Ελευθέρωση και του τελευταίου Αρμένιου αιχμαλώτου

Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως αναλάβει δράση με ουσιαστικές ενέργειες ώστε να επιστρέψουν στις οικογένειές τους οι Αρμένιοι αιχμάλωτοι πολέμου, ζήτησε ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ &ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση του θέματος «Αιχμάλωτοι πολέμου μετά την πρόσφατη σύγκρουση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν» ο κ. Φουρλάς υπέδειξε ότι «όταν η πολεμική μηχανή των Αλίεφ και Ερντογάν, ισοπέδωνε θρασύδειλα με Drones το Ναγκόρνο Καραμπάχ και κτυπούσε ανελέητα τους Αρμενίους, ακόμα και αμάχους, η Ευρώπη ήταν απούσα».

Όταν οι ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας, πρόσθεσε, πανηγύριζαν για το έγκλημά τους, η Ευρώπη απλά παρακολουθούσε και σήμερα, τόσους μήνες μετά, δεκάδες Αρμένιοι παραμένουν αιχμάλωτοι στα χέρια του Αλίεφ, με το Αζερμπαϊτζάν να αρνείται να τους επιστρέψει.

«Ακουστέ κάτι. Στην Κύπρο όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν το 1974, πήραν χιλιάδες αιχμαλώτους. Εκατοντάδες από αυτούς ουδέποτε επέστρεψαν. Ακόμα και σήμερα ανασύρουμε κόκκαλα νεκρών μας από πηγάδια και ομαδικούς τάφους».

Καλώντας την ΕΕ να μην αναμένει από τον Αλίεφ ότι θα επιστρέψει αιχμαλώτους, αν δεν αναγκαστεί να το πράξει.

«Σας καλώ να σώσουμε την αξιοπρέπεια της Ευρώπης. Σας καλώ να σταθούμε, έστω και τώρα, διπλά στον αρμενικό λαό που ζητά επιστροφή αιχμαλώτων. Με όλη τη δύναμη της ψυχής μας ας δηλώσουμε ότι μέχρι και ο τελευταίος Αρμένιος αιχμάλωτος επιστρέψει στην οικογένειά του, δεν θα σταματήσουμε να το διεκδικούμε».

Δειτε Επισης

Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση