«Το πήραμε όπως ήθελε ο πρόεδρος, με καθαρό μέτωπο και χωρίς να μας χαριστούν»

Έντονα ήταν τα πανηγύρια για τους φίλους του Απόλλωνα, οι οποίοι είδαν την ομάδα τους να φθάνει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος δεκαέξι ολόκληρα χρόνια μετά.  

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM o εκπρόσωπος Τύπου της λεμεσιανής ομάδας, Φανούριος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι «είναι μια ημέρα για εμάς πολύ διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα δέκα χρόνια. Μια μέρα ιστορική, λύτρωσης και εξιλέωσης για τον σύλλογο και τους χιλιάδες οπαδούς του. Ήταν το επιστέγασμα μιας πολύ δύσκολης χρονιάς. Ο Απόλλωνας σε αυτά τα δέκα χρόνια γυρόφερνε τον τίτλο. Χθες πήραμε ότι μας άξιζε και ότι μας χρωστούσε η ιστορία. Ο Απόλλωνας κατέκτησε το πιο δύσκολο και αμφίρροπο πρωτάθλημα στην ιστορία. Είχαμε οκτώ πολύ δυνατές ομάδες. Όλοι πάλεψαν με όλους και δεν υπήρχε κανένας αδιάφορος. Αποχαιρετήσαμε το Τσίρειο με πρωτάθλημα. Είναι επίσης το πιο κερδοφόρο πρωτάθλημα στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου καθώς έχει εξασφαλισμένους ομίλους. Όπως είπε και ο πρόεδρος μας έλειπαν δυο πράγματα. Το πρωτάθλημα και η έδρα. Πήραμε το ένα και θα πάμε στην έδρα μας. Να πω επίσης πως ο Απόλλωνας δεν ξεφουσκώνει με ένα τρόπαιο. Η ομάδα θα είναι ενισχυμένη τη νέα χρονιά».

Για τον Νίκο Κίρζη: «Υπάρχει όραμα απ’ τον πρόεδρο. Το οργανόγραμμα, η μεθοδικότητα και ο τρόπος λειτουργίας είναι σημαντικά. Η ομάδα συνεχώς εξιχρονίζεται και είναι εναρμονισμένη με όλα τα επαγγελματικά πρότυπα. Πρέπει να αφιερώσουμε το πρωτάθλημα στον κ. Κίρζη. Στάθηκε βράχος στα δύσκολα. Έβαλε πολλά εκατομμύρια και ήταν πάντα εκεί. Η κριτική του κόσμου μας βοήθησε πολύ, όχι η ισοπεδωτική αλλά η καλόπιστη».

Για την πιο δύσκολη στιγμή: «Πιο δύσκολη στιγμή πιστεύω ήταν η ισοπαλία στην Αρένα. Είχαμε πολύ καλή απόδοση αλλά στο τέλος μας έβαλε το τέρμα ο Λέδες, ενώ την επόμενη μέρα το ΑΠΟΕΛ σκοράραμε τον Σαμπάλα κόντρα στην Πάφο και μείωσε. Ο Απόλλωνας όμως αντεπεξήλθε σε όλα. Είναι μια πανάξια κατάκτηση. Το πήραμε όπως ήθελε ο πρόεδρος με καθαρό μέτωπο και χωρίς να μας χαριστεί κανείς. Για τις επόμενες 15 μέρες ο κόσμος θα πανηγυρίζει».

Το πιο σημαντικό σημείο: «Είχαμε πει πως είμαστε μια νέα ομάδα. Επιλέξαμε συνειδητά να μην έχουμε τον πήχη. Στην πορεία η ομάδα έδειξε πως η ομάδα μπορούσε να πάρει αποτελέσματα παρά το γεγονός πως παίζαμε χωρίς πολλούς τραυματίες. Το τέρμα του Πίττα στο Παφιακό και το τέρμα του Βινίσιους στο «Δασάκι της Άχνας» μας βοήθησαν να πιστέψουμε πως μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Τι προσφέρει ο τίτλος: «Είναι ηρεμία σε όλα τα επίπεδα. Η πίεση ήταν απίστευτη τα τελευταία χρόνια. Κάποιες φορές γινόταν ψύχωση. Μια στραβή και όλα ήταν μαύρα. Πλέον όμως το διαγράψαμε αυτό. Το τέταρτο τέρμα του Πίττα τα απέβαλε όλα. Πλέον θα παίζουμε χωρίς πίεση. Πάμε και στο νέο γήπεδο».

Για την επόμενη μέρα: «Δεν μάθαμε να υποσχόμαστε μεγάλα πράγματα. Μάθαμε από τα λάθη μας. Ο πρόεδρος λειτουργεί με πλάνο. Ξέραμε πως πρέπει να έχουμε πίστη στο πλάνο μας. Όταν το παλεύεις θα έρθει η ώρα που θα το πετύχεις. Πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ όλους και αυτές οι μέρες είναι καθαρά αφιερωμένες σε όλους όσους πέρασαν απ’ τον σύλλογο και τον βοήθησαν να μεγαλώσουν».

Για τη φιέστα: «Είναι θερμή παράκληση του τεχνικού τιμ και των ποδοσφαιριστών να απολαύσουν όλοι το τελευταίο παιχνίδι και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί με τον κόσμο στο γήπεδο».

Για τους ομίλους: «Είναι η πέμπτη φορά που θα βρεθούμε σε ομίλους. Θα έχουμε πολλά οφέλη. Πέραν του οικονομικού που αφορά τον πρόεδρο και τον λογιστή, προσπαθούμε πάντα να κερδίζουμε πράγματα απ’ τους αντιπάλους σε οργανωτικό επίπεδο».

Για τον προγραμματισμό: «Ο κύριος Κονναφής μαζί με τον προπονητή ολόχρονα δούλευαν το ζήτημα. Σίγουρα έχουμε καλό προσχέδιο σε ότι αφορά τον προγραμματισμό. Νομίζω πως όλα αυτά τα χρόνια για να είμαστε εκεί κάτι καλό κάνουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Ο Απόλλωνας λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο πλάνο και δεν ξεφεύγει πλην ελάχιστων περιπτώσεων από αυτό. Μια τέτοια περίπτωση για να καταλάβετε ήταν ο Σανγκόι. Δεν θα υποσχεθώ υπερβάσεις γιατί είδαμε πολλές από πολλές ομάδες αλλά στο γήπεδο. Για εμένα υπέρβαση για παράδειγμα ήταν ο Κολ. Στον Απόλλωνα όσες φορές προσπαθήσαμε να φέρουμε ηχηρά ονόματα πλην ελαχίστων κανείς δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ