Θλίψη για το θάνατο του Μαυρίκιου Άσπρου

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 85 ετών, ο Μαυρίκιος Άσπρου, μια εμβληματική φιγούρα του ποδοσφαίρου, που με την πορεία του, κατάφερε να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.  

Μέσα από ανακοίνωσή της η Ανόρθωση και η σελίδα «Pride of Famagusta - Glory Days», αποχαιρέτησαν την μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα του συλλόγου, όπως τον χαρακτήρισαν, που πέρασε στην αιωνιότητα.

«195 συμμετοχές, 34 γκολ, 5 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 2 Ασπίδες. Καλό ταξίδι Μαυρίκιε Άσπρου.Ο Σιαήλος, ο Σιαήλης, ο Σιαλής, ο Άντυς, ο Πάμπος, ο Πανίκος και οι υπόλοιποι τεθνεόντες συμποδοσφαιριστές σου σε περιμένουν...».

Στην ανάρτησή τους, καταγράφουν και την ιστορία του Μαυρίκιου Άσπρου από τα τοπικά πρωταθλήματα, στους τίτλους και την δόξα.

«Μετά τη κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1950, το ΔΣ του συλλόγου ανάθεσε καθήκοντα προπονητή της αναπληρωματικής ομάδας στον αείμνηστο Αντώνη Παπαδόπουλο. Σκοπός η ανίχνευση ταλέντων και η δημιουργία ακόμα πιο δυνατής ομάδας για το μέλλον. Ο Α. Παπαδόπουλος αλώνισε όλη τη περιοχή της Αμμοχώστου και μάζεψε τη μεγαλύτερη φουρνιά νεαρών ποδοσφαιριστών από διάφορα τοπικά πρωταθλήματα. Το 1953, στο κατεχόμενο σήμερα χωριό της επαρχίας μας Γύψου, ανακάλυψε χρυσάφι. Το 18χρονο Μαυρίκιο Άσπρου από τη Δερύνεια.Ο Άσπρου τα επόμενα χρόνια θα αποτελούσε τον ιθύνων νου της Μεγάλης Κυρίας. Έκανε παιχνίδι, πολλή αθόρυβη δουλειά, και οι επιθετικοί μας γέμιζαν γκολ τις αντίπαλες εστίες. Το όνομα του γραμμένο με χρυσά γράμματα στην ποδοσφαιρική ιστορία του συλλόγου. Αυτός και οι συμπαίκτες του με τις μεγάλες επιτυχίες που είχαν ανάγκασαν το παγκύπριο να αναφέρεται στην Ανόρθωση σαν " Μεγάλη Κυρία" ή "Γαλανόλευκη Θύελλα"».