Τι χρειάζεται η Γερμανία για να προκριθεί-Όλα τα σενάρια για 5ο και 6ο όμιλο

Την Πέμπτη (01/12) οριστικοποιούνται ακόμη τέσσερα εισιτήρια για τη φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτά από τον πέμπτο και τον έκτο όμιλο, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τέσσερα παιχνίδια.  

Στον πέμπτο όμιλο η Ισπανία είναι πρώτη με τέσσερις βαθμούς, ενώ ακολουθούν η Ιαπωνία και η Κόστα Ρίκα με τρεις, με τη Γερμανία να έχει μόλις ένα βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές.

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα του Ε' ομίλου 

Τα κριτήρια κατάταξης

  1. Πόντοι σε όλους τους αγώνες
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες
  3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες
  4. Πόντοι στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  6. Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  7. Πόντοι fair play σε όλους τους αγώνες (-1 η κίτρινη κάρτα, -3 η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες, -4 η απευθείας κόκκινη κάρτα, -5 αποβολή με κίτρινη και κόκκινη κάρτα)
  8. Κλήρωση

Όλες οι ομάδες μπορούν να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις και να προκριθούν. Η Γερμανία μπορεί να προκριθεί μόνο ως δεύτερη.

3η αγωνιστική

  • 01/12, 21:00 Ιαπωνία - Ισπανία, (Khalifa International Stadium), ΑΝΤ1/ΑΝΤ1+
  • 01/12, 21:00 Κόστα Ρίκα - Γερμανία (Al Bayt Stadium), antenna.gr/ ΑΝΤ1+

Τα σενάρια πρόκρισης στον E' όμιλο

  • Για να προκριθεί η Ισπανία

Ένας βαθμός κόντρα στην Ιαπωνία είναι αρκετός. Εναλλακτικά, αν ηττηθεί κι η Κόστα Ρίκα αναδειχθεί ισόπαλη με τη Γερμανία, τότε προκρίνεται ως 2η στον όμιλο. Αν επικρατήσει η Γερμανία, τότε θα ελπίζει η ομάδα του Χάνσι Φλικ να μην καλύψει τη διαφορά τερμάτων (8 γκολ) που αυτήν τη στιγμή υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να ευνοηθεί στην ισοβαθμία. Αν η ήττα της Ισπανίας συνδυαστεί με νίκη της Κόστα Ρίκα, τότε οι Ισπανοί αποκλείονται.

  • Για να προκριθεί η Ιαπωνία

Η νίκη κόντρα στην Ισπανία θα είναι αρκετή. Σε περίπτωση ισοπαλίας, αν Κόστα Ρίκα και Γερμανία αναδειχθούν επίσης ισόπαλες, τότε προκρίνεται. Αν η Ιαπωνία αναδειχθεί ισόπαλη και η Γερμανία νικήσει την Κόστα Ρίκα με ένα γκολ διαφορά, τότε θα μετρήσει η καλύτερη επίθεση στον όμιλο μεταξύ Ιαπωνίας και Γερμανίας (αυτήν τη στιγμή έχουν πετύχει από δύο γκολ). Αν έχουν πετύχει τα ίδια γκολ, τότε προκρίνεται η Ιαπωνία λόγω της νίκης στο μεταξύ τους παιχνίδι στην πρεμιέρα. Σε οποιαδήποτε άλλη νίκη της Γερμανίας ή σε νίκη της Κόστα Ρίκα, ο βαθμός δεν αρκεί στην Ιαπωνία. Αν ηττηθεί δε, θα αποκλειστεί ό,τι κι αν συμβεί στο άλλο ματς.

  • Για να προκριθεί η Κόστα Ρίκα

Μία νίκη επί της Γερμανίας θα είναι αρκετή, όσο και δύσκολη. Σε περίπτωση ισοπαλίας, χρειάζεται νίκη της Ισπανίας επί της Ιαπωνίας, ώστε να περάσει τους Ασιάτες. Θα αποκλειστεί σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα.

  • Για να προκριθεί η Γερμανία

Η νίκη επί της Κόστα Ρίκα είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που την κρατάει ζωντανή, ωστόσο χρειάζεται και κατάλληλο αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της Ισπανίας με την Ιαπωνία. Αν νικήσει η Ισπανία, οι Γερμανοί προσπερνούν την Ιαπωνία. Αν έρθει ισόπαλο το παιχνίδι στην Αλ Ραγιάν, η Γερμανία θέλει νίκη με διαφορά δύο γκολ και πάνω ή με ένα γκολ, αλλά να ολοκληρώσει τον όμιλο με καλύτερη επίθεση από την Ιαπωνία (με ίδια επίθεση προκρίνονται οι Ιάπωνες λόγω της νίκης στο μεταξύ τους παιχνίδι). Αν η Ιαπωνία επικρατήσει των Ισπανών, τότε η Γερμανία θέλει νίκη κόντρα στην Κόστα Ρίκα και να καλύψει τη διαφορά τερμάτων που έχει με την Ισπανία (8 γκολ αυτήν τη στιγμή).

Η κατάσταση στον ΣΤ' όμιλο

 Η Κροατία είναι στην κορυφή μαζί με το Μαρόκο, με τις δύο ομάδες να έχουν από τέσσερις βαθμούς. Ακολουθεί το Βέλγιο με έναν πόντο λιγότερο, ενώ ο Καναδάς είναι χωρίς βαθμό και ελπίδα για πρόκριση.

Τα σενάρια πρόκρισης στον έκτο όμιλο

Τι χρειάζεται η Κροατία;

Η Κροατία περνάει στην επόμενη φάση έστω με ισοπαλία κόντρα στο Βέλγιο. Εάν ηττηθεί τότε πάλι θα έχει ελπίδες για τη δεύτερη θέση. Συγκεκριμένα, προκρίνεται με ήττα του Μαρόκου από τον Καναδά.

Τι χρειάζεται το Μαρόκο;

Με νίκη ή ισοπαλία κόντρα στον Καναδά περνάει στην επόμενη φάση, χωρίς να το απασχολεί το άλλο παιχνίδι. Ακόμη και με ήττα το Μαρόκο έχει ελπίδες. Συγκεκριμένα περνάει ως δεύτερο με νίκη της Κροατίας επί του Βελγίου. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο Κροατία-Βέλγιο το Μαρόκο θα ισοβαθμήσει με το Βέλγιο και θα περάσει η ομάδα με τον καλύτερη διαφορά τερμάτων (Μαρόκο +2, Βέλγιο -1). Σε περίπτωση νίκης Βελγίου, τότε το Μαρόκο θέλει να έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Κροατία με την οποία θα είναι ισόβαθμη (Κροατία +3, Μαρόκο +2).

Τι χρειάζεται το Βέλγιο;

Το Βέλγιο χρειάζεται μόνο νίκη κόντρα στην Κροατία για να μην το απασχολεί το άλλο αποτέλεσμα. Σε περίπτωση ισοπαλίας, χρειάζεται ήττα του Μαρόκου από τον Καναδά, με πάνω από τρία γκολ για να έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων. Εάν υπάρξει ίδιος συντελεστής τερμάτων (με νίκη του Καναδά με τρία γκολ διαφορά) θα πάμε στο 2ο κριτήριο, δηλαδή τα γκολ υπέρ.

Πηγή: sport24