Δεν έχουν φάρμακα για τη μικρή Άσια στο ψευδοκράτος-Καταγγελία από τη μητέρα της

Υπάρχουν ασθενείς που υποφέρουν από την έλλειψη φαρμάκων, δήλωσε η μητέρα της μικρής Άσια, Γκιουλέρ Πολατλί, απαντώντας στην «υπουργό υγείας», Ιζλέμ Γκιουρτσάγ Αλτούγρα, η οποία διέψευσε τη μητέρα της μικρής που πάσχει από την ασθένεια SMA, πως οι «φαρμακευτικές υπηρεσίες» δεν έχουν τα φάρμακα που χρειάζεται και την τροφή που μπορεί να φάει.

Η μικρή Άσια είχε νοσηλευθεί στο Μακάρειο νοσοκομείο στη Λευκωσία και είχε δεχθεί ειδική θεραπεία με έξοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ στα κατεχόμενα υπάρχει μια μεγάλη ομάδα εθελοντών υποστηρικτών που εξακολουθούν να συλλέγουν χρήματα για τα έξοδα της θεραπείας της.

Η Γκιουλέρ Πολατλί είχε αναρτήσει το παράπονό της για την έλλειψη φαρμάκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η «υπουργός» απάντησε μέσω τηλεοράσεως.

Η κ. Πολατλί είπε ότι δόθηκαν 20 καθετήρες αναρρόφησης για την Άσια, τους οποίους χρειάζεται για να μπορεί να αναπνέει. Οι υπεύθυνοι, συνέχισε, της είπαν να κάνει συντηρητική χρήση των καθετήρων αναρρόφησης. «Δεν έχω τέτοια επιλογή». Οι «φαρμακευτικές υπηρεσίες», συνέχισε, της εγγυήθηκαν ότι και τον άλλο μήνα θα έχουν αυτούς τους καθετήρες, ωστόσο αυτή ανησυχεί λόγω των πολλών ελλείψεων που υπάρχουν. «Κι αν δεν έχει, τι θα κάνω;»

Όσον αφορά το ειδικό γάλα που η μικρή Άσια μπορεί να καταναλώσει, η μητέρα της είπε ότι την Τετάρτη που πέρασε δεν υπήρχε στις «φαρμακευτικές υπηρεσίες» και αναγκαστικά πήγε στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας και πήρε ό,τι είχαν. «Τώρα δεν γνωρίζω εάν υπάρχει γάλα ή όχι στο νοσοκομείο».

Δεν αντιμετωπίζει μόνο η κόρη της το πρόβλημα με τα χρειώδη και τα φάρμακα, είπε η κ. Πολατλί, αλλά υπάρχουν πολλοί ασθενείς που αντιμετωπίζουν ζήτημα προμήθειας.

Ανέφερε επίσης ότι (μετά την ανάρτησή της) την πήραν από την «προεδρία» για να την ρωτήσουν εάν λύθηκε το θέμα με τα φάρμακα.

Η ίδια, είπε, δεν μπορεί να βρει λύση σε αυτό το πρόβλημα, όμως θα πρέπει πριν τελειώσουν τα φάρμακα και τα αναλώσιμα για την κόρη της να έχει άλλα.

Η έλλειψη φαρμάκων στα κατεχόμενα και ιδιαίτερα ειδικών θεραπειών ή χρόνιων ασθενειών, όπως καρκινοπάθειες και καρδιοπάθειες, απασχολεί συχνά τα τ/κ ΜΜΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Σεπτέμβρη και Νοέμβριο η διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων
Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο του Τζόκερ-Κέρδισε πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα