ΚΟΕΑΣ: Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου οι δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου

Στην πρώτη μεγάλη διεθνή διοργάνωση συνταξιδεύουν για πρώτη φορά στην έως τώρα στην καριέρα τους οι δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου, λαμβάνοντας μέρος στα ατομικά τους αγωνίσματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΕΑΣ, ο φετινός χειμώνας ήταν ο καλύτερος που έχουν ζήσει στη σύντομη αθλητική τους πορεία και δηλώνουν πανέτοιμες να εκπροσωπήσουν επάξια τον κυπριακό στίβο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί στο Τόρουν της Πολωνίας από τις 4 έως τις 7 Μαρτίου 2021.

Από το φθινόπωρο του 2019 ζουν και γυμνάζονται στη Βαλένθια, υπό τις οδηγίες του Ράφαελ Μπλάνκερ, με την καθεμιά στο αγώνισμά της να προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο στις απαιτήσεις που προϋποθέτει ο πρωταθλητισμός, προστίθεται.

Στις 16 Ιανουαρίου άρχισε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Ολίβια Φωτοπούλου και από το πρώτο 60άρι εξασφάλισε την πρόκρισή της για το Τόρουν, αφού τερμάτισε σε 7.40. Την επόμενη ημέρα (17/1) κατέρριψε το παγκύπριο ρεκόρ στα 200μ. κλειστού, καλύπτοντας την απόσταση σε 23.85. Τις επόμενες εβδομάδες έτρεχε συνεχώς πιο γρήγορα, στα 60μ. 7.38 (23/1), 7.37 (30/1) και 7.35 (21/2), και στα 200μ. δημιούργησε άλλα δύο νέα παγκύπρια ρεκόρ με 23.81 (6/2) και 23.63 (20/2).

Η Φίλιππα Φωτοπούλου μπήκε στον κλειστό στίβο από το Μιραμάς στη Γαλλία, στις 22 Ιανουαρίου και από το δεύτερο άλμα της κατέρριψε το παγκύπριο ρεκόρ στο μήκος, πηδώντας 6,46μ. Εν συνεχεία, έφτασε στο Ντόρτμουντ (7/2) στα 6,52μ. και στο Βαλκανικό της Κωνσταντινούπολης (20/2) στα 6,53μ., που είναι το νέο παγκύπριο ρεκόρ. Σημαντικό για τη Φίλιππα είναι πως έδειξε να έχει σταθερότητα σε άλματα στα 6,50μ.

Σε δηλώσεις της η Ολίβια Φωτοπούλου είπε ότι ο στόχος με τον οποίο μεταβαίνει στο Τόρουν είναι να ξεπεράσει τον εαυτό της και να μπορέσει να ρίξει τον χρόνο της για ακόμη μία φορά. «Να τρέξω γρήγορα, με αυτοπεποίθηση, για να δω καλύτερα αποτελέσματα και μια πρόκριση. Πάντα στοχεύω ψηλά», πρόσθεσε.

Η Ολίβια Φωτοπούλου αγωνίζεται την Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021, στις 11:20 στα Προκριματικά των 60μ. Τα ημιτελικά και ο τελικός των 60μ, έχουν οριστεί την ίδια μέρα στις 13:35 και στις 19:46, αντίστοιχα.

Η Φίλιππα Φωτοπούλου , στις δικές της δηλώσεις είπε ότι βασικός της στόχος στο Τόρουν είναι να ξεπεράσει για ακόμα μία φορά τον εαυτό της. «Να κάνω άλματα καλύτερα από ό,τι έχω κάνει μέχρι σήμερα και αν καταφέρω να διατηρήσω υψηλή απόδοση, ελπίζω -και με λίγη τύχη- να βρεθώ στον τελικό», σημείωσε.

Η Φίλιππα Φωτοπούλου αγωνίζεται την Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021, στις 13:18 στα Προκριματικά Μήκους.  Ο τελικός Μήκους έχει οριστεί για  το Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021, στις 20:40.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα