Κυριακή 28 Νοε, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Μεταρρύθμιση για τους Δημότες

Χριστόδουλος Πάρτου  24/10/2021 12:32
Μεταρρύθμιση για τους Δημότες

Μεταρρύθμιση για τους Δημότες

Χριστόδουλος Πάρτου  24/10/2021 12:32

Την ώρα που η διαδικασία ενώπιον της Βουλής εισέρχεται στην τελική της ευθεία, για τη λήψη οριστικών αποφάσεων σε σχέση με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να επικεντρωθούν στην πεμπτουσία του εγχειρήματος, που δεν είναι άλλο από την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους δημότες, αλλά και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος λειτουργίας των Τοπικών Αρχών, μέσα στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Καταρχήν, θεωρούμε πως ενδεχόμενη συνένωση του Δήμου Αραδίππου με το Δήμο Λάρνακας, θα οδηγήσει σε ένα  βραδυκίνητο δήμο. Ο Δήμος Αραδίππου αυτή τη στιγμή έχει ζωτικό έδαφος 56 τετραγωνικά χιλιόμετρα, 25 χιλιάδες πληθυσμό, 8 χιλιάδες υποστατικά, πέντε βιομηχανικές περιοχές  και 4 κτηνοτροφικές περιοχές. Πρόκειται για ένα δήμο που αποτελεί μοντέλο περιφερειακού δήμου για την προωθούμενη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς διαθέτει όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά.  Με ένα ιδιαίτερο τρόπο συνθέτει το αστικό κομμάτι με τη βιομηχανία και την κτηνοτροφία, δημιουργώντας σημαντικές προοπτικές.

Πρόθεσή μας είναι να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, χωρίς να αποκλείουμε κάθε μορφή αντίδρασης. Αυτό μας υποδεικνύει η πλατιά μάζα των Δημοτών μας. Τυχόν υιοθέτηση του σεναρίου, το οποίο προβλέπει ενοποίηση ολόκληρου του αστικού πληθυσμού της επαρχίας σε ένα και μοναδικό δήμο, θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, ακόμη και σε σύγκριση με την υφιστάμενη προβληματική κατάσταση, την οποία η μεταρρύθμιση επιδιώκει να αντιμετωπίσει. Αν υπάρξει αποπροσανατολισμός από τους πραγματικούς στόχους, τότε η προσπάθεια για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πέσει στο κενό. Τότε όλοι όσοι έχουν άμεση ή έμμεση αρμοδιότητα επί του θέματος, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη λαϊκή βούληση.

Τα κόμματα στη Βουλή οφείλουν να εργαστούν μακριά από τις οποιεσδήποτε κομματικές ατζέντες και επιδιώξεις. Στο επίκεντρο θα πρέπει να βρεθεί η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, αλλά και του επαγγελματία που δραστηριοποιείται στα όρια του κάθε Δήμου. Μόνο έτσι θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες.

Χριστόδουλος Πάρτου

Αντιδήμαρχος Δήμου Αραδίππου

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας