Βόμβα από την ισπανική λίγκα-«Πίσω από την ESL βρίσκεται ο Ινφαντίνο»

Σκληρή κριτική προς τον Τζάνι Ινφαντίνο, άσκησε ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, Χαβριέρ Τέμπας, αναφέροντας με δηλώσεις του πως ο πρόεδρος της FIFA βρίσκεται πίσω από το σχέδιο της European Super League, όντας ένα εκ των υποκινητών του εγχειρήματος.

Να θυμίσουμε πως από τις δώδεκα συνολικά ομάδες, οι εννέα εγκατέλειψαν τη νεοσύστατη διοργάνωση, με τις μόνες που εμμένουν στην αρχική τους απόφαση να είναι η Γιουβέντους, μαζί με τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Και όλα αυτά, ενώ σήμερα το μεσημέρι ανακοινώθηκε πως η UEFA αποφάσισε να προχωρήσει και επίσημα στη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας κατά των τριών συλλόγων

«Ο πρόεδρος της FIFA είναι πίσω από την European Super League και του το έχω πει και προσωπικά. Το έχω πει στο παρελθόν και θα το πω ξανά, πίσω από όλο αυτό βρίσκεται ο Τζάνι Ινφαντίνο. Πιέζει καταστάσεις, λέει πράγματα. Το πρότζεκτ απέτυχε αλλά δεν έχει τελειώσει, παρόλα αυτά δεν μπορεί να εκτελεστεί χωρίς τη συμμετοχή των αγγλικών ομάδων», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, και σε έναν εκ των ιδρυτών του εγχειρήματος της ESL, κάνοντας λόγω για διαφορετικές αντιλήψεις και απόψεις για το ποδόσφαιρο.

«Δεν είναι κάτι το προσωπικό, έχουμε διαφορετικές ιδέες για το ποδόσφαιρο. Άκουσα τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης να λέει πως θα διαλυθεί το ποδόσφαιρο σε τρία χρόνια έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση. Ωστόσο αυτό δεν είναι αλήθεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Πρώτο Θέμα