Τρέλανε τους Ελλαδίτες με το... καλημέρα ο Νικόλας Ιωάννου

Ο Άρης νίκησε με 0-1 στο Γεώργιος Καμάρας τον Απόλλωνα Σμύρνης με το παρθενικό γκολ του Νικόλα Ιωάννου με τη φανέλα των κιτρινόμαυρων που προήλθε στο 18΄ με προβολή μετά από κεφαλιά του Μπερτόγλιο.

Οι κιτρινόμαυροι με αυτή τη νίκη επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά από δύο συνεχόμενες ήττες και μία ισοπαλία και ανέβηκαν στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος με 36 βαθμούς. Ο Απόλλωνας έμεινε στους 18 πόντους και τη δέκατη θέση.

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με το γνωστό 4-2-3-1. Στο τέρμα ο Σιαμπάνης, αριστερά στην άμυνα τον Ιωάννου, δεξιά τον Σούντγκρεν και στο κέντρο τους Δεληζήση και Ρόουζ. Από μπροστά τους οι Σάσα και Τζέγκο, με τους Σίλβα, Γκάμα και Μπερτόγλιο να συντελούν τη μεσοεπιθετική γραμμή, πίσω από τον προωθημένο Μαντσίνι.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε το 4-4-1-1, με τερματοφύλακα τον Βέρχλουστ, Μπαξεβανίδη, Ντομίνγκες, Κάλισιρ και Μπρούσιτς στην άμυνα, τους Τσιλούλη, Φατιόν, Κόλ και Φερνάντεθ στο κέντρο με τον Τόμας να βρίσκεται μπροστά τους και αιχμή του δόρατος τον Ντάουντα.

Ο Άρης ήταν κυρίαρχος στο πρώτο εικοσάλεπτο με έξι τελικές προσπάθειες. Αυτός που μετουσίωσε την κυριαρχία ήταν ο Νικόλας Ιωάννου με το παρθενικό γκολ του με τη φανέλα του Άρη στο 18’ έπειτα από μια φάση διαρκείας όπου έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από κεφαλιά του Μπερτόγλιο. Δύο εξαιρετικές αντιδράσεις του Βέρχουλστ σε ισάριθμα σουτ του Μπρούνο Γκάνα επίσης ήταν στις αξιοσημείωτες φάσεις. 

Στη συνέχεια ο Σιαμπάνης σταμάτησε σε τετ α τετ τον Φερνάντεζ για να ακολουθήσει η αντεπίθεση των κιτρινόμαυρων με τον Μαντσίνι που δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων στη δική του μεγάλη στιγμή. Στο 34’ ο Μπερτόγλιο είχε κακή εκτέλεση μετά από ενέργεια του Σούντγκρεν, με το ημίχρονο να τελειώνει χωρίς κάποια άλλη ευκαιρία, με τον Άρη να είναι όμως κυρίαρχος.

Δεύτερο ημίχρονο

Στα 35 δευτερόλεπτα του δεύτερου μέρους ο Γκάμα δεν αξιοποίησε την εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπερτόγλιο με το τελείωμά του, δεν μετουσιώθηκε επίσης η όμορφη συνεργασία τεσσάρων παικτών με τελείωμα του Λούκας Σάσα στο 52’.

Ο Απόλλων αντέδρασε με το ανέβασμα των γραμμών του και της παιχτηκότητάς του σε μια προσπάθεια εύρεσης γκολ ισοφάρισης αλλά δεν μπορέσε να είναι ιδιαίτερα απειλητικός.

Παράλληλα με το ανέβασμα των παιχτών του Παράσχου η απόδοση του Άρη έπεσε στο διάστημα 55’-75’. Κόντρα στη ροή του αγώνα και μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μαντσίνι ο Άρης δεν βρήκε τελική προσπάθεια στο 79’. Η πρώτη τελική του Απόλλωνα στο δεύτερο ημίχρονο έγινε στο 84’ με μια κεφαλιά του Ντάουντα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο καμία ομάδα δεν έφτασε σε σημείο δημιουργίας ευκαιρίας. 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούσιτς, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ, Μπεντινέλι (68’ Μουνιέ), Φατιόν (68’ Κιτόκο), Κάλισιρ (28’ Βιτλής), Φερνάντεζ (84’ Βάρκας), Τσιλούλης, Ντάουντα  

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Ιωάννου (86’ Λόπεθ), Λούκας Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο (73’ Ματέο Γκαρσία), Σίλβα (63’ Κάτσε), Μπρούνο Γκάμα (73’ Μάνος), Μαντσίνι (86’ Σάκιτς)