Στηρίζουμε τον άνθρωπο, για να επιστρέψει στη ΖΩΗ

Η επιστροφή στην κανονικότητα, η επιστροφή στη ΖΩΗ που σταδιακά και με ασφάλεια άρχισε να εφαρμόζεται είναι επιβεβλημένη και αναμένεται με αγωνία από όλους μας. Οι αρνητικές συνέπειες της πανδημίας είναι ήδη καταγεγραμμένες και εκτείνονται σε όλο το εύρος της κοινωνικής μας δράσης.

Η Κυβέρνηση με τη δέουσα ευαισθησία και προσοχή όλο αυτό το διάστημα, βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Είναι όντως η στιγμή που ο άνθρωπος πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μοναδικό πρόσωπο, στη βάση των ιδιαιτεροτήτων που τον διακρίνουν αλλά και στη βάση των αναγκών που η νέα κατάσταση πραγμάτων του έχουν δημιουργήσει.

Στη δύσκολη περίοδο που διάγουμε, επιβάλλεται η ουσιαστική ευημερία των ανθρώπων και όχι απλώς η βελτίωση των αριθμών. Ορθά λοιπόν, οι γενναιόδωρες αποφάσεις που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση και αποσκοπούν στη στήριξη εργαζομένων και εργοδοτών, υλοποιούνται χωρίς χρονοτριβή, αποδίδοντας όπου υπάρχει ανάγκη την επιβαλλόμενη οικονομική ανάσα.

Την ίδια ώρα, το κράτος μέσα από τις υφιστάμενες δομές και μηχανισμούς ή μέσα από συμπληρωματικές και εμβόλιμες που, ενδεχομένως, χρειαστεί να συστήσει ενόψει της κρίσιμης κατάστασης, επιβάλλεται να αφουγκράζεται αδιαλείπτως τους ανθρώπους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να προβλέπει δυσκολίες και ανάγκες και κυρίως να παρεμβαίνει έγκαιρα και υποστηρικτικά.

Το φαρμάκι της πανδημίας μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα ως κράτος να το μετατρέψουμε σε φάρμακο ανθρώπινης ενσυναίσθησης και κοινωνικής ευαισθησίας που θα επουλώσει τον ανθρώπινο πόνο σε όλο το φάσμα του κοινωνικού ιστού: για τον/την εργαζόμενο/η, τον/την καλλιτέχνη/ιδα, τον/την αθλητή/τρια, τον την ιδιοκτήτη/τρια χώρου εστίασης ή καταστήματος ή ξενοδοχείου ή επιχείρησης. Στον κάθε συνάνθρωπό μας που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βιώνει την πανδημία ως κοινωνική και οικονομική γάγγραινα.

Η επιστροφή στην κανονικότητα, η επιστροφή στη ΖΩΗ, διέρχεται μέσα από την οδό της οικονομικής ανάπτυξης η οποία αποτελεί προϋπόθεση για υγιή κοινωνία. Έχοντας αυτά κατά νου, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι για να ξεπεράσουμε την κρίση χρειάζεται συλλογικότητα και σύμπνοια. Το κράτος στηρίζει και πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει τον πολίτη αλλά και ο πολίτης μπορεί να σταθεί, με τη σειρά του όπου και όταν χρειαστεί, δίπλα στο  κράτος

Κάποια στιγμή όλο αυτό που ζούμε θα το ξεπεράσουμε. Όταν θα κάνουμε αυτή τη νέα αρχή ο καθένας και η καθεμιά από μας θα πρέπει να έχει τη δύναμη να σηκωθεί όρθιος/α, να βοηθήσει και τους άλλους να σηκωθούν για να συνεχίσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας για τα παιδιά μας και τον τόπο μας.

Πάνω από όλα τούτες τις κρίσιμες στιγμές ο άνθρωπος! Ορθά στηρίζουμε τον άνθρωπο, για να επιστρέψει στη ΖΩΗ!    

Φίλιος Φυλακτού

Εκπαιδευτικός / Πρώην Πρόεδρος ΠΟΕΔ,

Υποψήφιος Βουλευτής ΔΗ.ΣΥ.

Δειτε Επισης

Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης
Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τον κόσμο να το πιστέψει;