Ήρωας Φαμπιάνο και κυπελλούχος σε θρίλερ μετά από δέκα χρόνια η Ομόνοια

Κυπελλούχος 2021-2022 η Ομόνοια, η οποία κέρδισε τον Εθνικό Άχνας στη διαδικασία των πέναλτι και κατέκτησε το 15ο κύπελλο στην ιστορία της, μαζί και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, που της δίνουν εξασφαλισμένη παρουσία στους ομίλους του Confrerence League. 

Σε ένα παιχνίδι που έσπασαν καρδιές, οι πράσινοι κατέβαλαν τον ψυχωμένο Εθνικό με στα πέναλτι και με μεγάλο ήρωα τον τερματοφύλακα Φαμπιάνο.

Το προφίλ του αγώνα: 

Ο Εθνικός ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο τρίτο λεπτό είχε ευκαιρία να σκοράρει με τον Βοϊτκόφσκι, ο οποίος ανατράπηκε από τον Σέχου. Ο διαιτητής της αναμέτρησης Μάρκο Ντι Μπέλο έδειξε παίζεται, ωστόσο ενημερώθηκε από το VAR και αφού είδε ξανά τη φάση απέβαλε τον ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας.

Η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 31ο λεπτό και ήταν και πάλι για τον Εθνικό. Ο Γκόρουμπετς γύρισε τη μπάλα στην περιοχή και αφού έφτασε στον ΓΙούστε, στρώθηκε στον Άμπραχαμ, που έπιασε το σουτ και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 38', ήταν σειρά της Ομόνοιας να απειλήσει, με τον Χούμποτσαν, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, ωστόσο δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο μέρος, ο Εθνικός προσπάθησε να πιέσει και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως δεν τα κατάφερε, με την Ομόνοια να χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, με τον Τσέποβιτς, στο 87'.

Μετά από μπαλιά του Κακουλή από δεξιά, ο Τσέποβιτς μπήκε στη φάση και με πλασέ επιχείρησε να νικήσει τον Χριστοδούλου για το 1-0, ωστόσο ο τερματοφύλακας του Εθνικού ήταν σε ετοιμότητα.

Αφού καμιά ομάδα δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα, μοιραία ο αγώνας οδηγήθηκε σε ημίωρη παράταση. Στο πρώτο λεπτό της παράτασης, ο Εθνικός λίγο έλειψε να σκοράρει και να ανοίξει το σκορ.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Πηλέα, η μπάλα χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια στη συμβολή των δοκαριών του Φαμπιάνο, για να απομακρυνθεί στη συνέχεια από την περιοχή. Το ισόπαλο αποτέλεσμα παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι

Οι εκτελέσεις πέναλτι:

-Ζάκπα, αποκρούει ο Φαμπιάνο

-Τσέποβιτς, αποκρούει ο Χριστοδούλου

-Άμπραχαμ και γκολ για τον Εθνικό

-Γιούστε, γκολ για την Ομόνοια

-Χουντόμπιακ, στο δοκάρι η μπάλα

-Λάνγκ, σκοράρει η Ομόνοια

-Ηλία, σκοράρει αλά Πανένκα

-Κακουλής, στέλνει άουτ την μπάλα

Ταράσοβς, σκοράρει ο Εθνικός

-Μπασιρού, σκοράρει για την Ομόνοια

-Άδωνη, νικά τον Φαμπιάνο

-Λοΐζου, σκοράρει για την Ομόνοια

-Περατικός, αποκρούει ο Φαμπιάνο

-Χαραλάμπους, σκοράρει για την Ομόνοια και τελειώνει ο τελικός

Η ταυτότητα του αγώνα:

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Σέχου, Γιούστε, Λανγκ, Κίκο (46′ Παναγιώτου), Μπασιρού, Ντίσκερουντ (90+1′ Χαραλάμπους), Λοΐζου, Λοβέρα (65′ Τσέποβιτς), Παπουλής (11′ Χούμποτσαν), Μάταβζ (65′ Κακουλλής).

Εθνικός: Χριστοδούλου, Γκόρουπετς, Ταράσοβς, Άδωνη, Πηλέας, Χουντόμπιακ, Άμπραχαμ, Μάζουρεκ, Ιωάννου (103' Περατικός), Βοϊτκόφσκι (58′ Ζάκπα), Ντούρις.