Γιατί ΑΚΕΛ στις 30 του Μάη

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου. Την προσεχή Κυριακή αποφασίζουμε για το μέλλον της χώρας μας. Ψηφίζουμε πολιτικές, συγκεκριμένες οπτικές και προσεγγίσεις σε μείζονα κοινωνικά ζητήματα. Εναποθέτουμε την εμπιστοσύνη μας σε αυτούς που μας εκφράζουν. Καταθέτουμε τη συνείδησή μας στην ιστορία και το μέλλον αυτού του τόπου.

Προτού πάμε στην κάλπη, αξίζει να αποτιμήσουμε την παρούσα κατάσταση. Φτάσαμε στο σημείο να ακούμε ότι βρέθηκαν χείλη Ελληνοκυπρίων να συζητούν για λύση δύο κρατών. Το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο. Με την κυβέρνηση να μετατρέπει τις πολιτογραφήσεις σε διεθνή διασυρμό και τη σύγκρουση συμφέροντος σε καθημερινή πρακτική. Βλέπουμε ανεξάρτητους θεσμούς αντί να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, να υπηρετούν την κυβέρνηση. Οι μισθοί είναι χαμηλοί, τα δικαιώματα κουτσουρεμένα, οι αδύναμοι απροστάτευτοι, η στέγη πανάκριβη. Το οκτάωρο κοντεύει να γίνει εξαίρεση και η Κυριακή εργάσιμη. Οι άνθρωποι του πολιτισμού μπαίνουν στο περιθώριο. Δεν υπάρχει μικρομεσαίος που να μη βίωσε στο πετσί του την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό κατά τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο δε Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δηλώνει: «είπα στον κ. Αναστασιάδη να σταματήσουμε να κλέβουμε, βάζω και τον εαυτό μου μέσα». Ζήσαμε βία και άγρια καταστολή σε όσους ύψωσαν το ανάστημά τους, αλλά και κοινωνικό ρατσισμό απέναντι στους αδύναμους και τους κατατρεγμένους.

Η συμμετοχή και η ψήφος μας είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας. Τουλάχιστον για να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα. Για να δώσουμε δύναμη στη φωνή μας. Και η κύρια μδύναμη που μπορεί να σηκώσει ανάστημα, να ανακόψει τον κατήφορο στον οποίο οδηγούν τον τόπο, είναι το ΑΚΕΛ. Είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να παλέψει, με σταθερότητα, συνέπεια και σοβαρότητα για να διεκδικήσει και να κερδίσει για τους πολλούς.

Γιατί είναι το πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, των αδύναμων και των ξεχασμένων της κοινωνίας μας. Γιατί είναι η πιο συνεπής πολιτική δύναμη στο Κυπριακό, πιστή στο όραμα για μια πατρίδα ειρηνική, ελεύθερη και επανενωμένη. Γιατί είναι ο πολιτικός φορέας που πιστεύει σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, σ’ ένα ισχυρό δημόσιο σχολείο και σ’ ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας. Γιατί είναι το σύνολο που υποστηρίζει μια πραγματικά ανοικτή κοινωνία: Την ισότητα των φύλων, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, τον σεβασμό κάθε ανθρώπου ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας ή χρώματος. Γιατί είναι το κόμμα που μπορεί να δώσει λύσεις με κοινωνικό πρόσημο.

Το κόμμα που κάνει την αυτοκριτική του και ακούει του πολίτες. Το κόμμα που είναι ξεκάθαρο και αποφασιστικό στο θέμα της διαφθοράς και της διαπλοκής. Το κόμμα που δεν ανέχεται τέτοια φαινόμενα μέσα στις δικές του τάξεις. Γιατί είναι το κόμμα που αντιστάθηκε και πότισε με το αίμα του τους αγώνες για πρόοδο και Δημοκρατία. Για να μην περάσει ο φασισμός και ο Αττίλας.

Αυτή την Κυριακή, το ΑΚΕΛ πρέπει να σταθεί ισχυρό. Να παραμείνει ισχυρή δύναμη για τον τόπο. Να συνεχίσει να διεκδικεί για τους πολλούς, να σπρώχνει τα πράγματα προς τα μπρος.

Είμαστε ενώπιον μιας δύσκολης πολιτικής αναμέτρησης. Σε αυτή τη μάχη, έχουμε ιστορική ευθύνη να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Πάμε δυνατά!

*Ανδρέας Πασιουρτίδης, Βουλευτής ΑΚΕΛ Λάρνακας, Υποψήφιος Βουλευτής ΑΚΕΛ Λάρνακας

Δειτε Επισης

Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης
Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τον κόσμο να το πιστέψει;
Ανθρωπιστική βοήθεια και Ευρωπαϊκή Ένωση
Έξι συνέργειες του Δήμου Λευκωσίας με τα Πανεπιστήμια
Η αναστολή φυλάκισης ισοβίτη, η απαλλαγή καταδικασθέντα για τα 640kg MDMA και ο 82χρονος παππούς
Είναι αδήριτη ανάγκη η νεολαία να εμπλακεί ενεργά στα κοινά
Γυναίκες της Κύπρου, οι αφανείς ηρωίδες