Φάρος ενότητας η 28 η Οκτωβρίου

Αποτελεί μια ιστορική μνήμη και ένα ιερό χρέος η σημερινή επέτειος. Ένα χρέος διαφύλαξης του Ελληνισμού. Κάτι που εναπόκειται σε όλους μας.

Είναι αλήθεια πως περισσεύουν οι μεγάλες κουβέντες στους πανηγυρικούς λόγους που εκφωνούνται κάθε χρόνο τέτοια μέρα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνεται το πραγματικό νόημα πίσω από κούφιες λέξεις. Το μέγεθος του γεγονότος που τιμάμε σήμερα, της νίκης δηλαδή της Ελλάδας κατά της φασιστικής Ιταλίας, είναι από μόνο του τόσο μεγάλο που δεν χρειάζεται τα μεγάλα λόγια για να αναδειχθεί.

Η 28η Οκτωβρίου 1940 συμπυκνώνει σε μία ιστορική στιγμή τις μνήμες, τα βιώματα και τις αξίες που καθοδήγησαν πάντοτε τον εθνικό μας βίο. Συμβολίζει την άρνηση στον ολοκληρωτισμό, την αντίσταση στην τυραννία, την κατάφαση στην ελευθερία και την εθνική αξιοπρέπεια.

Κληρονομιά που δίνεται στα παιδιά μας, τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά, ότι ο Ελληνισμός είναι μεγάλος στη δημιουργία, όταν ο λαός μας είναι μονιασμένος. Όταν διχάζεται, αυτός ο τόπος γίνεται μικρός και ευάλωτος. Αυτό το μήνυμα το έχουμε σήμερα ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Γιατί υπάρχει ανάγκη συσπείρωσης απέναντι σε μια νέα μορφή φασισμού. Αυτήν του Ερντογάν.

Στο σήμερα που βιώνουμε, 81 χρόνια μετά το τελεσίγραφο του Μουσολίνι στην ελληνική κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Τουρκίας εμμένει να προκαλεί Ελλάδα και Κύπρο καθημερινά.

Μιλά για γαλάζιες πατρίδες, εισβάλλει στα χωρικά μας ύδατα και στον εναέριο μας χώρο. Φτύνει στα μούτρα την Ευρώπη χωρίς να έχει καμία επίπτωση και αυτό την αποθρασύνει. Θέλει μόνο να παίρνει, χωρίς καμία υποχρέωση και μη σεβόμενος τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Με πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας, προτάσσοντας την αναγκαία αλληλεγγύη που ιστορικά δένουν Ελλάδα και Κύπρο, αντιμετωπίζουμε τη νέα αυτή πραγματικότητα. Για μένα η τύχη του Ελληνισμού όπου κι αν βρίσκεται είναι κοινή και αλληλένδετη.

Οι πρώτες μάχες στα σύνορα έδωσαν και το πρώτο μήνυμα στον στρατό του δικτάτορα Μουσολίνι: «Δεν θα περάσετε». Αυτό είναι και το σημερινό μήνυμα του Ελληνισμού προς τον φασίστα Ερντογάν. Είμαστε εδώ και είμαστε ενωμένοι με σχεδιασμό και πλάνο.

Η στρατηγική είναι αυτή που βοήθησε τον Ελληνισμό να επιβιώσει για χιλιάδες χρόνια παρά το μικρό αριθμητικά μέγεθός του. Το μήνυμα λοιπόν του ΟΧΙ του ελληνικού λαού στον ιταλικό φασισμό, το μήνυμα της άρνησης και της μη υποταγής, παραμένει πάντα επίκαιρο για τις νέες γενιές που πρέπει να υπερασπίσουν και σήμερα, κάτω από δύσκολες συνθήκες, τα ιδανικά και τις αξίες της κοινής μας πατρίδας.

Η Ελευθερία, η Δικαιοσύνη, η Αξιοπρέπεια και η Δημοκρατία είναι ιδεώδη αθάνατα, είναι δυνάμεις ακατάλυτες. Θριάμβευσαν ανά τους αιώνες και θα εξακολουθούν να θριαμβεύουν όσο υπάρχουν Έλληνες. Χρόνια πολλά Ελλάδα. Χρόνια πολλά στον απανταχού Ελληνισμό.

Δειτε Επισης

Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης