Συννεφιασμένος ο καιρός, βροχές στο μενού-Παραμένει στα ύψη ο υδράργυρος

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικά αυξημένης χαμηλής νέφωσης και της τοπικής αραιής ομίχλης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, ωστόσο, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται, πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς, 3 μποφόρ και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ τοπικά στα νότια παράλια το απόγευμα, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο, κυρίως στα παράλια αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού, θα παρατηρείται τοπικά αυξημένη χαμηλή νέφωση ενώ κατά τις αυγινές ώρες αναμένεται να σχηματιστεί και αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά ως βορειοανατολικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται από το μεσημέρι και μετά, πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο της εκδήλωσης μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες τη Δευτέρα, πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Κατά τις βραδινές και αυγινές ώρες, αναμένεται να σχηματίζονται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις και αραιή ομίχλη ή ομίχλη, κυρίως στις παράλιες περιοχές αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού.

Η θερμοκρασία μέχρι την Τρίτη αναμένεται να σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δειτε Επισης

Μείωση βροχόπτωσης δείχνει η τάση για Κύπρο-Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Υπ. Παιδείας: Επιβάλλεται η αξιοποίηση γνώσεων από Ευρωπαϊκό Ετος Δεξιοτήτων
«Ο δρόμος ενίσχυσης των δικαιωμάτων των ασθενών παραμένει μακρύς»
Αυξήθηκαν κατά 2,5% οι λογαριασμοί της ΑΗΚ-Δύο περιπτώσεις παρανομίας με φωτοβολταϊκά
Εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για ασφάλιση φορτίου οχημάτων από Αρχή Λιμένων
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ