Φρέναρε το σερί του Απόλλωνα αλλά δεν (χ)άρηκε η Ανόρθωση

Μεγάλο ντέρμπι, όπως αναμενόταν, διεξήχθη ανάμεσα σε Ανόρθωση και Απόλλωνα στο Αντώνης Παπαδόπουλος, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1.

Οι γαλάζιοι προηγήθηκαν μόλις στο 9ο λεπτό με τον Νταμπό, με την Ανόρθωση να απαντά με τον Ουάρντα στο 50ο λεπτό. Με την ισοπαλία, ο Απόλλωνας ανέβηκε στην πρώτη θέση με 25 βαθμούς, ενώ η Ανόρθωση ανέβηκε στους 13 και στην 7η θέση.

Σημειώνεται ότι ο Απόλλωνας έτρεχε ένα σερί πέντε συνεχόμενων νικών, το οποίο φρέναρε με την ισοπαλία στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Το προφίλ του αγώνα:

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο γήπεδο, με τον Απόλλωνα να είναι αυτός που άνοιξε το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Λεμεσού μετουσίωσε την πρώτη της επιθετική προσπάθεια σε γκολ, μετά από κεφαλιά του Νταμπό. 

Στη συνέχεια, η Ανόρθωση προσπάθησε να ισοφαρίσει, όμως και ο Απόλλωνας είχε τις δικές του καλές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Η ομάδα της Αμμοχώστου, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, στο 50’ με τον Ουάρντα.

Ο Αμπαρτζουμιάν έβγαλε μπαλιά από δεξιά, ο Ουάρντα μπήκε στη φάση και με κεφαλιά ψαράκι έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στο 75’, οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, αφού ο Απόλλωνας έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ρομπέρζ.

Με τη βοήθεια του VAR, ο διαιτητής του αγώνα είδε πάτημα του Ρομπέρζ στον Ιωάννου και απέβαλε τον αμυντικό των γαλάζιων.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Ανόρθωση: Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Αραγιούρι (46 Αντωνιάδης), Ρισβάνης, Κορέια, Αρτυματάς, Χουσμπάουερ, Πόποβιτς (46′ Ρουσιάς), Ουάρντα (81′ Ντέλετιτς), Καλτσάς (67′ Χριστοφή), Χριστοδουλόπουλος (70′ Ιωάννου).

Απόλλων: Α. Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Κατελάρης, Ρομπέρζ, Χαμάς (88′ Αλεσάμι), Αλμπάνης (76′ Β. Γιοβάνοβιτς), Χολ, Σπόλιαριτς (68′ Ίλιεφ), Ζράντι, Στορ (68′ Ψύχας – 88′ Ουέλινγκτον), Νταμπό.