Η... στάμνα που δεν θέλουν να σπάσουν και οι δύο συν δύο μεταγραφές του Απόλλωνα

Μπορεί ο Απόλλωνας να κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, παίζοντας μέχρι στιγμής, κατά γενική ομολογία, το καλύτερο ποδόσφαιρο μαζί με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, όμως ο κόσμος των γαλάζιων, ονειρεύεται την ομάδα του στην κορυφή τον ερχόμενο Μάιο, αφού ο πόθος για την κατάκτηση ενός τίτλου είναι πολύ μεγάλος.

Οι γαλάζιοι της Λεμεσού έφθασαν πολύ κοντά στον τίτλο του πρωταθλητή πολλές φορές την τελευταία δεκαετία, όμως δεν κατάφεραν ποτέ να… πιούν νερό στο τέλος, γεγονός που απογοήτευσε τους οπαδούς του.

Αυτή τη χρονιά, με την άφιξη του Γερμανού προπονητή Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, άπαντες ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να φθάσουν στην βρύση, χωρίς να σπάσουν στο τέλος... την στάμνα.

Πάντως, ο Γερμανός έδειξε σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια, με εξαίρεση αυτό απέναντι στην ΑΕΚ, όπου η ομάδα του έχασε με 1-4, ότι μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή ή κοντά στην  πρώτη θέση μέχρι το τέλος.

Ο Απόλλωνας, μπορεί να άλλαξε πολλές φορές ποδοσφαιριστές στην βασική του ενδεκάδα, κυρίως λόγω τραυματισμών, ωστόσο όποιος κι αν αγωνίστηκε είχε στοιχεία που εμφύτευσε ο Τσόρνιγκερ στην λεμεσιανή ομάδα. Αυτά είναι η πίστη στο αγωνιστικό πλάνο, η μαχητικότητα και το πάθος που δείχνουν οι παίκτες εντός των τεσσάρων γραμμών.

Σίγουρα, σε κάποια στιγμή ο Απόλλωνας θα έχει μια πτωτική αγωνιστική πορεία, αφού είναι αδύνατο τόσο η ομάδα της Λεμεσού, όσο και οποιαδήποτε άλλη ομάδα να τρέξει σερί νικών μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ωστόσο, θα είναι καθοριστικής σημασίας η περίοδος ντεφορμαρίσματος που θα διανύσει και πόσο γρήγορα θα καταφέρει να επιστρέψει στα υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Κομβικό είναι το παιχνίδι με τον Εθνικό, αφού το σερί των πέντε νικηφόρων αποτελεσμάτων σταμάτησε απέναντι στην Ανόρθωση και η λεμεσιανή ομάδα θέλει να επιστρέψει στις νίκες, για να κρατηθεί στην πρώτη θέση.

Στο μεταξύ, μετά την προσθήκη του νεαρού Γιώργου Ποντικού, ο Απόλλωνας έχει άλλη μια σίγουρη μεταγραφή στην χειμερινή περίοδο, αφού πλησιάζει η επιστροφή του Νικολά Ντιγκινί, ο οποίος είχε τραυματιστεί τον περασμένο Μάιο και έμεινε εκτός δράσης για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με την επιστροφή του Ντιγκινί, ο Τσόρνιγκερ θα προσθέσει άλλο ένα υπερόπλο στην φαρέτρα του, το οποίο θα τον βοηθήσει στην προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ντιγκινί ήταν ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος, μαζί με τον Ιβάν Τρισκόφσκι.

Απ’ εκεί και πέρα, οι γαλάζιοι αναμένεται να προχωρήσουν σε άλλες δύο κινήσεις ενίσχυσης, με την μία να είναι σίγουρα για κεντρικό αμυντικό και την δεύτερη, πιθανότατα για παίκτη στο κέντρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: