Το μπαλάκι στην Επ. Ασυμβίβαστου για το θέμα του Αντωνίου-Καταθέτουν κι άλλα μέλη του ΔΣ

Στα χέρια της Επιτροπής Ασυμβίβαστου βρίσκεται το μπαλάκι για την υπόθεση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Θωμά Αντωνίου, αφού ο ίδιος έχει περάσει το πρωί το κατώφλι της Επιτροπής, για να καταθέσει για τα περί ασυμβίβαστού του, μετά και τις επικρίσεις που ηγέρθησαν από πλευράς ΚΕΒΕ.

Ο κ. Αντωνίου, ο οποίος έχει θέσει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας την παραίτησή του, το πρωί είχε καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής, παρουσία και του νομικού του συμβούλου, απαντώντας στα ερωτήματα που προέκυψαν μέσα από τη διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία προέκυψε μετά τις αναφορές περί ασυμβίβαστου λόγω εμπλοκής της συζύγου του στο ΓεΣΥ. Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ, μάλιστα, κατέθεσε στην Επιτροπή στοιχεία που έχει ο ίδιος περισυλλέξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με νομικό σύμβουλο ενώπιον της Επιτροπής για το Ασυμβίβαστο ο Αντωνίου

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ, πλέον, αναμένει την απόφαση της Επιτροπής, ώστε να δει με ποιον τρόπο θα κινηθεί, ενώ το θέμα της παραίτησής του παραμένει ανοιχτό. Καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε στον REPORTER πως πρόθεση του κ. Αντωνίου είναι να μελετήσει το πόρισμα της Επιτροπής και μετά να λάβει τις αποφάσεις του, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν προτίθεται να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση ή δημόσια τοποθέτηση, ώστε να μην επηρεάσει την διαδικασία.

Από πλευράς της, η Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβίβαστου εργάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς, με στόχο να ολοκληρώσει τις διαδικασίες όσο το δυνατό συντομότερα. Όπως ανέφερε στον REPORTER αρμόδια πηγή, εντός της εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί ακόμη μία συνάντηση για το θέμα του κ. Αντωνίου, ενώ στη σειρά για κατάθεση μπαίνουν και άλλα μέλη του ΔΣ του ΟΑΥ, τα οποία θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Σημειώνεται ότι το ζήτημα προέκυψε μετά και τις αναφορές του ΚΕΒΕ για ασυμβίβαστο από πλευράς του κ. Αντωνίου, καθώς η σύζυγός του είναι παροχέας φροντίδας υγείας, συμβεβλημένη στο ΓεΣΥ. Η αναφορά αυτή έγινε στην επιστολή που έστειλε το Επιμελητήριο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία απέσυρε την πρόταση για διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ, Δρ. Πέτρου Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ, μετά και τον σάλο που προκλήθηκε και θα μπορούσε κάποιος να αποδώσει άλλα κίνητρα πίσω από την αναφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταθέτει στην Επιτροπή για το ασυμβίβαστο ο Αντωνίου-Στο τελικό στάδιο η έρευνα

Παραμένουν απλήρωτες οι θέσεις

Στο μεταξύ, μετά την απόσυρση της πρότασης του Πέτρου Αγαθαγγέλου από το ΚΕΒΕ, η θέση παραμένει μέχρι και σήμερα απλήρωτη, καθώς από τις 28 Ιουλίου που πάρθηκε η απόφαση για την παύση του κ. Αγαθαγγέλου δεν υπήρξε οποιαδήποτε άλλη αναφορά ως προς το άτομο που ενδέχεται να καλύψει τη θέση.

Από πλευράς ΚΕΒΕ, οι αναφορές που υπήρχαν ήταν ότι επρόκειτο να καταρτιστεί άμεσα λίστα ονομάτων, τα οποία θα κατέθετε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ήταν οι εισηγήσεις του για την θέση στο ΔΣ του ΟΑΥ, με την ηγεσία να ήταν ξεκάθαρη ότι δεν επρόκειτο να έρθουν τα ονόματα από τον χώρο του ιατρικού κόσμου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό αν η λίστα με τις εισηγήσεις του ΚΕΒΕ έχει φτάσει στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά στον Θωμά Αντωνίου ο Οδυσσέας-«Υπάρχει προφανές θέμα ασυμβίβαστου»

Εξάλλου, κενή παραμένει και η θέση του εκπροσώπου της Κυβέρνησης, την οποία μέχρι πρότινος πληρούσε η δικηγόρος Μελίνα Πύργου. Η παραίτηση της κας. Πύργου ήρθε την ακριβώς επόμενη της απόφασης του Υπουργικού για διορισμό του Πέτρου Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ. Η ευθύνη για πλήρωση της θέσης βρίσκεται στον υπουργό Υγείας, ο οποίος θα πρέπει να καταθέσει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο, με τις εισηγήσεις του, ώστε να διοριστεί ο αντικαταστάτης της.

Το ενδεχόμενο το ΔΣ του ΟΑΥ να παραμείνει ακέφαλο είναι ανοιχτό, με τον κ. Αντωνίου να είναι έτοιμος για όλα, κάτι που θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στην Κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να πληρώσει τις τρεις θέσεις. Πάντως, η στάση που τηρεί η Κυβέρνηση έχει προκαλέσει δυσφορία στους εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι την χαρακτηρίζουν ανεύθυνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»