Ξεσπάθωσαν οι ΑΠΟΕΛίστες-«Έβριζε και ερχόταν προς το μέρος μας απειλητικά»

Τη δική τους θέση για τα όσα έλαβαν χώρα στο παιχνίδι Κ19 με την Πάφος FC, δίνουν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, Παν.Συ.Φι. ΑΠΟΕΛ Πάφου, οι οποίοι αναφέρουν πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα στο εν λόγω παιχνίδι. 

Η ανακοίνωση του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΕΛ ΠΑΦΟΥ

Δεν υπήρχε πρόθεση να ασχοληθούμε ούτε να ενημερώσουμε κανένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα γεγονότα αλλά

σχεδόν πάντα η σιωπή εκλαμβάνεται ως αδυναμία, αυτό φαίνεται να το γνωρίζουν πολύ καλά εκεί στην διοίκηση της Πάφου. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες και κυρίως το τελευταίο 24ωρο γίναμε μάρτυρες μιας καλοστημένης προπαγάνδας για τα επεισόδια, τα οποία τηλεοπτικοί παράγοντες αναβάθμισαν σε δολοφονική επίθεση σε παιδιά. Φαίνεται ότι η φαντασία των συγκεκριμένων οργιάζει όσο τους αφήνεις να λένε τα δικά τους και ως εκ τούτου ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους για όσα συνέβησαν στο Στάδιο Κουκλιών.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Μετά από συνεννόηση με την ομάδα χειροσφαίρισης παρευρεθήκαμε έξω από το γήπεδο Αφροδίτη για να εμψυχώσουμε τους παίκτες της ομάδας μας δυο ώρες πριν από το παιχνίδι. Λόγω του ότι για τον αγώνα ίσχυε το γελοίο μέτρο της κάρτας φιλάθλου δεν υπήρχε πρόθεση να παρακολουθήσουμε τον συγκεκριμένο αγώνα από τις κερκίδες γιατί ως γνωστόν είμαστε ενάντια σε αυτό το καταστροφικό μέτρο.

Μετά αποχωρήσαμε από το σημείο χωρίς κανένας να μας απαγορεύσει την είσοδο όπως ψευδός αναφέρθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό. Κατευθυνθήκαμε στο στάδιο των Κουκλιών αφού είχαμε ενημερωθεί από πριν ότι η ομάδα μας είχε αγώνα U19 όπου δεν ίσχυε το μέτρο της κάρτας φιλάθλου.

Κατά την είσοδο μας στο συγκεκριμένο γήπεδο πήραμε θέση στις κερκίδες για να στηρίξουμε τους νεαρούς μας ποδοσφαιριστές χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Σε ανύποπτο χρόνο ο προπονητής της τοπικής ομάδας άρχισε να διαπληκτίζεται με τους οπαδούς μας. Αυτός ο κύριος που θέλει να λέγεται επαγγελματίας προπονητής ομάδας νέων, με πρωταρχικό του μέλημα να δίνει το παράδειγμα και το ήθος που αρμόζει στο ποδόσφαιρο, αντιθέτως έβριζε, προκαλούσε με προσβλητικές χειρονομίες 100 περίπου οπαδούς της ομάδας μας.

Κανένας νοήμων άνθρωπος που θέλει να προστατέψει τα «παιδιά» του δεν θα ήταν τόσο προκλητικός ούτε θα ενεργούσε με τέτοιο τρόπο. Όσοι έτυχε να βρεθούν αντίπαλοι με αυτόν τον προπονητή αυτά που γράφουμε δεν τους είναι άγνωστα αφού δεν είναι η πρώτη φορά που ενεργεί έτσι.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Στην έναρξη όμως του δεύτερου ημιχρόνου και βλέποντας την ομάδα του πίσω στο σκορ ο προπονητής συνέχισε την προκλητική του συμπεριφορά. Από την πλευρά μας δεν δώσαμε περαιτέρω έκταση στο θέμα, τον αγνοήσαμε μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού. Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι που οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια.

Ο προπονητής της παφιακής ομάδας συνέχιζε ακάθεκτος το τροπάριο του με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τα όρια και να αρχίσουν τα επεισόδια.

Εδώ θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν χτυπήθηκε κανένα παιδί της παφιακής ομάδας όπως αναφέρουν οι «τηλεοπτικοί» παράγοντες, οι οποίοι δεν ήταν καν στο γήπεδο. Στο τέλος ο συγκεκριμένος προπονητής γλίτωσε τα χειρότερα από την άμεση παρέμβαση μελών του συνδέσμου μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και μετά την αποχώρηση μας ο προπονητής συνέχιζε να βρίζει και να προσπαθεί να έρθει προς το μέρος μας απειλητικά. Φαίνεται ότι δεν αρκούσαν όσα ο ίδιος είχε προκαλέσει.

Η παραπληροφόρηση και το παραμύθι των παραγόντων της Πάφου μετά το τέλος της αναμέτρησης με σκοπό την θυματοποίηση τους, είχε ως αποτέλεσμα την κατακραυγή από την κοινωνία με την αστυνομία να κάνει αυθαίρετες συλλήψεις.

Το αποκορύφωμα, ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας τους με θεατρινισμούς σε μεσημεριανά δελτία ειδήσεων, για να ασκήσει πίεση στην αστυνομία αναφερόταν με ψεύδη στοιχεία και χαρακτηρισμούς για το νόμιμο σωματείο μας θέλοντας να το συνδέσει με παράνομες δραστηριότητες!

Μέλη του συνδέσμου μας οι οποίοι δεν ήταν στο γήπεδο αλλά ούτε στην Πάφο την δεδομένη στιγμή, συνελήφθησαν και καταζητούνταν χωρίς το παραμικρό στοιχείο. Κάποιοι συμπολίτες μας οι οποίοι θέλουν να αποκαλούνται «οπαδοί» έδιναν ονόματα στην αστυνομία γιατί γνώριζαν πως αυτοί είναι ενεργά μέλη μας. Το μόνο τους αδίκημα ήταν ότι είναι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι δεν δικαιολογούμε τα όσα έγιναν στο γήπεδο απλά βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους με αληθινά γεγονότα. Καλούμε όποιον ήταν παρών στο στάδιο να βγει και να μας διαψεύσει για όλα τα πιο πάνω.

Για την ιστορία ο σύνδεσμος μας αριθμεί πέραν των 250 μελών από όλα τα κοινωνικά στρώματα και δεν επιτρέπει σε κανένα να διασύρει το όνομα του. Επιφυλασσόμαστε για όλα τα νόμιμα δικαιώματα μας.

Υ.Γ1: Πονάει και ενοχλεί πολλούς που από το 2002 μέχρι και σήμερα ο μοναδικός ενεργός σύνδεσμος στην πόλη μας είναι του ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ.

Υ.Γ2: Άτομα με κάρτα οπαδού δεν είναι σε θέση να μας κουνάνε το δάκτυλο γιατί δήθεν δεν βοηθάμε στην κατάργηση της.

Υ.Γ3: Παντελονάτα τα είπαμε με όλους σας, όποτε και όπου χρειάστηκε.

Υ.Γ4: Οι ... δεν κοιτάνε στα μάτια παρά μόνο στο έδαφος.

ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΕΛ ΠΑΦΟΥ