Ένταξη ή αλλιώς... λουκέτο-Διαβουλεύσεις για τα ΤΑΕΠ ιδιωτικών νοσοκομείων στο ΓεΣΥ

Με το Απολλώνειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία έγινε η αρχή στη σειρά διαβουλεύσεων, τις οποίες έχει προγραμματίσει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, αναφορικά με την ένταξη των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών ιδιωτικών νοσοκομείων στο Γενικό Σύστημα Υγείας, με τον οργανισμό να έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό πως τα νοσοκομεία, είτε θα εντάξουν τα ΤΑΕΠ τους στο ΓεΣΥ, είτε θα πρέπει να τα κλείσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τελεσίγραφο ΟΑΥ σε ιδιωτικά νοσοκομεία-«Είτε εντάσσονται στο ΓεΣΥ τα ΤΑΕΠ, είτε κλείνουν»

Οι διαβουλεύσεις είχαν παγώσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας λόγω την απαγόρευσης για αναστολή της ένταξης των ΤΑΕΠ από τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ωστόσο αυτό το ζήτημα έχει πλέον λυθεί και ο ΟΑΥ, απέστειλε τις απαραίτητες επιστολές προς τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, αφού στόχος είναι να λειτουργούν δύο τμήματα Επειγόντων Περιστατικών ανά επαρχία, ένα από δημόσιο νοσηλευτήριο και ένα από ιδιωτικό νοσηλευτήριο, τα οποία είναι ενταγμένα στο ΓεΣΥ.

Ο οργανισμός δεν έχει θέσει χρονοδιαγράμματα για το πότε θα ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις, αφού κατά τις προγραμματισμένες συναντήσεις οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν θέσεις και απόψεις για το ζήτημα, ενώ θα δώσουν χρόνο στα νοσηλευτήρια να δουν τις δυνατότητές τους και εάν τηρούν όλα τα κριτήρια για ένταξη των ΤΑΕΠ τους στο ΓεΣΥ. Μιλώντας στον REPORTER ο διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, ανέφερε πως είναι να μια διαδικασία που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί από τη μια μέρα στην άλλη και πως θα υπάρξει μια καλή εκτίμηση για την κατάληξη των διαβουλεύσεων, τέλος Σεπτεμβρίου.

«Οι διαβουλεύσεις αυτές χρειάζονται χρόνο και δεν είναι καθόλου εύκολες γιατί θα πρέπει να ακούσουν τις θέσεις  μας, θα ακούσουμε τις δικές τους και από εκεί να καταλήξουμε σε συμφωνία. Αυτό που είναι βέβαιο, είναι πως οι διαβουλεύσεις γίνονται για να ενταχθούν, εάν στο τέλος αποφασίσουν ότι δεν θα ενταχθούν τα ΤΑΕΠ τους, θα πρέπει να τα κλείσουν. Δεν μπορεί ένα ιδιωτικό νοσηλευτήριο να είναι ενταγμένο στο ΓεΣΥ και το ΤΑΕΠ του να είναι εκτός ΓεΣΥ», εξήγησε ο κος Παπακωνσταντίνου.

Πέραν του Απολλωνείου Νοσοκομείου, το οποίο είχε δείξει τις προθέσεις του για ένταξη του ΤΑΕΠ του στο ΓεΣΥ, ο οργανισμός έχει προγραμματίσει διαβουλεύσεις με άλλα δύο ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Την Τετάρτη, θα προχωρήσει σε διαβούλευση για ένταξη του ΤΑΕΠ του Ιδιωτικού Νοσηλευτηρίου, «Άγιος Ραφαήλ», στη Λάρνακα και την επόμενη βδομάδα έχει προγραμματίσει συνάντηση με το Ιδιωτικό Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στην Πάφο. Και τα τρία ιδιωτικά νοσηλευτήρια, σύμφωνα μα τον ΟΑΥ, έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν τα ΤΑΕΠ τους στο ΓεΣΥ, ωστόσο αυτό που διαφοροποιεί το Ιδιωτικό Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην επαρχία της Πάφου, είναι το γεγονός πως το Τμήμα, αυτή τη στιγμή, δεν βρίσκεται σε λειτουργία και στόχος είναι η ένταξη και λειτουργία του.

Πάντως, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, έχει κλείσει άλλο ένα σοβαρό ζήτημα που βρισκόταν σε εκκρεμότητα τους προηγούμενους μήνες. Την επιλογή των ιδιωτικών χώρων, στους οποίους θα εφημερεύουν οι ιδιώτες γιατροί και όπως είχε δηλώσει η  Αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΟΑΥ, Έφη Καμίτση, για την επαρχία Λευκωσίας οι εφημερίες θα γίνονται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, για τη Λεμεσό στο Mediterranean hospital, για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου στο Lito Private Hospital, στη Λάρνακα στο Ιατρικό Κέντρο Αγία Μαρίνα και στην επαρχία Πάφο στο Iasis Private Hospital.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βρήκε τους ιδιωτικούς χώρους που θα εφημερεύουν οι ιδιώτες γιατροί ο ΟΑΥ

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου