Γιατί ψηφίζουμε Νίκο Χριστοδουλίδη

Λίγες μόνο ημέρες έχουν απομείνει μέχρι την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών οι οποίες θα σηματοδοτήσουν το τέλος της εποχής των ηγετών και πολιτικών που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της Κύπρου. Ταυτόχρονα, ολοκληρώνεται η δεκαετής διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη η οποία στιγματίστηκε από την σοβαρή οικονομική, δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, την σοβαρότερη κρίση που ξέσπασε από την εισβολή των βαρβάρων και εντεύθεν.

Εισερχόμαστε, λοιπόν, στην νέα πολιτική εποχή των νέων ανθρώπων / πολιτικών, με νέα πολιτική κουλτούρα, σε μία εποχή στην οποία θα πρυτανεύσει η λογική και ο ορθολογισμός, θα την χαρακτηρίζεται ο διάλογος, η ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων και η έκφραση θέσεων με λόγο ορθολογικό και τεκμηριωμένο. Την ίδια ώρφα, η αγάπη και η έγνοια για την Πατρίδα και τον Λαό μας, θα εξακολουθήσει να είναι η ύψιστη προτεραιότητα και πρωταρχική αξία.

Ο επόμενος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας – που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και στατιστικές θα είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης – ταυτόχρονα με την ανάληψη της εκτελεστικής εξουσίας, θα βρεθεί ενώπιον σοβαρών και πολυεπίπεδων προκλήσεων και προβλημάτων τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει με επάρκεια και αποτελεσματικότητα. Η Οικονομία, η Υγεία, η Παιδεία και ο Πολιτισμός μας βρίσκονται σε σημεία οριακά και χρήζουν άμεσης και αποτελεσματικής θεραπείας. Οι πληγές από την, παρολίγον, χρεοκοπία του Κράτους και από την κατακρήμνιση του χρηματοπιστωτικού πυλώνα της Οικονομίας το 2013, είναι ακόμα ανοικτές και οι επιπτώσεις τους ταλανίζουν μέχρι σήμερα την κοινωνία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν διαθέτει το μαγικό ραβδί ούτε είναι ο από μηχανής θεός που θα αλλάξει την πορεία των πραγμάτων από την μία στιγμή στην άλλη. Ο Ν. Χριστοδουλίδης, όμως, είναι ο άνθρωπος που τόλμησε να βγει μπροστά, να απευθυνθεί στην κοινωνία των πολιτών και με το δικό του ύφος και ήθος να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και να προσελκύσει και να πείσει χιλιάδες κόσμο να συνταχθεί και συμπαραταχθεί μαζί του, ανεξαρτήτως κομματικής ή ιδεολογικής προελεύσεως. Ο Ν. Χριστοδουλίδης δεν διαχωρίζει τους πολίτες ανάλογα με τον κομματικό ή ιδεολογικό χώρο από τον οποίο προέρχονται ή εάν είναι ανένταχτοι κομματικά. Αντιθέτως, έχει καταφέρει σε αυτήν προεκλογική εκστρατεία να ενώσει τους πολίτες, την στιγμή που ηγεσίες κάποιων κομμάτων προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα πόλωσης για να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει την διάθεση, την θέληση, την ικανότητα και αποφασιστικότητα να εργαστεί σκληρά και μεθοδικά, με πρόγραμμα και σχεδιασμό για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και, ιδίως, οι νέοι άνθρωποι και οι νέοι επιστήμονες. Έχει το όραμα για την Κύπρο της νέας εποχής, την Κύπρο του μέλλοντος με πρωταγωνιστές τους νέους ανθρώπους και τους νέους επιστήμονες οι οποίοι, δυστυχώς, δεν έχουν αξιοποιηθεί στον βαθμό και στην έκταση που έπρεπε. Ο Ν. Χριστοδουλίδης έχει ετοιμάσει ένα νέο, σύγχρονο και ολοκληρωμένο σχέδιο / μοντέλο ανάπτυξης μέσω του οποίου η Πατρίδα μας θα καταστεί ένα περιφερειακό Κέντρο / Πρότυπο στην Έρευνα και Καινοτομία, στην επιχειρηματικότητα και προσέλκυση καινοτόμων επενδύσεων, ένα Κέντρο Πανεπιστημιακό και Ιατρικό στο οποίο θα παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, ένα περιφερειακό κέντρο δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, ανάπτυξης, προόδου και ευημερίας.

Η απερχόμενη Κυβέρνηση παρά τα λάθη, τις παραλείψεις και την μη ορθολογική και αποτελεσματική διαχείριση της οικονομικής κρίσης και των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ), εντούτοις, κληροδοτεί στην επόμενη Κυβέρνηση μία ενδυναμωμένη – πολιτικά, διπλωματικά και κυριαρχικά – Κυπριακή Δημοκρατία τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Πρωταγωνιστής, βεβαίως, αυτής της επιτυχημένης εξωτερικής πολιτικής ήταν ο Ν. Χριστοδουλίδης ο οποίος μέσα από την στενή και αγαστή συνεργασία που ανέπτυξε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκο Δένδια, κατάφερε να αναβαθμίσει την Κυπριακή Δημοκρατία γεωστρατηγικά, γεωπολιτικά και γεωοικονομικά. Οι διμερείς και τριμερείς συνεργασίες που συνομολόγησε και υπέγραψε η Κυπριακή Δημοκρατία με γειτονικά Κράτη, έχουν προσδώσει κύρος και υπόσταση στο Κράτος μας το οποίο έχει πλέον ρόλο και λόγο μέσα σε ένα ασταθές και μεταβαλλόμενο διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον.

Το εθνικό μας θέμα αποτελεί, βεβαίως, ύψιστη προτεραιότητα για τον Νίκο Χριστοδουλίδη ο οποίος έχει τονίσει επανειλημμένα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και λόγο στις διεργασίες και διαπραγματεύσεις για την επιλυση του. Η λύση θα πρέπει να εδράζεται στις Αρχές και Αξίες της ΕΕ όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα Κράτη της Ευρώπης και του σύγχρονου δυτικού κόσμου. Η αναθεωρητική πολιτική και η πολιτική των μηδενικών προβλημάτων της Άγκυρας δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο, πολιτισμένο και δημοκρατικό κόσμο.

Εν κατακλείδι, καλούμε την κοινωνία και τους πολίτες να δώσουμε όλοι μαζί μία ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον Νίκο Χριστοδουλίδη για να μπορέσει να υλοποιήσει το φιλόδοξο όραμα του, να δώσει ελπίδα και προοπτική στους νέους ανθρώπους και να φανεί αντάξιος των προσδοκιών της Πατρίδας και του Λαού μας.

ΥΓ: Η συνεπωνυμία του γράφοντος με τον ΝΧ είναι εντελώς τυχαία και συμπτωματική.

 

Δειτε Επισης

Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης
Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τον κόσμο να το πιστέψει;