Έπεσαν οι μάσκες της υποκρισίας

Η χρήση μάσκας σε δημόσιους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους αποτελεί ένα από τα βασικά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Αυτές οι μάσκες είναι απαραίτητες εν μέσω πανδημίας, σε αντίθεση με κάποιες άλλες μάσκες, αυτές της υποκρισίας, που έπεσαν τις τελευταίες μέρες, εκθέτοντας όσους πίστευαν ότι μπορούν να παίζουν με τη νοημοσύνη του λαού.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, όπου με στόμφο οι κυβερνώντες αναφέρθηκαν στο δήθεν αγώνα κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Άλλες τόσες φορές εξήγγειλαν μέτρα υπέρ της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης. Δυστυχώς γι αυτούς όμως, στην πράξη άλλα ήταν τα αποτελέσματα και τα μηνύματα που έλαβε ο λαός. Από τα ταξίδια με το ιδιωτικό τζετ του «κυπροποιημένου» Σαουδάραβα, μέχρι τα πρόσφατα ρεζιλίκια με τα «χρυσά» διαβατήρια και άλλα τόσα που συνέβησαν στο μεσοδιάστημα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και κυβέρνησή του, έμειναν εκτεθειμένοι στα μάτια του κόσμου. Αποκορύφωμα η άρνηση να επιτραπεί ο έλεγχος από τον καθ´ ύλην αρμόδιο, τον Γενικό Ελεγκτή, σε συγκεκριμένους φακέλους πολιτογραφήσεων.

Μπροστά σε αυτό το πολιτικό φιάσκο, η κυβέρνηση Αναστασιάδη κατέφυγε στην γνωστή τακτική, κάτι σαν ξαναζεσταμένο φαγητό. Επιχείρησε, για άλλη μια φορά, να αποπροσανατολίσει τον λαό, να αναζητήσει αλλά «πιασάρικα» θέματα για να αναδείξει, να μιλήσει για δήθεν λασπολογία και κτυπήματα κάτω από τη μέση, ακόμη και να προσπαθήσει να βγει στην «αντεπίθεση» με κούφια επιχειρήματα και επικοινωνιακές συκοφαντίες. Βέβαια, στο τέλος της ημέρας αυτό που πέτυχε ήταν να προσπαθεί με λάθος να διορθώσει το λάθος, με την πολιτική αξιοπιστία της να πιάνει πάτο και το λαό να παρακολουθεί αμήχανα τον ξεπεσμό. Στο μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί, προστέθηκε και η ακύρωση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη 40 συνεργατών από την Ερευνητική Επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις. Υπό αυτά τα δεδομένα καθίσταται ανέφικτη η υπόσχεση που έδωσαν στους πολίτες για ολοκλήρωση της έρευνας εντός τριμήνου.

Δυστυχώς, φορώντας τις μάσκες της υποκρισίας δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα η μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Άλλωστε δεν είναι τυχαία που η θέση που κατατάσσεται η Κύπρος σε έρευνες και εκθέσεις διεθνών οργανισμών που παρακολουθούν την εφαρμογή και την απόδοση μέτρων, με στόχο την επικράτηση του νόμου και της ηθικής. Όλα αυτά, μηδενίζουν την αξιοπιστία του κράτους μας στο εξωτερικό, εξουδετερώνουν τις προσπάθειες μας

για οικονομική ανάκαμψη, εν μέσω πανδημίας, αλλά και μας θέτουν σε μειονεκτική θέση όταν διεκδικούμε για την πατρίδα μας στα διεθνή φόρα.

Έστω και για μια στιγμή, οι κυβερνώντες ας αναρωτηθούν τι θα παραδώσουν στους επόμενους.

*Μιχάλης Δαμιανός, Αντιπρόεδρος ΔΗΚΟ

Δειτε Επισης

Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης
Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τον κόσμο να το πιστέψει;