Όσο υπάρχουν παιδιά, υπάρχει ελπίδα...

Ο John F. Kennedy, είπε «ότι τα παιδιά είναι η πολυτιμότερη ελπίδα για το μέλλον του κόσμου». 

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αποκλείσει ένα μαθητή, τον Νικόλα, με εγκεφαλική παράλυση από τις Παγκύπριες Εξετάσεις, ερμηνεύεται σαν ένδειξη απουσίας, ευαισθησίας και υπευθυνότητας.

Το Υπουργείο Παιδείας, θα έπρεπε να γνωρίζει αυτό που είπε η Επίτροπος Προστασίας του Παιδιού. Βάσει της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού, λέει ότι το κάθε παιδί έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να εκφέρει γνώμη/εισηγήσεις ή ιδέες και απόψεις για οτιδήποτε το απασχολεί και προβληματίζει.

Κανένα παιδί δεν πρέπει να διαχωρίζεται, ούτε να περιθωριοποιείται ή να μειώνεται.

Έχει το δικαίωμα μόρφωσης και είναι ευθύνη του κράτους να του την παρέχει και όχι να του την στερεί όπως συμβαίνει στη προκειμένη περίπτωση.

Τα παιδιά έχουν όλα τα ίδια δικαιώματα. Κανείς δεν πρέπει να συμπεριφέρεται με άδικο ή διαφορετικό τρόπο σε οποιοδήποτε παιδί εάν αυτό έχει κάποια μορφή αναπηρίας, διαφορετική εμφάνιση, θρησκεία, γλώσσα ή χρώμα. Προστάτης και υπερασπιστής των δικαιωμάτων του παιδιού θα έπρεπε να είναι το κράτος. Όχι να είναι ο στερητής όσων δικαιούται.  

Όπως πολύ σωστά είπαν οι γονείς του Νικόλα, δεν ζητούν και δεν ζητιανεύουν τίποτα για το παιδί τους μόνο αυτά που δικαιούται.

Σκέφτηκαν αυτοί που εκ του ασφαλούς αποφασίζουν, ότι στη θέση του Νικόλα θα μπορούσε να είναι ένα δικό τους παιδί; Έχουν την ενσυναίσθηση το πώς αισθάνονται οι γονείς αυτού του παιδιού που προσπαθούν να του προσφέρουν κάτω από τις όποιες δήποτε συνθήκες, τη καλύτερη μόρφωση που επιθυμεί;

Ας προβληματιστούμε, ας προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, θα έχει να κερδίσει πάρα πολλά η κοινωνία μας.

Δειτε Επισης

Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης