Επιμένει στα περί μη αποβολών στο Γυμνάσιο το Υπ. Παιδείας-«Εσφαλμένη είδηση»

Επιμένει στα περί μη αποβολών των μαθητών στο Γυμνάσιο στη Λάρνακα το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο στην επίσημη τοποθέτησή του κάνει λόγο για εσφαλμένη είδηση και παραπλανητικές εντυπώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ράδιο αρβύλα χαρακτηρίζει τις αποβολές ο Προδρόμος-«Δεν είναι δουλειά των ΜΜΕ»

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, σήμερα, ημέρα έναρξης των μαθημάτων για τη σχολική χρονιά 2022-23, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσιάστηκαν στα 113 σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και στις Τεχνικές Σχολές.

Το Υπουργείο τονίζει πως η πρώτη ημέρα κύλησε ομαλά και με δεδομένη τη στελέχωση και όλες τις άλλες προετοιμασίες που έγιναν έγκαιρα, τα σχολεία έχουν ξεκινήσει αμέσως τη λειτουργία τους και μπορούν να αφιερωθούν απερίσπαστα στο έργο τους. «Με δεδομένες τις βελτιωμένες υγειονομικές συνθήκες και χωρίς την ανάγκη δραστικών μέτρων προστασίας, το σχολείο μπορεί να επικεντρωθεί απερίσπαστα στην κύρια αποστολή του, που είναι η διδασκαλία, η μάθηση, η καλλιέργεια δεξιοτήτων και η ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών και μαθητριών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτό είναι το «προκλητικό» κούρεμα που έφερε αποβολές-Θύελλα αντιδράσεων

Όσον αφορά ορισμένα δημοσιεύματα και αναφορές σε μέσα ενημέρωσης για αποβολές μαθητών σε γυμνάσιο της επαρχίας Λάρνακας, το Υπουργείο σημειώνει ότι «αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού δεν υπήρξε αποβολή μαθητών/τριών στο συγκεκριμένο σχολείο και πρόκειται για εσφαλμένη είδηση. Οι παραπλανητικές εντυπώσεις που μπορεί να δημιουργούνται δεν αλλάζουν την εικόνα της ομαλής λειτουργίας σήμερα πέραν των 120 σχολείων παγκυπρίως. Γι’ αυτό τον λόγο δεν υπάρχει περιθώριο σχολιασμού».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση προστίθεται πως «ταυτόχρονα, δεν έχει παρουσιαστεί οποιαδήποτε αναφορά ή παράπονο από γονείς του συγκεκριμένου σχολείου προς τις Υπηρεσίες του Υπουργείου. Γενικότερα, το ΥΠΑΝ υπενθυμίζει ότι, εφόσον οι γονείς ή κηδεμόνες αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ή έχουν να υποβάλουν παράπονο, απευθύνονται στα Επαρχιακά Γραφεία ή στην αντίστοιχη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Υπουργείου και τότε αυτό εξετάζεται».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξαλλοι οι γονείς με τις αποβολές, απορρίπτει τις αναφορές το Υπ. Παιδείας

Δειτε Επισης

Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα