«Υπάρχουν απαιτήσεις στις οποίες η ομάδα δεν ανταποκρίνεται»

Για την δεύτερη ήττα της Ανόρθωσης σε εκτός έδρας αγώνα, αλλά και τα λάθη που έγιναν, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Δημήτρης Χριστοφόρου. 

Σε δηλώσεις του, στον Σπορ ΦΜ, o κ. Χριστοφόρου αναφέρθηκε αρχικά στην ήττα από τον Άρη, λέγοντας πως «δεν μπόρεσε η ομάδα μας να κάνει μια μεγάλη ανατροπή αν και το προσπάθησε. Η αιτία της ήττας ήταν ένα κάκιστο δεκάλεπτο, η ομάδα μας έβαλε η ίδια δύσκολα στον ίδιο της τον εαυτό δεχόμενη τρία γκολ από τον ίδιο παίκτη. Στα υπόλοιπα 70 και πλέον λεπτά θεωρούμε ότι η ομάδα μας ήταν καλύτερη στο γήπεδο, διεκδίκησε επιθετικά αυτό που της αναλογούσε, το έκανε ως ένα βαθμό αλλά όχι για να μας επιτρέψει να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Μπορούσε το πράγμα να ήταν αλλιώς αν ο τερματοφύλακας του Άρη δεν έκανε δύο σπουδαίες αποκρούσεις μετά το 3-2, αλλά τις έκανε και στο τέλος το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο».

Όσον αφορά την αντίδρασή της μετά το 3-0, είπε πως «όταν θες να αναλύσεις ένα αγώνα πρέπει να τα υπολογίζεις όλα. Στον αγώνα με τον Εθνικό δεν γινόταν να αφαιρέσουμε τα όσα προηγήθηκαν για τα τελευταία 20 λεπτά. Τώρα δεν μπορούμε να σταθούμε μόνο στο υπόλοιπο του αγώνα και όχι στα λεπτά που μας στοίχισαν. Δεν μπορούμε ούτε να είμαστε χαρούμενοι γιατί αντιδράσαμε, γιατί δεν το κάναμε στον βαθμό που θα έπρεπε. Δεν τα βάφουμε μαύρα, έχουμε 28 αγωνιστικές ακόμα στο πρωτάθλημα, τα παιχνίδια της Ευρώπης και σίγουρα πρέπει να δουλέψει η τεχνική ηγεσία με τους ποδοσφαιριστές όσα κομμάτια του παιχνιδιού αξιολογούνται ότι δεν πηγαίνουν καλά για να βελτιωθεί η εικόνα».

Σε σχέση με την απόδοση των ποδοσφαιριστών, είπε πως «ο προπονητής λέει κάποια πράγματα, προσπαθεί να εξηγήσει. Όταν ήμασταν στην προετοιμασία και ακυρώνονταν τα φιλικά είχαμε κληθεί να τοποθετηθούμε και το κάναμε. Η προετοιμασία δεν κύλησε ομαλά και κάποιο κομμάτι του δεσίματος μεταφέρεται μέσα στη σεζόν. Τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα και έχουμε πολλούς διεθνείς. Δεν υπάρχει χρόνος για να δουλευτούν κάποια πράγματα. Η ομάδα μας είναι πολύ καλή, χτίστηκε για να κάνει πρωταθλητισμό και υπάρχουν απαιτήσεις στις οποίες η ομάδα μας δεν ανταποκρίνεται. Πρέπει να το αποδεχτούμε και να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε».

Για τη βελτίωση που περιμένουν να έρθει, τόνισε ότι «αλίμονο αν αποδεχόμασταν ότι η ποιότητα του ρόστερ είναι αυτή που έχει παρουσιάσει στο πρωτάθλημα. Δεν χρειάζονταν τα διαπιστευτήρια της Ευρώπης για να θεωρούμε ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Δεν είναι στιγμή να πούμε πολλά πράγματα, αλλά για να δουλέψουμε πολύ για να διορθωθεί ό,τι πηγαίνει λάθος».

Τέλος, σε σχέση με το παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης, απέναντι στη Γάνδη, υπέδειξε ότι «το πρωί της Τετάρτης αναχωρούμε για το Βέλγιο και η ομάδα θα βρεθεί εκεί με τον κόσμο της. Έχουμε πάρα πολλή ζήτηση, δεν μπορώ να πω ακριβές αριθμό γιατί θα έρθει κόσμος και από άλλες χώρες. Θα είναι μια εκδρομή που θα έχει μπόλικο παλμό. Ετοίμασαν εκδρομές και οι οργανωμένοι και γέμισαν οι πτήσεις τους. Θα δούμε τις δύο μέρες που θα διαρκέσει η προπώληση πόσοι θα ταξιδέψουν. Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε τα δικά μας χρώματα και την Κύπρο επάξια, να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο και να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: