Μεταρρύθμιση για τους Δημότες

Την ώρα που η διαδικασία ενώπιον της Βουλής εισέρχεται στην τελική της ευθεία, για τη λήψη οριστικών αποφάσεων σε σχέση με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να επικεντρωθούν στην πεμπτουσία του εγχειρήματος, που δεν είναι άλλο από την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους δημότες, αλλά και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος λειτουργίας των Τοπικών Αρχών, μέσα στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Καταρχήν, θεωρούμε πως ενδεχόμενη συνένωση του Δήμου Αραδίππου με το Δήμο Λάρνακας, θα οδηγήσει σε ένα  βραδυκίνητο δήμο. Ο Δήμος Αραδίππου αυτή τη στιγμή έχει ζωτικό έδαφος 56 τετραγωνικά χιλιόμετρα, 25 χιλιάδες πληθυσμό, 8 χιλιάδες υποστατικά, πέντε βιομηχανικές περιοχές  και 4 κτηνοτροφικές περιοχές. Πρόκειται για ένα δήμο που αποτελεί μοντέλο περιφερειακού δήμου για την προωθούμενη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς διαθέτει όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά.  Με ένα ιδιαίτερο τρόπο συνθέτει το αστικό κομμάτι με τη βιομηχανία και την κτηνοτροφία, δημιουργώντας σημαντικές προοπτικές.

Πρόθεσή μας είναι να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, χωρίς να αποκλείουμε κάθε μορφή αντίδρασης. Αυτό μας υποδεικνύει η πλατιά μάζα των Δημοτών μας. Τυχόν υιοθέτηση του σεναρίου, το οποίο προβλέπει ενοποίηση ολόκληρου του αστικού πληθυσμού της επαρχίας σε ένα και μοναδικό δήμο, θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, ακόμη και σε σύγκριση με την υφιστάμενη προβληματική κατάσταση, την οποία η μεταρρύθμιση επιδιώκει να αντιμετωπίσει. Αν υπάρξει αποπροσανατολισμός από τους πραγματικούς στόχους, τότε η προσπάθεια για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πέσει στο κενό. Τότε όλοι όσοι έχουν άμεση ή έμμεση αρμοδιότητα επί του θέματος, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη λαϊκή βούληση.

Τα κόμματα στη Βουλή οφείλουν να εργαστούν μακριά από τις οποιεσδήποτε κομματικές ατζέντες και επιδιώξεις. Στο επίκεντρο θα πρέπει να βρεθεί η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, αλλά και του επαγγελματία που δραστηριοποιείται στα όρια του κάθε Δήμου. Μόνο έτσι θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες.

Χριστόδουλος Πάρτου

Αντιδήμαρχος Δήμου Αραδίππου

Δειτε Επισης

Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης