Πέμπτη 25 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«Χρειάζεται ένα ταρακούνημα στους διαιτητές, να βελτιώσουν τις ασυνεννοησίες»

  19/01/2021 10:58
«Χρειάζεται ένα ταρακούνημα στους διαιτητές, να βελτιώσουν τις ασυνεννοησίες»

«Χρειάζεται ένα ταρακούνημα στους διαιτητές, να βελτιώσουν τις ασυνεννοησίες»

  19/01/2021 10:58

Στο γεγονός πως σε αρκετές περιπτώσεις δεν ήταν εφικτή η καλή συνεννόηση μεταξύ των χειριστών του VAR και των διαιτητών, στάθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, Γιώργος Πάπουτσος.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο κ. Πάπουτσος τόνισε πως οι διαιτητές χρειάζονται ένα ταρακούνημα και ότι στα δύσκολα παιχνίδια, θα πρέπει να δοθεί και η ευκαιρία σε νέους διαιτητές.

«Η διαιτησία στη φετινή περίοδο κατά την προσωπική μου άποψη, παρά τα λάθη που έγιναν, είναι βελτιωμένη σε σχέση με την περασμένη χρονιά».

Για το VAR ο κ. Πάπουτσος ανέφερε ότι είναι ένα εξαιρετικό εργαλεία στο διάθεση των διαιτητών, ώστε να αποκαταστήσουν τα όποια λάθη έχουν υποπέσει. «Σε αρκετές περιπτώσεις δεν έγινε αρκετά καλή συνεννόηση μεταξύ των χειριστών του VAR και των διαιτητών».

Για τα λάθη που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες βδομάδες σε κάποια παιχνίδια ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, είπε πως «υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και αυτό πρέπει να απασχολήσει την αρμόδια επιτροπή που διαχειρίζεται τους διαιτητές. Χρειάζεται μια παρέμβαση για να γίνει ξανά μια ενημέρωση. Έγινε εκπαίδευση όμως χρειάζεται να γίνει κάποια φρεσκάδα. Χρειάζεται ένα ταρακούνημα στους διαιτητές. Πρέπει να βελτιώσουν κάποιες ασυνεννοησίες για να βελτιωθεί και η δική τους εικόνα».

Ερωτηθείς για το ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που παρουσιάζονται αυτά τα λάθη, ο κ. Πάπουτσος είπε πως «το βεβαρημένο πρόγραμμα για τους διαιτητές, σίγουρα θα φέρουν και λάθη. Όταν δεν μπορείς να ερμηνεύσεις σωστά μια ξεκάθαρη φάση, τότε δημιουργείς πρόβλημα στον εαυτό σου και ενισχύεται η προκατάληψη. Ο κατάλογος των διαιτητών χρειάζεται ενίσχυση. Πρέπει στα δύσκολα παιχνίδια να δοθεί η ευκαιρία και σε νέους και ταλαντούχους διαιτητές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας