προϋπολογισμό σου και όχι περισσότερα.

-Καθόρισε τα όρια του χρηματικού ποσού και τη διάρκεια της χρονική περιόδου που ασχολείσαι με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια.

-Μην προσπαθείς να παίξεις για να πάρεις πίσω τα χαμένα ποσά που στοιχημάτισες. Όταν συνεχίζεις να παίζεις, οι πιθανότητες είναι εναντίον σου και δεν θα καταφέρεις να κερδίσεις πίσω τα ποσά που «έπαιξες».

-Μην ασχολείσαι με το στοίχημα ή τα τυχερά παιχνίδια όταν είσαι αναστατωμένος ή στεναχωρημένος. Η ψυχολογική σου κατάσταση επηρεάζει τον τρόπο που στοιχηματίζεις, γι’ αυτό φρόντισε να είσαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση όταν αςχολείσαι με τα τυχερά παιχνίδια.

-Φρόντισε να ισορροπείς τον χρόνο που περνάς απασχολούμενος με το στοίχημα ή τα τυχερά παιχνίδια με τις υπόλοιπες δραστηριότητες και ασχολίες σου.

-Να έχεις μαζί σου μόνο όσα χρήματα μπορείς να στοιχηματίσεις (ανάλογα και με το όριο του χρηματικού ποσού το οποίο έχεις προκαθορίσει) και να αποφεύγεις να έχεις πιστωτικές κάρτες μαζί σου, κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής σου με το στοίχημα ή τα τυχερά παιχνίδια.

-Μην καταναλώνεις αλκοόλ, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής σου με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, καθώς αυτό πιθανόν να επηρεάσει την ικανότητα αντίληψης και την κρίση σου.

Οι πιθανότητες

Οι περισσότεροι άνθρωποι στοιχηματίζουν χωρίς να καταλαβαίνουν πως πραγματικά λειτουργεί το στοίχημα και δεν κατανοούν τις πιθανότητες που έχουν να κερδίσουν. Κατανοώντας καλύτερα ποιες ακριβώς είναι οι αποδόσεις και οι πιθανότητες, μπορεί ο παίκτης να λαμβάνει ενημερωμένες αποφάσεις για την στοιχηματική του δραστηριότητα.

Ορισμένα τυχερά παιχνίδια βασίζονται εν μέρει στις γνώσεις και τις ικανότητες (ποδοσφαιρικοί αγώνες, κούρσες, πόκερ κτλ) ενός ατόμου, ενώ άλλα βασίζονται εξ’ολοκλήρου στην τύχη (κρατικό λαχείο, bingo, λαχεία κτλ.). Είναι πολύ σημαντικό ο παίκτης να κατανοεί εάν ένα παιχνίδι βασίζεται καθαρά στην τύχη ή όχι και να αντιλαμβάνεται ότι οι ικανότητες ενός ατόμου δεν επιφέρουν σίγουρα κέρδη.

Στα παιχνίδια τύχης όλοι οι παίκτες έχουν ίσες ευκαιρίες να κερδίσουν. Στα παιχνίδια τα οποία χρειάζονται κάποια γνώση, οι ικανότητές σου και οι γνώσεις σου για το τυχερό παιχνίδι μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα (εάν θα κερδίσεις ή εάν θα χάσεις). Είναι καλό όμως, οι παίκτες να θυμούνται ότι οι πιθανότητες να κερδίσουν δεν είναι με το μέρος τους και ότι η τύχη συνεχίζει να παίζει ρόλο ακόμα και αν έχουν ορισμένες γνώσεις, για αυτό δεν υπάρχει ποτέ σίγουρη νίκη.

Το ρίσκο είναι το μόνο κοινό σε όλα τα τυχερά παιχνίδια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα από τα τυχερά παιχνίδια δεν είναι ποτέ σίγουρο.