Θύμα απάτης με πλαστά εισιτήρια του τελικού μέσω διαδικτύου έπεσαν φίλοι της Liverpool

Πλαστά εισιτήρια για τον τελικό του Champions League πωλούνται στους οπαδούς της Λίβερπουλ για μόλις 50 λίρες, καθώς οι οπαδοί προσπαθούν να βρουν την ευκαιρία να παρευρεθούν στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Stade de France το Σάββατο.

Έχουν βγει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα πλαστά εισιτήρια που πουλήθηκαν στους οπαδούς του συλλόγου, τα οποία μοιάζουν εντυπωσιακά με αυτά που προσφέρονται μέσω των επίσημων καναλιών για τον αγώνα στο Παρίσι.

Η Αστυνομία του Μερσεϊσάϊντ έχει προειδοποιήσει να μην πραγματοποιούνται αγορές από «απατεώνες» στο διαδίκτυο. «Η αγορά ενός πλαστού εισιτηρίου θα μπορούσε να είναι ένα δαπανηρό λάθος», έγραψαν στο Twitter: «Μην σε πιάσουν έξω».

Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, η Λίβερπουλ αποκάλυψε ότι ορισμένοι από τους φιλάθλους της είχαν παρασυρθεί από τα πλαστά εισιτήρια και προειδοποίησε όσους επιχειρήσουν να μεταπωλήσουν τις θέσεις τους σε άλλους διαδικτυακά -πιθανότατα σε τεράστια τιμή στην ονομαστική τιμή- θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ισόβιες απαγορεύσεις.

Η Λίβερπουλ είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι είχε ακυρώσει τα τελικά εισιτήρια 13 υποστηρικτών της, αφού διαπιστώθηκε ότι προσπάθησαν να πουλήσουν τις θέσεις τους μέσω Διαδικτύου.

Οι οπαδοί και των δύο πλευρών μάχονται για τις θέσεις της τελευταίας στιγμής για τον αγώνα στο Stade de France, για τον οποίο δόθηκε στον καθένα μια κακή κατανομή 19.618 εισιτηρίων σε έναν χώρο που έχει χωρητικότητα άνω των 81.000.

Η έλλειψη διαθέσιμων εισιτηρίων μέσω επίσημων δρομολογίων έχει οδηγήσει τους φιλάθλους να αναζητούν θέσεις σε ιστότοπους μεταπώλησης όπου οι τιμές ξεκινούν από περίπου 1.700 £.

Ένας ιστότοπος – livefootballtickets.com – υποτίθεται ότι έχει 2.786 διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, με το πιο ακριβό να κοστίζει 5.000 £.

Οι περισσότερες από τις φθηνότερες θέσεις στο livefootballtickets.com είναι για τους οπαδούς της Ρεάλ, με τη χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου στο καθορισμένο άκρο του γηπέδου στο Λίβερπουλ να κοστίζει 2.499 £.

«Δυστυχώς έχει αυξηθεί ο αριθμός των οπαδών που εξαπατήθηκαν, ιδιαίτερα στο διαδίκτυο, από πλαστές προσφορές εισιτηρίων αγώνα», ανέφερε η Λίβερπουλ σε ανακοίνωσή της.

«Εάν σε οποιονδήποτε φίλαθλο προσφέρεται ένα εισιτήριο μέσω διαδικτύου, θα πρέπει να το αναφέρει στο LFC και στο Action Fraud.

«Η Liverpool FC δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και θα παρακολουθήσει τους ανθρώπους να προσπαθούν να πουλήσουν εισιτήρια στα οποία είχαν την τύχη να έχουν πρόσβαση μέσω του κλήρωσης.

«Όλες οι αναφορές για διάθεση εισιτηρίων ή διαδικτυακή απάτη εισιτηρίων θα διερευνηθούν σύμφωνα με τη διαδικασία κυρώσεων LFC. Εάν διαπιστωθεί ότι ένας υποστηρικτής πρόσφερε ένα εισιτήριο προς πώληση μέσω Διαδικτύου, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισόβια αποκλεισμό για αυτό το άτομο.

Η Λίβερπουλ είπε ότι έχει εντοπίσει περισσότερους από 50 λογαριασμούς που «εμπλέκονται ενεργά στην πώληση ή στην προσφορά να πουλήσουν» εισιτήρια για τον τελικό και κάλεσε τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης να τους κλείσουν.

Η UEFA προειδοποίησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι τα εισιτήρια που αγοράστηκαν στη δευτερογενή αγορά ενδέχεται να μην τους παραχωρήσουν πρόσβαση στο γήπεδο.

Οι οπαδοί τόσο της Λίβερπουλ όσο και της Ρεάλ μπόρεσαν να αποκτήσουν εισιτήρια μέσω πρόσβασης στον ιστότοπο του συλλόγου τους και από τον επίσημο ιστότοπο της UEFA.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, υπερασπίστηκε το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων και την κατανομή τους, αφού ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, αναρωτήθηκε γιατί σχεδόν τα μισά από τα 75.000 εισιτήρια για τον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Παρίσι δίνονται σε χορηγούς και αξιωματούχους.

Περισσότερο από το ένα πέμπτο της κατανομής της Λίβερπουλ (κατηγορίες 1 και 2) θα κοστίσει μεταξύ 410 και 578 £. Σχεδόν το 56 τοις εκατό έχουν τιμή 125 £, με σχεδόν το ένα τέταρτο 50 £.

Η Λίβερπουλ ελπίζει να κατακτήσει το τρίτο της τρόπαιο αυτή τη σεζόν, αυτή τη φορά απέναντι στη Ρεάλ, καθώς οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ έχουν ήδη κερδίσει το Λιγκ Καπ και το Κύπέλλο Αγγλίας. Η Μάντσεστερ Σίτι στέρησε από την ομάδα της Λίβερπουλ το τέταρτο, το Πρωτάθλημα Αγγλίας.

Η ανακοίνωση της Liverpool 

“Η Λίβερπουλ F.C. έχει καλέσει τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να κλείσουν περισσότερους από 50 λογαριασμούς κοινωνικών μέσων και ομάδες που πιστεύει ότι συμμετέχουν ενεργά στην πώληση ή την προσφορά για πώληση εισιτηρίων του τελικού Champions League μέσω Διαδικτύου.

Ο Σύλλογος έχει επίσης εντοπίσει 13 οπαδούς που πρόσφεραν τα εισιτήριά τους για τον αγώνα του Σαββάτου εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης προς πώληση μέσω Διαδικτύου.

Σε αυτούς τους οπαδούς ακυρώθηκαν τα εισιτήριά τους, ενώ οι λογαριασμοί τους βρίσκονται σε διαδικασία περαιτέρω έρευνας, με τη δυνατότητα να ακολουθήσουν πρόσθετες κυρώσεις.

Η κίνηση έρχεται μετά από μια πρόσφατη προειδοποίηση που υπενθυμίζει στους υποστηρικτές να αγοράζουν εισιτήρια μόνο από επίσημους πωλητές.

Ο σύλλογος έλαβε 19.618 εισιτήρια για τον αγώνα όλων των θέσεων στο Stade de France στο Παρίσι αυτό το Σαββατοκύριακο.

Δυστυχώς, έχει αυξηθεί ο αριθμός των οπαδών που εξαπατήθηκαν, ιδιαίτερα στο διαδίκτυο, από πλαστές προσφορές εισιτηρίων αγώνα. Εαν σε οποιονδήποτε φίλαθλο προσφέρεται ένα εισιτήριο μέσω διαδικτύου, θα πρέπει να το αναφέρει στο LFC εδώ – και στο Action Fraud.

Η Liverpool FC δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και θα παρακολουθήσει ανθρώπους που προσπαθούν να πουλήσουν εισιτήρια στα οποία είχαν την τύχη να έχουν πρόσβαση μέσω της κλήρωσης.

Όλες οι αναφορές για διάθεση εισιτηρίων ή διαδικτυακή απάτη εισιτηρίων θα διερευνηθούν σύμφωνα με τη διαδικασία κυρώσεων της LFC. Εαν διαπιστωθεί ότι ένας φίλαθλος έχει προσφέρει ένα εισιτήριο προς πώληση μέσω Διαδικτύου, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισόβια αποκλεισμό για το συγκεκριμένο άτομο.

Ο Σύλλογος ενθαρρύνει επίσης τους φιλάθλους να είναι σχολαστικοί όταν παρέχουν προσωπικά στοιχεία ή στοιχεία πληρωμής σε άτομα που δεν γνωρίζουν.

Η Liverpool FC συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με την αστυνομία του Μερσεϊσάϊντ και, όπου είναι δυνατόν, θα διαβιβάσει τα στοιχεία οποιωνδήποτε οπαδών που έχουν προσφέρει εισιτήριο προς πώληση μέσω Διαδικτύου.”

Πηγή: ertnews.gr