ΒΙΝΤΕΟ: Έκανε το πρώτο βήμα και πάει στη ρεβάνς για να σφραγίσει την πρόκριση ο ΑΠΟΕΛ

Το πρώτο βήμα πρόκρισης έκανε ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού, σε αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου.

Η ομάδα της Λευκωσίας άνοιξε το σκορ, στο 18', όταν ο Oκριασβίλι εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Σάβιτς έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και στη γραμμή και συνέχεια ο Κβιλιτάια την έσπρωξε στα δίχτυα. 

H ισοφάριση για τον Ολυμπιακό, ήρθε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαγγέλη Κυριάκου, ο οποίος έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Συγκεκριμένα, στο 40' οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν πέναλτι. Στη συνέχεια μετά από περίπου πέντε λεπτά και αφού εξετάστηκε από το VAR, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ανδρέας Αργυρού, έδωσε πέναλτι στον Ολυμπιακό, για ανατροπή του Κα από τον Σόουζα.

Από την επαναληπτική προβολή φάνηκε ότι ο Σόουζα βρήκε τα πόδια του Κα, ωστόσο το ερώτημα ήταν εάν είναι εντός της περιοχής του ΑΠΟΕΛ.

Στο 61' οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι, όταν ο Σάβιτς πήγε να διώξει την μπάλα, ωστόσο δεν την βρήκε και ο Σάλι έπεσε.

Όπως διαφάνηκε από την επαναληπτική προβολή της Cablenet ο Σέρβος φαίνεται να βρίσκει τον παίκτη του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια, άναψαν για λίγο τα αίματα ανάμεσα σε Σαμπάλα και Κα, ενώ ο παίκτης έμεινες στο έδαφος. Ο διαιτητής της αναμέτρησης κιτρίνισε τους δύο ποδοσφαιριστές, ενώ αφού μίλησε με το VAR υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μετά από αυτή την απόφαση ο πάγκος του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκε έντονα. 

Το νικητήριο γκολ για τον ΑΠΟΕΛ, πέτυχε ο Γιώργος Εγραίμ, με ένα φοβερό γκολ. Μετά από σέντρα του Λουντεμό, ο Κύπριος άσος σταμάτησε την μπάλα με το στήθος και με σουτ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ. 

Ο επαναληπτικός ανάμεσα στις δύο ομάδες θα διεξαχθεί στις 2 Φεβρουαρίου. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Μιχαήλ, Τσεπάκ (67′ Εφραίμ), Βινίσιους, Σάβιτς, Σαμπάλα, Νατέλ (46′ Θεοδώρου), Λουντέμο, Σόουζα, Οκριασβίλι (78′ Σατσιάς), Ντανίλο (46′ Ντε Βινσέντι), Κβιλιτάια (78′ Μάγκλιτσα).

Ολυμπιακός (Λούκας Αλκαράθ): Μολ, Μποβέδα, Ντιάν, Μουκτάρης, Κυριάκου, Κα, Νάνι, Κονφέ, Πεχλιβάνης (57′ Σάλι), Χαραλάμπους (71′ Μανρίκε), Γουίλσον (57′ Ντα Κόστα).