Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού!

Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, από τον Νοέμβριο του 2001 αποφάσισε να καθιερώσει την 21 η Μαΐου, ως Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτισμική Διαφορετικότητα, τον Διάλογο και την Ανάπτυξη. Κάλεσαν όλα τα κράτη – μέλη, κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις με στόχο να γνωρίσουν οι λαοί, τον Παγκόσμιο Πολιτιστικό Πλούτο.

Διαμέσου των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της εκπαίδευσης, καλούνται να γνωρίσουν και να μάθουν την αξία της πολιτισμικής διαφορετικότητας.

Η λέξη πολιτισμός δηλώνει τις προσπάθειες του κάθε ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή αλλά και την πρόοδο του στις τέχνες και στις επιστήμες. Η προσπάθεια των ανθρώπων να μπορέσουν να επιβιώσουν μέσα σε κοινωνίες με γραπτούς ή άγραφους νόμους και η συνεχής πάλη τους με την φύση, είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάφοροι πολιτισμοί. Γι’αυτό, βλέπουμε να ζουν σε διαφορετικά μέρη
της Γής και να προοδεύουν λαοί που έχουν να δείξουν ο κάθε ένας, τα δικά του πολιτισμικά κατορθώματα.

Ο σεβασμός της πολιτισμικής πολυμορφίας είναι σεβαστός, εάν δεν επηρεάζει αρνητικά την οποιαδήποτε κοινωνία. Πρέπει οι ηθικές αξίες και οι παραδόσεις που χαρακτηρίζουν ένα πολιτισμό να μην αλλοιώνονται και κυρίως να μην χάνονται γιατί ταυτόχρονα, χάνεται και η ταυτότητα των ανθρώπων και κατ’επέκταση της ίδιας της κοινωνίας. Η πρόοδος και η εξέλιξη μέσα από την πάροδο των χρόνων, φαίνεται ότι είναι απαραίτητα στοιχεία. Ως εκ τούτου, κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος να διαφυλάξει τον πολιτισμό της χώρας του και να τον προωθήσει.

Ταυτόχρονα όμως καλείται να σέβεται και τον πολιτισμό των άλλων χωρών.

Δειτε Επισης

Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης