Ο θάνατός σου, η ζωή μου στο ντέρμπι του ΓΣΠ-Πουρσαϊτίδης Vs Τιμούρ

Στραμμένη στο ντέρμπι του ΓΣΠ, βρίσκεται η προσοχή του ποδοσφαιρικού κόσμου της Κύπρου, καθώς κρίνεται κομβικής σημασίας η αναμέτρηση ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση, αφού είναι ένας αγώνας... θάνατός σου, η ζωή μου. Σάββας Πουρσαϊτίδης και Τιμούρ Κετσπάγια θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, σε ένα ντέρμπι που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από τις δυο ομάδες, καθώς διψάνε για βαθμολογικό όφελος, με την κάθε μια για τους δικούς της, ξεχωριστούς λόγους. 

Στο στρατόπεδο των γαλαζοκιτρίνων, των οποίων η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες, εκτός παρέμειναν ο τιμωρημένος Μερκής και ο τραυματίας Κλωναρίδης, ενώ για πρώτη φορά θα βρίσκεται στην αποστολή ο Γκάρνερ. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, θα βρίσκονται στη διάθεση του Σάββα Πουρσαϊτίδη, συμπεριλαμβανομένου εξ αυτών και τον Ντε Βινσέντι, ο οποίος θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του στο εξ αναβολής παιχνίδι με την ΑΕΛ.

Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να βρίσκεται στη 10η θέση και με μόλις 23 βαθμούς, αλλά δεν μπορεί να παραγνωρίζεται το γεγονός, ότι το τελευταίο διάστημα με τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα και την καλυτέρευση της εικόνας του με τον ερχομό του νέου προπονητή, άλλαξε άρδην η εμφάνισή του. 

Από την άλλη, ο Τιμούρ Κετσπάγια, καταστρώνει τα πλάνα του κόντρα σε μια ομάδα την οποία γνωρίζει πάρα πολύ καλά και έχει εις γνώσει ότι αν αποδράσει με το διπλό η ομάδα του θα πρόκειται για σημαντική επιτυχία. Στο αγωνιστικό κομμάτι, πέραν του Τονρίκε Οκριασβίλι που βρίσκεται εκτός πλάνου για το παιχνίδι, προέκυψαν προβλήματα τραυματισμού για τους Μουρτάζ Νταουσβίλι και Χοφχάνες Αμπαρτζουμιάν που τους στερούν τη συμμετοχή στον αγώνα.

Υπενθυμίζεται, ότι στον Α' γύρο, η Ανόρθωση ήταν η νικήτρια του ντέρμπι στο Αντώνης Παπαδόπουλος, που επιβλήθηκε των γαλαζοκιτρίνων με 2-0. Σκόρερ για την ομάδα της Αμμοχώστου, ήταν οι Βργκοτς και Κβιλιτάϊα. 

Θυμηθείτε τον αγώνα...