Σάββατο 3 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Εξέτασαν τα μέτρα για την πανδημία στα κατεχόμενα-Πέφτουν τα κρούσματα

  18/08/2022 21:02
Εξέτασαν τα μέτρα για την πανδημία στα κατεχόμενα-Πέφτουν τα κρούσματα

Εξέτασαν τα μέτρα για την πανδημία στα κατεχόμενα-Πέφτουν τα κρούσματα

  18/08/2022 21:02

Σύσκεψη στο «προεδρικό» για την νέα περίοδο στην πανδημία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη υπό την προεδρία του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ. 

Σύμφωνα με την «Κίμπρις Ποστασί», στη συνάντηση συμμετείχαν ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γκαζί και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του τουρκικού Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Μουσταφά Νετζμί Ιλχάν και η σύμβουλος υγείας του Τ/κ ηγέτη, καθηγήτρια Νεντιμέ Σέρακιντζι.  

Στη συνάντηση συζητήθηκαν λεπτομερώς οι εξελίξεις που αφορούν την πανδημία.

Η κ. Σέρακιντζι μετά το τέλος της συνάντησης ανάφερε ότι σήμερα, ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται και πάλι, όπως αναμενόταν. Σύμφωνα με τα εβδομαδιαία στοιχεία του «υπουργείου υγείας», είπε, ο αριθμός των περιστατικών που ανιχνεύθηκαν με PCR έχει αυξηθεί δύο έως τέσσερις φορές στα μέσα Ιουλίου σε σύγκριση με τους εαρινούς μήνες. «Η αύξηση αυτή προκλήθηκε από την κινητικότητα λόγω της εορτής της Θυσίας, τις εγχώριες και διεθνείς επισκέψεις τόσο τουριστών όσο και των δικών μας πολιτών, που έρχονται από το εξωτερικό, τη συνέχιση της κινητικότητας κατά τη θερινή περίοδο και κυρίως την παραμονή σε κλιματιζόμενους εσωτερικούς χώρους λόγω των ακραίων θερμοκρασιών», είπε.

Σύμφωνα με την Τ/κ ιατρό, «αν αξιολογήσουμε τη δυναμική και τις επιδημίες γρίπης, τα τέλη Οκτωβρίου και τα μέσα Νοεμβρίου είναι κρίσιμα και είναι πιθανή μια νέα αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων». 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας