Το ασφαλές παιχνίδι, οι παράγοντες ρίσκου και η αθλητική βιομηχανία

Το ασφαλές παιχνίδι και οι παράγοντες ρίσκου θα βρεθούν στο επίκεντρο εκπαιδευτικού σεμιναρίου το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού 2020, που θα λάβει χώρα από τις 5 έως τις 11 Οκτωβρίου, και διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων.
 
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο υπό τον τίτλο «Ασφαλές παιχνίδι και παράγοντες ρίσκου», απευθύνεται σε αθλητικούς φορείς και μέλη αθλητικών ομοσπονδιών, και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, από τις 13:00 μ.μ. έως τις 14:30 μ.μ. και από τις 16:30 μ.μ. έως τις 18:00 μ.μ.
 
Tο σεμινάριο έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει επαγγελματίες αθλητές, άτομα από ακαδημίες, αλλά και γενικότερα όλους όσοι ασχολούνται με την αθλητική βιομηχανία, αναφορικά με την προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια, προωθώντας μια υπεύθυνη και ασφαλέστερη στάση απέναντι σε αυτά.
 
Το σεμινάριο θα παρέχει σε προπονητές και αθλητικούς φορείς τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να εντοπίσουν προβληματικές συμπεριφορές, καθώς και τη δυνατότητα να κατανοήσουν πόσο πολύπλοκο είναι το ζήτημα των τυχερών παιχνιδιών. Οι συμμετέχοντες, θα εφοδιαστούν με τις κατάλληλες γνώσεις, ώστε να μπορούν να
υποστηρίξουν περαιτέρω τους γύρω τους.
 
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, το οποίο όπως έχει προαναφερθεί απευθύνεται σε ηγετικούς παράγοντες της αθλητικής βιομηχανίας που έχουν καθήκον να φροντίζουν τους αθλητές τους, οι εκπαιδευόμενοι θα συμμετάσχουν σε διαδραστικό εργαστήριο, όπου θα ενθαρρύνεται η συζήτηση και η ανάλυση επί όλων των πτυχών του υπό αναφορά θέματος. Συγκεκριμένα, σκοπός του σεμιναρίου είναι να καλύψει τις εξής πιο κάτω παραμέτρους:    
 
•         Τι είναι τα τυχερά παιχνίδια.
•         Ποιοι είναι οι GamCare και τι κάνουν.
•         Γιατί οι αθλητές παίζουν τυχερά παιχνίδια. 
•         Κίνδυνοι και κοινές πεποιθήσεις.
•         Κρυφοί κίνδυνοι.
•         Προειδοποιητικά σημάδια.
•         Πώς μπορείτε να βοηθήσετε και από πού να λάβετε βοήθεια.
 
Εκπαιδευτής του σεμιναρίου θα είναι ο Mattthew Burgiss, Youth Outreach Officer στην GamCare, έμπειρος εκπαιδευτής, με γνώσεις στην ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια. Ο ρόλος του, του επιτρέπει να έρχεται πολύ τακτικά σε επαφή με τους νέους, τους οποίους ενημερώνει για το ασφαλές παιχνίδι. Επιπρόσθετα, ο Μatthew, εκπαιδεύει επαγγελματίες, ώστε να μπορούν να εντοπίζουν σημάδια προβληματικής συμπεριφοράς και εθισμού. Παράλληλα, συνεργάζεται με αθλητές και αθλητικούς οργανισμούς, καθώς η σχέση μεταξύ του αθλητισμού και των τυχερών παιχνιδιών είναι πολύ ισχυρή. Πολλές είναι οι φορές που έχουμε δει επαγγελματίες αθλητές να είναι εθισμένοι στον τζόγο. Δυστυχώς, από το 2012 έως το 2016, ο Μatthew ήταν εθισμένος στα τυχερά παιχνίδια, με σοβαρές συνέπειες στη ζωή του. Το γεγονός αυτό, τον ώθησε να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί γύρω από τα προβλήματα που προκαλεί ο εθισμός και πώς αυτός μπορεί να αντιμετωπιστεί.  Στόχος του είναι να προσφέρει βοήθεια στο κοινό, με την ευχή κανείς να μη βιώνει άσχημες εμπειρίες εξαιτίας των τυχερών παιχνιδιών, όπως ο ίδιος στο παρελθόν.
 
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Δωρεάν συμμετοχή.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, κάντε κλικ εδώ.  

Διοργανωτής: Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Gold, Συντονιστής: IMH
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com
 

Δειτε Επισης

Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου
Το 55% της αγοράς οίνου καλύπτεται από κυπριακές ποικιλίες και 45% από ξένες
Υπ. Παιδείας: Να δώσουμε τα εφόδια για πολίτες που θα συμβάλουν στην επανένωση