Δευτέρα 27 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πυρκαγιές, εμβόλια και rapid test

Παναγιώτης Ζένιος  05/07/2021 17:59
Πυρκαγιές, εμβόλια και rapid test

Πυρκαγιές, εμβόλια και rapid test

Παναγιώτης Ζένιος  05/07/2021 17:59

Εάν κάποιος περιέγραφε την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, θα μπορούσε να τη συνοψίσει σε αυτές τις τρεις λέξεις. Η σήψη των χαλεπών καιρών που ζούμε, όπλισε το χέρι επιτηδείων με αποτέλεσμα αλγεινό, αποτρόπαιο, τρομακτικό. Οι εκτάσεις γης που κάηκαν, η μάχη με τις φλόγες και η καταστροφή του φυσικού πλούτου προκαλούν εσωτερικό σπαραγμό και στον πιο ασυγκίνητο.

Και καθώς η μάχη με τις φλόγες καλά κρατεί, ο απόηχος του εμβολιαστικού προγράμματος μετεωρίζεται και αυτός στις οθόνες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα αυτιά μας. Ολόκληρη Ευρώπη εκπόνησε ψήφισμα και συγκεκριμένα το 2361 το οποίο ξεκαθαρίζει πως ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και εμείς ακόμα διαξιφιζόμαστε δημόσια με ύβρεις και χαρακτηρισμούς για τον κόσμο που δεν θέλει να εμβολιαστεί. Ναι υπάρχουν κρούσματα, η κόπωση από την πανδημία είναι γεγονός, αλλά το να συμπεριφέρεται ο εμβολιασμένος στον ανεμβολίαστο λες και είναι μιαρός θα δώσει λύση στο πρόβλημα της πανδημίας; Θα τον κάνει να πάει να εμβολιαστεί; Ας σοβαρευτούμε λίγο.

Κίνητρο, λέει, για να εμβολιαστεί κάποιος, η κατάργηση των δωρεάν rapid test. Τώρα γιατί μου φαίνεται σαν οικονομικός εκβιασμός, δεν ξέρω. Η οικονομική επιβάρυνση ενός ανθρώπου που δεν θέλει να εμβολιαστεί για να εξωθηθεί να το πράξει, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Είναι ένα πράγμα να δίνεις κίνητρα λεφτά και πακέτα διακοπών και είναι άλλο να επιβαρύνεις οικονομικά έναν άνθρωπο που ήδη δυσκολεύεται εν καιρώ πανδημίας επειδή δεν επιθυμεί να προβεί σε μια ιατρική πράξη, ήτοι ο εμβολιασμός. Ελπίζω οι αντιδράσεις να προκαλέσουν το ανάλογο κόστος στις άδικες πρακτικές της κυβέρνησης, οι φωτιές να σβήσουν χωρίς να θρηνήσουμε άλλα θύματα, οι πληγείσες περιοχές να αναδασωθούν χωρίς να γίνουν οικόπεδα για φωτοβολταϊκά και αυτοί που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, να αντιμετωπίζονται ισότιμα.

Παναγιώτης Ζένιος

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας